Digidexo.com

Slik finner du ut kalorier i mat

Gjennom din forståelse av mengder kalorier i matvarer, kan du enkelt finne ut forskjellen mellom sunn og usunn mat. Sammenligning av matens kalori-til-fett ratio kan også hjelpe til med vekttap, vektøkning eller vedlikehold av vekten din. Tradisjonelt er kalori mengder skrevet på ryggen av matemballasje. Imidlertid vil antall kalorier i visse matvarer snart bli enda mer tilgjengelig. I oktober 2009, FDA annonserte planer om å kreve at selskapene legger etikettene på fronter av all matemballasje. (Ref. 1.)

Slik finner du ut kalorier i mat

Hvordan du finner ut kalorier i mat

•  Sjekk ernæring etikettene på ryggen av mat pakker. De fleste selskaper er pålagt å plassere disse etikettene på sine produkter. (Ref. 1.) Etiketten angir den mengden kalorier per porsjon. Hvis du spiser mer enn en servering av mat, multiplisere antall porsjoner du spiser med antall kalorier i hver porsjon.

Hvis du teller kalorier for vekttap, finne ut hvor mange kalorier du forbruker for hvert måltid. Hold en journal av kaloriinntaket. På denne måten kan du enkelt legge merke årsaker til vektøkning eller vekttap, skal man dømme etter antall kalorier du har forbrukt hver dag.

Besøk nettsteder som calorieking.com eller fitday.com, som inneholder omfattende lister over matvarer og deres kalorier. Lær kalorier av visse matvarer du spiser som ikke har ernæringsmessige etiketter.

Kjøp en liten mat skala for å veie matvarer som ikke er solgt med ernæring etiketter. Eksempler på dette er fisk, kylling, og noen kjøttpålegg.

Gjør det meste ut av dine nyvunne kaloritelling ferdigheter. Lære å telle kalorier er en utmerket måte å begynne å leve i en mer sunn måte.

Hint

  • Etter kontinuerlig telle kalorier for maten du spiser, vil det være lettere å huske sine mengder, slik at du sparer tid. Du kan også holde en oversikt over kaloriene som finnes i matvarer som du regelmessig spiser, henviser til denne ved behov.
  • Selv om mange restaurantmenyer inkluderer ikke kalori beløp i sine matvarer, mange fast food-kjeder, inkludert McDonalds og Subway, har nettsteder som liste kalorier i sine matvarer.
  • Velg mat som er lite fett og høy i fiber hvis kalorikontrollprogram er et middel for å miste vekt.
  • Kaloritelling kan være tidkrevende og kjedelige for noen.
  • Kalori telling kan bli en del av obsessive kosten, noe som kan sette en i fare for å utvikle en spiseforstyrrelse. (Ref. 2.)