Digidexo.com

Hvordan virker irritabel tarm syndrom Utvikle?

Innledning

Irritabel tarmsyndrom, eller IBS, er en kronisk sykdom i fordøyelsessystemet. Det påvirker millioner av mennesker; en studie anslår at 20 prosent av amerikanske voksne lider av denne tarmsykdom. Kvinner er også dobbelt så stor sjanse for å få irritabel tarm-syndrom som menn. Mens IBS har mange ubehagelige eller pinlige symptomer, er det ikke en livstruende sykdom, heller ikke øke det sjansene for å utvikle en mer alvorlig sykdom som tykktarmskreft. De fleste mennesker er i stand til å administrere irritabel tarm-syndrom ved å gjøre endringer i kostholdet og livsstilen.

Symptomer på irritabel tarm syndrom

Det er flere viktigste symptomene på irritabel tarm syndrom. Den vanligste er luft i magen eller gass, oppblåsthet, forstoppelse og / eller diaré, slim i avføringen og magekramper eller smerte. Irritabel tarm syndrom påvirker alle forskjellig; noen har milde versjoner av sykdommen, mens andre har en alvorlig form. IBS symptomene også likne mange andre tilstander i fordøyelsessystemet, og det er mulig å ha IBS i tillegg til en annen sykdom. Hvis du har noen av disse symptomene for noen uker eller mer, er det viktig å se en lege for å få en nøyaktig diagnose.

Hvordan Irritabel tarm syndrom utvikler

Akkurat nå er det ingen definitive svar på hva som forårsaker irritabel tarm syndrom. Noen forskere mener at IBS lider er mer følsomme for nervene som styrer muskelsammentrekninger i mage, tarm og endetarm. Når maten kommer inn i magen, det er skjøvet gjennom tarmen hos oppdragsgiver og avslappende på musklene som linje fordøyelseskanalen. Denne sammentrekning og avslapning presser også maten gjennom tarmen og til rektum. Hvis en person har IBS, kan muskelsammentrekninger arbeide for fort, er for sterk eller vare lenger enn normalt. Dette kan føre til oppblåsthet, kramper og diaré. Dersom muskelsammentrekninger flytte for sakte, kan dette føre til forstoppelse. Andre forskere tror at hormoner spiller en rolle i irritabel tarm syndrom fordi symptomene forverres for mange kvinner under menstruasjon. Maten kan også være en årsak til IBS. Mange mennesker har forskjellige mat triggere som kan bringe på symptomer. For noen mennesker meieriprodukter er et problem, for andre alkohol, koffein eller sukker. Selv visse frukter og grønnsaker kan gi symptomer hos noen mennesker. Mat allergi kan også spille en rolle i IBS. For mange mennesker, symptomene forverres når de er under stress.

Behandling og forebygging

Behandling av irritabel tarm-syndrom hovedsakelig omhandler reliving symptomene. Forbedre kostholdet ved å spise mer fiber. Hold en matdagbok for en stund og prøve å eliminere matvarer som utløser symptomene. Å drikke mye vann, og spise til faste tider har også vist seg nyttig til IBS lider. Redusere stress med meditasjon eller dyp pusteøvelser kan også være nyttig. Også legge regelmessig mosjon til rutine. Yoga eller massasje er andre alternativer. Hvis du har et mildt tilfelle av IBS, kan de ovennevnte taktikk hjelpe. Hvis symptomene er mer alvorlig, har leger anbefalte anti-diaré narkotika, anti-depressiva og antikolinergika som lindrer smertefulle intestinal spasmer.