Digidexo.com

Sykepleie ansvar hos pasienter med hepatitt C

Sykepleie ansvar hos pasienter med hepatitt C


Hepatitt C forårsaker betennelse i leveren. Forårsaket av hepatitt C-viruset, sprer denne sykdommen ved seksuell kontakt med en smittet person; bruker skitne nåler for tatovering, piercing og bruk av narkotika; eller ved hjelp av personlige hygieneprodukter av noen med sykdommen. Sykepleiere har spesifikke ansvar i omsorg for hepatitt C-pasienter. Dette ansvaret hjelpe pasienter bedre håndtere sykdommen og forbedre sin livskvalitet.

Patient Education

Sykepleiere spiller en viktig rolle i pasientopplæring. De forklarer hepatitt C til infiserte pasienter, fortelle dem hvordan sykdommen vanligvis utvikler seg og gi dem råd om når du skal kontakte lege.

Ernæring Ledelse

Siden ernæring påvirker den generelle helsen til kroppen, sykepleiere diskutere betydningen av ernæring med hepatitt C-pasienter, og gi dem råd om hvordan de skal forbedre sine ernæring vaner. Siden noen urte kosttilskudd kan skade leveren, sykepleiere diskuterer også viktigheten av å sjekke supplement etiketter og unngå kosttilskudd som forårsaker leverskader.

Medisinering Management

Nebraska Health & Human Services melder at sykepleiere gjennomgang resepter, avgjøre om pasienter tar alle sine medisiner på riktig måte, spør pasienter som over-the-counter medisiner de bruker, og finne ut om noen av stoffene har potensial til å forårsake leverskader. Hvis noen av medisiner utgjør en risiko for leveren, sykepleiere arbeide for å identifisere tryggere alternativer.

Risk Identification

Siden mennesker smittet med hepatitt C kan spre sykdom til andre mennesker, sykepleiere arbeider med infiserte pasienter for å identifisere risikofylt atferd. Under en vurdering, bør en sykepleier spør om vedkommende deler nåler, har ubeskyttet sex eller aksjer personlige hygieneprodukter med andre. Hvis pasienten rapporterer at han engasjerer seg i noen av disse atferd, bør sykepleieren gi rådgivning og opplyse pasienten om hvordan disse atferd øke risikoen for overføring av sykdommen til andre.

Pasient Monitoring

Sykehus og klinikk sykepleiere overvåke hepatitt pasienter for å avgjøre om det medisinske teamet bør gjøre noen endringer i deres behandling planer. Sykepleiere gjennomgang laboratorieresultater, identifisere tegn på fremmarsj hepatitt og avgjøre hvor bra pasienten reagerer på behandlingen.

Lege Reporting

Leger er avhengige av sykepleiere til å rapportere viktig medisinsk informasjon om hepatitt pasienter. Hvis en sykepleier avgjør at en pasients tilstand har forverret, bør hun rapportere det til en lege umiddelbart. Sykepleiere rapporterer også kritiske lab verdier eller uvanlige testresultater til en lege for umiddelbar handling.