Digidexo.com

Langtidseffekter av Low carb dietter

Low carb dietter har vært spioneringen som et universalmiddel for vekttap. Krav som man kunne spise all bacon og ost de ønsket, så lenge de innskrenkes inntak av karbohydrater, brynes mange en kjøtt lover appetitt. Low carb dietter har eksistert i ca 30 år. Mens mange studier har blitt gjennomført, er det fortsatt ingen uttømmende studier som dekker perioder lengre enn to år. Det er ingen entydige side å komme ned på. Noen av de tilsynelatende resultatene av en langsiktig lav carb diett virke skadelig, mens andre synes gunstig

Kolesterol

Basert på en rekke undersøkelser viser det seg at sweet spot for Atkin kosthold er seks måneder. I flere studier gjennomgått av en gruppe europeiske forskere som studerte fem studier som sammenlignet ow carb dietter til fettfattig diett. Den lave carb diett så ut til å gi fordeler som senket triglyserider og økte HDL, eller gode kolesterolet, nivåene var mer gunstig for de lave carb grupper etter seks måneder. Men ved 12-måneders mark disse resultatene hadde flatet ut og den lave carb studiens deltakere utstilt høyere LDL, eller dårlig kolesterol, og samlede kolesterol tall. Dette øker tjene som en forløper for en øket risiko for slag og hjerteinfarkt.

De langsiktige virkningene av dietten synes å være på en sak til sak. Noen deltakere se en økning i kardiale risikofaktorer, mens andre ikke gjør det. Men studien resultatene synes å indikere at i gjennomsnitt fordelene med en lav carb diett kan sammenlignes med lite fett etter 12 måneder.

Eggstokkene

Kvinner som lider av polycystisk ovariesyndrom kan bli hjulpet av en lav carb diett. PCOOS har blitt identifisert som en ledende årsak til infertilitet hos kvinner i fruktbar alder. I en forskningsstudie utført ved University of Alabama i Birmingham, var kvinner satt i en lav carb gruppe eller en høy carb gruppe med karbohydrater som består av 56 prosent av dietten. Forskerne fant at low carb dietter redusert insulinfølsomhet, som forårsaket mindre androgene aktivitet og tillatt hormoner å flate ut. Dette i sin tur senket forekomsten av cyster i eggstokkene. Forhøyede insulinnivået har lenge vært en gjerningsmann i hormonell ubalanse. Forskerne argumentere for en fornuftig low-carb tilnærming som inkluderer slankere kutt av kjøtt og Eschewing bearbeidet mat og sukker.

Diabetes

Uberegnelige blodsukkernivået er ganske farlig for diabetikere. For overvektige diabetikere kan de være enda mer ugunstig. Økt insulin i blodet kan føre til økt lagring av fettvev eller fett. Som de fleste av dette fettet ligger rundt midjen og magen regionen kan det føre til andre problemer. En fersk studie viste at en lav carb diett kan regulere blodsukkernivået og redusere insulinresistens. Mest berørt av lav carb diett var nivåene av hemoglobin A1c, som måler hvor lenge blodsukkeret har vært høy. Denne studien, foretatt av svenske forskere, fant at type 2 diabetikere på en lav carb, lav kalori diett så en 1,4 prosent nedgang i HA1c nivåer i motsetning til de på et vanlig kosthold som så en endring av 0,9 prosent. Videre nivåene holdt seg stabil på 6,9 prosent i 22 måneder.

Mental Acuity

Karbohydrater brukes av kroppen for energi og for å øke mental skarphet. En ny studie ved Tufts University synes å indikere at en begrensning av karbohydrater kan påvirke en deltaker minne. Den dobbelt-blind studie viste at de i carb mangelfull gruppe utstilt tregere responstid, mindre tålmodighet og kortsiktige minne underskudd. Faktisk brukerne på en tradisjonell mat diett viste en roligere outlook og mer tålmodighet i løpet av dietten.

Vitaminer og mineraler

Karbohydrat restriksjoner kan forårsake uønskede langtids vitamin og mineral mangler. Det er en bekymring blant helse talsmenn at hvis karbohydrater er begrenset over tid, kan den resulterende mangel på viktige mineraler og vitaminer føre til en større mottakelighet for livstruende sykdommer. En økning av høye fiber grønnsaker som en del av en lav carb regime, vil tillate deltagere til å gå ned i vekt, men likevel ikke være så utsatt for mineralmangel.