Digidexo.com

Globus syndrom

Globus syndrom


Tilstanden kalles globus syndrom ble først brakt til lys rundt 2000 år siden av Hippokrates "far til medisin." I hans medisinske notater dokumentert han tilstanden som en plage type sykdom, forårsaket av psykisk abnormitet. Under tiden med Hippokrates global syndrom ble kjent som "global hystericus", men dagens moderne leger synes å ha funnet en sammenheng mellom globus syndrom tilstand og sure oppstøt.

Hva er Globus syndrom?

Begrepet globus syndrom er også referert til som globus sensasjon; en tilstand som er merket med en følelse av fylde i halsen. Merck forklarer at pasienter som har blitt diagnostisert med global syndrom ofte oppleve følelsen av en klump eller masse i området av halsen. Men ved ytterligere undersøkelse av en lege det ikke er fysisk bevis for at det er noen hindring i halsen.

Symptomer

Foruten følelsen som de har en klump i halsen, pasienter også beskrive globus syndrom som følelsen som mat eller et fremmedlegeme sitter fast på baksiden av halsen. Nexium Forskning forklarer at vekttap er ikke et problem fordi syndromet ikke forstyrrer med å spise. Det gjør det, men gjør det vanskelig for en pasient å svelge spytt og medisiner som er i pilleform. Noen pasienter rapporterer at globus syndrom er mer alvorlig i løpet av kvelden.

Hvordan er det diagnostisert?

En pasient opplever symptomer på globus syndrom bør vurderes av en lege. Under eksamen, vil en lege se etter indikasjoner på heshet eller en svulst under tungen. Tilstedeværelsen av en av disse ville utelukke globus syndrom og indikerer en underliggende sykdom. I boken "Diagnostisering og behandling av symptomer i luftveiene," forfatteren Richard S. Irwin avslører at behandlende lege vil også undersøke hals, bihuler og hals for å utelukke sykdom. Diagnostiske tester kan også anvendes for å bekrefte at globus syndrom ikke er forårsaket av en masse eller oppbygging av slim.

Årsaker

Årsaken globus syndrom er fortsatt ukjent, men leger teoretisere at det kan være relatert til gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). Ifølge American Academy of Family Physicians, er globus syndrom den vanligste symptomet forbundet med GERD. Faktisk er mellom 23 og 60 prosent av pasienter som opplever globus syndrom også diagnostisert med gastroøsofageal reflukssykdom.

Behandling

Ingen medisiner har vist seg effektive i behandlingen av globus syndrom, men leger har konstatert at deres pasienter har en reduksjon i globus syndrom symptomer når GERD er blitt behandlet. Rhinologist og Nasal plastisk kirurg Dr. Joe Marais forklarer at kontinuerlig harking og svelging kan gjøre følelsene forbundet med globus syndrom mer uttalt og foreslår å gjøre en bevisst innsats for å begrense slike vaner. Også suger på et stykke hardt godteri eller svelge en kald drikke kan også være nyttig.