Digidexo.com

The Effect of Hypertension

Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, er en tilstand som forårsaker blodet å strømme gjennom blodårene dine med for mye kraft. Dette fører til mange effekter på kroppen din som kan deaktivere eller drepe deg hvis du ikke lærer å kontrollere blodtrykket. Når blodtrykket ikke er kontrollert, er nesten alle deler av kroppen din påvirkes.

Arteriene

Når hypertensjon skader celler i blodårene dine, de stivne og bli tykk. Når fett fra maten du prøve å passere gjennom disse cellene, bygge de opp og blokkere blodstrømmen til hjertet, hjerne, nyrer, øyne og lemmer.

Hjerte

Når blodårene som frakter blod og oksygen til hjertet ditt blir skadet av høyt blodtrykk, får hjertet svakere fordi det må jobbe hardere med færre næringsstoffer. Du kan ha brystsmerter og uregelmessig hjerterytme, eller lider av et hjerteinfarkt eller hjertesvikt.

Brain

Høyt blodtrykk skade på hjernens blodårer kan holde blodet fra å nå hjernen. Dette fører til hjerneceller til å dø. Blodpropper kan dannes i blodårene til hjernen, blokkerer dem og forårsaker hjerneslag og demens.

Nyrer

Skade på blodkar og arterier til og i nyrene kan arr den delen av nyrene som fjerner avfall fra kroppen din. Når nyrene ikke fungerer ordentlig, kan giftstoffer bygge opp i blodet ditt. Ditt blod kanskje trenger å passere gjennom en dialysemaskinen flere ganger i uken for å rense væsker og avfall fra kroppen din.

Øyne

Øynene kan bli skadet når blodårene som gir blod til netthinnen er påvirket av høyt blodtrykk. Synsnerven kan hovne opp, blødning i øyet kan svekke synet og nerveskader blokkert blodstrømmen til øyet kan drepe nerveceller i øynene, forårsaker synstap.

Aneurismer

Hypertensjon kan føre til at veggen av en svekket arterie til å bule, brudd og forårsake indre blødninger. Aneurismer er mest vanlig i aorta, som er den største arterien i kroppen din, men de kan danne i noen arterien i kroppen din.