Digidexo.com

Lindrende en kald sår

Innledning

Forkjølelsessår er røde, pus fylte blemmer forårsaket av herpes simplex virus. De er smittsomme hud blemishes som vanligvis vises rundt lepper, hake og nese. Folk reagerer forskjellig på herpes virus. Noen får bare en kald sår, mens andre får hyppige utbrudd. Det er i dag ingen kur for herpes simplex virus, selv om forkjølelsessår vanligvis leges i 7 til 10 dager. Men for å forkorte den helbredende tid, er det mange hjem rettsmidler og kommersielle produkter tilgjengelig for å lindre symptomene.

Enkle hjem rettsmidler

Forkjølelsessår er vanligvis smertefullt, så å sette en ispose på blisterpakningen kan nummen det litt og redusere smerte. Isposer også bidra med noen hevelse. Forlate isen pakke på for bare 15 minutter om gangen. En kald og fuktig vaskeklut brukes på kalde sår kan fungere like bra.

Medisiner

Det er også over-the-counter kremer og lotion for å helbrede forkjølelsessår. Abreva er et populært kaldt sår rette. Hvis du har mange munnsår som ikke svarer godt til andre typer behandling, bør du oppsøke lege. Reseptbelagte legemidler kan akselerere healing tid, men disse stoffene er også mer giftige og kan forårsake bivirkninger.

Vitaminer og forkjølelsessår

Det er fire vitaminer som er spesielt nyttig i lindre munnsår: vitamin A, B, C og E. De beste kildene til disse vitaminene er fra mat, men kosttilskudd er et alternativ. Vitamin A er en populær vitamin for huden. Ett vitamin A derivat kalles retinol, brukes til å hjelpe fornye og reparere huden. Vitamin B-komplekset bidrar til å avlaste forkjølelsessår ved å slappe av kroppen, siden stress er en kjent trigger av forkjølelsessår i noen mennesker. Vitamin B6 produserer antistoffer som bekjemper smittsomme sykdommer. Vitamin C og E er meget nyttig fordi de begge er antioksidanter, og fjerner frie radikaler fra kroppen. Frie radikaler er giftstoffer som forårsaker skade på cellenivå. Vitamin C er også kjent for å bekjempe infeksjoner av alle slag. I noen mennesker, reduserer hyppigheten av vitamin utbrudd. Ifølge nettstedet Best Herpes behandlinger, vitamin C "kan aktivere hvite blodceller og fremme interferon produksjon, en naturlig antiviralt middel." Vitamin E kan tas internt som et supplement eller brukes lokalt på forkjølelsessår. Vitamin E olje har mange helbredende egenskaper, og reduserer smerte og kløe av forkjølelsessår (se Ressurser).