Digidexo.com

Tegn og symptomer på angst hos kvinner

Kvinner avtale med mye stress i hverdagen. Ofte, for mye som skjer, noe som kan føre til følelser av angst. For mye angst kan være skadelig for en kvinnes helse og hennes evne til å fungere normalt. En kvinne reaksjon på angst kan variere fra en annen kvinne: det avhenger av situasjonen som forårsaker angst og hennes evne til å takle det. Hvis ikke behandles, kan kronisk angst føre til alvorlige helseproblemer.

Fysiske reaksjoner

Foruten følelsen av frykt eller økt spenning, de fysiske symptomene på angst er lettest å identifisere. De vanligste tegn er ukontrollert risting, svette, munntørrhet og hodepine. Men samtidig har en angst angrep, kvinner kan også oppleve diaré, rask puls og pust, søvnproblemer, og svimmelhet. Ett eller flere symptomer kan forekomme, avhengig av alvorlighetsgraden av angst.

Posttraumatisk stresslidelse (PTSD)

Posttraumatisk stresslidelse rammer kvinner oftere enn menn, og det skjer etter en traumatisk hendelse, for eksempel seksuelle overgrep. Kvinner som lider av PTSD avtale med konstant frykt, repeterte mareritt og flashbacks av den traumatiske hendelsen. PTSD kan utvikle umiddelbart etter hendelsen eller etter en tid er forbi. PTSD er bare ett av angstlidelser at kvinner kan lide av. Andre lidelser er generalisert angstlidelse, tvangslidelser, og sosiale og spesifikke fobier.

Overgangsalder

Noen kvinner som går gjennom overgangsalder opplever også symptomer på angst. Det er to teorier bak denne utviklingen: en er på grunn av den dramatiske livsendring som oppstår på grunn av overgangsalder; den andre er slipp av østrogen i kvinnens kropp. Kvinner kan prøve et sunnere kosthold for å hjelpe med symptomer på overgangsalder. De kan snakke med en lege dersom angstsymptomer fortsette.

Kronisk Angst

Kronisk angst fortsetter over lang tid og kan forstyrre dagliglivet til kvinner. Hvis venstre ubehandlet, kan kronisk angst bygge opp, forlater kvinner føler seg redd og stresset ut og venstre for å håndtere symptomene på en daglig basis. Snakk med en lege hvis du føler at din angst har fått ut av kontroll og påvirker livet ditt.

Helserisiko

For mye stress kan føre til flere helseproblemer enn bare symptomene på angst. Mange kvinner som lider av angst har også depresjon. Hjertesykdommer og infeksjoner er også helserisiko fra angst. Over tid, kan kronisk angst også resultere i overspising og narkotikamisbruk.