Digidexo.com

Protein Ernæring Kilder

Protein hjelper kroppen reparere eksisterende celler og gjøre nye celler. Det er spesielt viktig for barn, ungdom og gravide kvinner for å få riktig mengde protein.

Komplette proteiner

Komplette proteiner inneholder de ni aminosyrer essensielle for menneskers helse. Ufullstendige proteiner inneholder bare noen av disse aminosyrer; kan imidlertid ufullstendig proteiner kombineres til å levere alle de ni aminosyrer.

Kjøtt, fjærkre, fisk

Kjøtt, fjærkre og fisk er høy i komplett protein. Imidlertid kan dietter høy i kjøtt fører til høyt kolesterol, så det er viktig å spise en balanse av matvarer, inkludert lean animalsk protein (som fisk og kylling uten skinn) og belgfrukter.

Meieri og egg

Melk, ost og egg er høy i protein. Lav-fett melk og ost kan gi deg fordelene av protein uten de helsemessige ulemper forbundet med fett.

Belgfrukter

Belgfrukter inkluderer alle linser og bønner, og er høy i protein og lite fett. Soyabønner er de eneste plantebaserte komplette proteiner.

Beløp

Den daglige anbefalte kosten Allowance (RDA) for protein er 46 g for en voksen kvinne og 56 g for en voksen mann. En 3-oz. stykke kjøtt inneholder omtrent 21 g protein, og har et glass melk 8 g og en kopp av bønner har 16 g. CDC anbefaler å spise en balansert diett med en rekke matvarer, som vil sikre en riktig mengde protein sammen med andre næringsstoffer.