Digidexo.com

Ankelen fraktur Typer

Ankelen består av tre ben; tibia, og fibula talus. Tibia og fibula er de to bein i leggen og talus er et bein i foten. Den malleoli er de utstikkende endene av knoklene som utgjør ankelen inkludert den laterale, mediale og posterior malleoli. Et brudd i ankelen inkluderer ofte skader på de mange leddbånd som stabiliserer leddet sammen.

Lateral malleol Fracture

En lateral malleol brudd er et brudd i fibula eller shin bein. Det er to nivåer der bruddet kan oppstå: lavt på beinet nær ankelleddet og videre opp beinet noen få inches. En lateral malleol brudd blir behandlet enten ved å beskytte pause med en splint eller ved å reparere den med titanplater og skruer via kirurgi.

Medial malleol Fracture

En mediale malleolus brudd finner sted i den indre ankelbenet eller tibia. En medial malleol brudd følger oftest en pause av fibula, men kan forekomme separat. Denne fraktur blir behandlet med et kort ben støpt, splint eller ved kirurgi.

Bakre malleol Fracture

En posterior malleol brudd er et brudd i baksiden av fibula på nivå med ankelleddet. Denne fraktur er nesten alltid ledsaget av en pause i den laterale malleolus siden leddbånd koble disse to ben.

Bimalleolar Fracture

En bilmalleolar brudd er et brudd i to av de tre malleoli: den laterale og mediale. Denne typen brudd gjør nesten alltid ankelen ustabil og krever enten en støpt, splint eller kirurgi.

Trimalleolar Fracture

En trimalleolar brudd er et brudd i alle tre av de malleoli. Denne typen brudd gjengir ankelen ustabil og noen ganger også forstuet. Både bimalleolar og trimalleolar frakturer behandles med kirurgi hvis mulig.

Syndesmotic Injury

En syndesmotic skade er også kjent som en høy forstuing. Denne forvridning av ankelen ikke alltid inkluderer brudd, men når den gjør det, er kirurgi vanligvis nødvendig å gå tilbake stabiliteten til ankelen.