Digidexo.com

Mood Disorders & Eating

Mood Disorders & Eating


Når folk er i følelsesmessig smerte de finne måter å håndtere. Noen ganger mestringsteknikker bare sammensatte underliggende problem eller spørsmål. Overspising eller ikke spiser i det hele tatt eller rutinemessig binging etter spising er alle tegn på en person som er i nød og lider av en lidelse som depresjon, angst eller tvangs compulsiveness. Andre faktorer som også spiller inn i tillegg.

Biologiske og / eller psykisk

Hvis du kommer fra en lang rekke av overvektige eller fete mennesker, er sjansen stor for at du også er genetisk disponert for å bli overvektig. Hvis dine familiemedlemmer har også en tendens til å være deprimert eller lider av andre stemningslidelser, er du genetisk sårbare og kan godt lide av stemningslidelser, ifølge National Eating Disorders Association. Har overvekt føre til humørforstyrrelser eller den andre veien rundt? Hvis en person har lav selvfølelse og er utsatt for angst, ensomhet, depresjon eller sinne og ofte føles ute av kontroll, kan dette utløse en spiseforstyrrelse, som kan manifestere seg i overspising eller ikke spiser i det hele tatt.

Sosiokulturelle

Vårt samfunn er oversvømt med bilder av tynnhet - på fjernsyn og internett og i blader. Barn er utsatt og lett påvirkelig. De får en jevn diett av "tynn er på", og dette forsterker den oppfatningen at det å ha litt kjøtt på bein er bare ikke akseptabelt.

Dysfunksjonelle miljø

Hvis et barn eller en voksen er å leve i en svært dysfunksjonell atmosfære, kan han slå til mat for komfort. De som er tilbøyelig til å utvikle spiseforstyrrelser har en tendens til å være perfeksjonister eller de med familie og samlivsproblemer. Impulsive typer eller personer som skjuler sinne er også utsatt, ifølge Mayo Clinic. Stemningslidelser og spise bestillinger henger sammen. Hvis en person ikke lider av en stemningslidelse, sannsynligheten for å utvikle en spiseforstyrrelse, eller noen annen form for avhengighet, er sannsynligvis ikke så stor.

Ofre for seksuelle overgrep

Studier har funnet at ofre for seksuelle overgrep, som kan lide hele sitt liv fra den forferdelige opplevelsen av å bli krenket, kan overspise slik at de kan gjemme seg bak sin vekt. Hvis en person blir ekstremt overvektig, og i hennes sinn, er lite tiltrekkende, så hun trenger ikke å bekymre deg for å være en "target" av seksuelle overgripere, ifølge Something Fishy, ​​et nettsted om spiseforstyrrelser (se Resources). Hun blir en nonsexual enhet og som gjør henne føle seg trygge.

Pubertet

Puberty er en farefull tid på en rekke måter. Et barns kropp er i endring, og noen ganger barnet føler ute av kontroll - av hennes liv og hennes kropp. Dette kan føre til humør og spiseforstyrrelser, ifølge Kidshealth (se Resources). Når noen føler ute av kontroll og forsøker å gjenvinne kontrollen over sitt liv, er en tilnærming til å bli umåtelig interessert og obsessive om mat - hva du skal spise, hva som ikke skal spise, når man skal spise, hvor mye eller lite å spise, hvordan du unngå å spise, hvordan bli kvitt maten etter å ha spist. Det kan bli en altoverskyggende interesse som har katastrofale resultater på barnets mentale og fysiske helse. Puberteten er en prekær tid for mange barn og, dessverre, noen blir ofre for anoreksi eller bulimi i løpet av denne farlige overgangsperiode.

Avhengighet

For noen mennesker, er å spise en avhengighet på samme måte som alkohol og narkotika eller sex og gambling er for andre mennesker. Tvangsmessig overspising fyller et tomrom eller et behov som ikke blir møtt ellers. Hvis en person er dårlig utstyrt følelsesmessig, uansett grunn, til å takle avvisning eller følelser av utilstrekkelighet eller frustrasjon, noen slår til mat for komfort, som for dem, kompenserer for overveldende følelser og følelser som de ikke kan håndtere.