Digidexo.com

Hvordan sjekke for Throat Cancer Symptomer

Hvordan sjekke for Throat Cancer Symptomer


Strupekreft er et generelt begrep som ofte brukes for å beskrive plateepitelkarsinom som oppstår i hud og slimhinner i hals og nakke. Sykdommen kan påvirke stemmebåndene, stemmen boksen (strupehodet) eller spiserøret. Å vite hvilke symptomer å se etter er en del av en proaktiv tilnærming til å avskrekke utviklingen av strupekreft.

Bruksanvisning

Vurdere risikoen for strupekreft

•  Vær oppmerksom på at forekomsten av hals kreft øker etter fylte 50. Sykdommen er 10 ganger mer vanlig hos menn enn kvinner. Videre er 50 prosent flere afrikansk-amerikanske menn i USA diagnostisert med strupekreft enn kaukasiske menn.

Tenk på din livsstil. Røyking eller annen bruk av tobakksprodukter øker risikoen for strupekreft, som gjør overdrevent forbruk av alkohol.

Kjenn symptomene på strupekreft

Vær oppmerksom på. Følg nøye med en gnagende hoste, spesielt hvis det er å produsere blod.

Evaluer helsen. Hvis du har en sår hals i mer enn to uker, har kroniske nakkesmerter eller problemer med å svelge eller en hes stemme for en lengre periode, bør du kontakte lege.

Vær oppmerksom på pusten din. Produserer høyfrekvent eller pipende lyder når du puster er ikke normalt.

Få profesjonell Screening for strupekreft

Be din lege for å utføre en laryngoskopi, en enkel undersøkelse av halsen med en tent miniatyr kamera.

Rådfør deg med legen din om en CT eller MR av nakken eller kraniet hvis en svulst eller symptomer på hals kreft er tilstede. Disse testene kan ofte avgjøre om carcinoma har utvidet seg til lymfeknutene i nakken.

8. Vær forberedt på å ha en biopsi analyse av halsen vev, spesielt hvis en klump har dukket opp på siden av halsen eller hvis blod er funnet i sputum.

Tips og advarsler

  • Hvis strupekreft er bekreftet og kirurgi er nødvendig, spør legen din om omfanget av operasjonen, og om rekonstruksjon vil være nødvendig etterpå.
  • Ifølge National Institutes of Health, vil om lag 90 prosent av hals kreftpasienter nyte en full gjenoppretting, som gir sykdommen oppdages tidlig. Det er derfor det er viktig å regelmessig sjekke for hals kreft symptomer, spesielt hvis du kan ha høy risiko.
  • En diagnose av hals kreft kan føre til en følelse av hjelpeløshet eller depresjon. Spør du legen om lokale støttegrupper eller terapeuter som kan hjelpe.