Digidexo.com

Ernæringsmessig kosthold for nyresykdom

Ernæringsprogrammet du vil følge hvis du har kronisk nyresykdom avhenger av stadium av sykdommen. Som tilstanden utvikler seg, vil dine ernæringsmessige behov endres. Legen din vil jobbe med deg for å lage en diett plan som vil eliminere stress på nyrene og bremse utviklingen av sykdommen.

Protein

Et sunt kosthold skal inneholde noe protein. For pasienter som lider av nyresykdom, kan dette beløpet være begrenset. Proteiner er avgjørende for å vokse og reparere vev, men protein later avfall som må rengjøres av nyrene.

Stage en, to og tre nyresykdom kan redusere proteinnivåer til bare 15 prosent av det totale kaloriinntaket. En typisk sunt kosthold for noen uten nyresykdom inneholder 30 prosent kalorier fra protein. Senere stadier av sykdommen redusere protein nivåer ytterligere til bare 10 prosent kalorier fra protein.

Diskuter din stadium av nyresykdom med legen din for å finne ut hvor mye protein du bør spise. Pasienter som får dialyse kan være nødvendig å øke protein forbruk. Dialyse fjerner proteinavfallsstoffer fra blodet, fjerne byrden fra nyrene, men det fjerner også aminosyrer. Øke proteininntaket i denne fasen av nyresykdom og behandling vil erstatte tapte næringsstoffer.

Kalium

I senere stadier av nyresykdom, kan kaliumnivået blir forhøyet. Høye nivåer av kalium kan føre til hjertestans og må være et kosttilskudd bekymring for disse pasientene. Diskuter dine nivåer av kalium med legen din for å finne ut om du bør begrense inntaket. Kalium er funnet i mange sunne matvarer som grønne bladgrønnsaker og bør bare begrenses dersom blodnivåene er høye.

Natrium

Den gjennomsnittlige dietten inneholder mye mer natrium enn de fleste trenger. På en nyresykdom kosthold, ikke legge til ekstra salt til maten og holde natrium inntak på nivåer av 2000 mg eller mindre per dag. Vær på vakt mot nei-natrium salt substitutter på en nyresykdom kosthold. Disse produktene har høye nivåer av kalium, som du kan ha for å begrense.

Individuell Diet

Det er ingen spesiell diett for nyresykdom. Hver pasient har forskjellige ernæringsmessige behov. Nyresykdom kan streiken pasienter som er undervektige, på sitt riktig vekt eller overvekt. Den kaloriinntak og diett du følger må skreddersys for deg. Diskuter dine ernæringsmessige behov med legen din basert på scenen av nyresykdom du står overfor.