Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på Ovarian Cyste

Hvordan gjenkjenne symptomer på Ovarian Cyste


Cyster er blister utseende, væskefylte sekker på eller i en hvilken som helst del av kroppen - for eksempel med cyster på eggstokkene. En funksjonell cyste (fra en normal kropp prosess) går som regel unna med menstruasjon eller over 2-3 måneder. Hvilke typer cyster er follikulær, corpus luteum, dermoid, endometrioma, cystadenoma og Polycystisk ovariesyndrom - normalt på grunn av hormonell ubalanse og i stand til å forårsake alvorlige problemer. Symptomer kan ikke vise, men følgende er noen vanlige.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Ovarian Cyste

•  Sjekk ut for unormalt i menstruasjon; se om det er smertefulle premenstruelle dager og perioder, uregelmessighet eller fravær av perioder. Til tider kan det blodtap i perioder bli alvorlig eller knapt forekomme.

Pass på at hvis det er en jevn eller periodisk, moderat verke eller uro rundt bekkenområdet. Denne smerten kan gradvis flytte til nedre rygg og lår.

Sjekk ut om det er smerter under eller etter samleie.

Se etter symptomer som en liten betennelse på nedre del av magen og tyngde i magen eller bekkenet. Det kan forekomme uregelmessigheter i tarmen eller blære bevegelser, avhengig av størrelsen og plasseringen av cyste og mengden av trykk som den forårsaker. Noen ganger kan det føles som du ikke kan urinere helt.

Sjekk ut for unormal vekst eller hår på kroppen, problemer med akne eller smerter i brystene og kvalme (som under svangerskapet).

Se om det er unormal vektøkning over en kort periode.

•  Sjekk ut for symptomer som dypere stemme, skallethet, ansikts hårvekst og andre mannlige egenskaper.

Se om det er feber, oppkast, alvorlig og plutselig magesmerter eller blødning, akselerert puste, svimmelhet eller betydelig svakhet. I så fall får vare fra et sykehus.

Hint

  • Oppsøke lege for eventuelle problemer knyttet til bekken ubehag, smerter, misdannelser i menstruasjon eller infertilitet, og få vanlige bekken checkups gjort. Være klar over alle endringer som er helt nytt for deg.
  • Forstå at funksjonelle cyster oppstår bare under den reproduktive perioden av en kvinne og ikke etter overgangsalderen.
  • Vet at noen cyste som oppstår i alle aldre eller sted trenger legeundersøkelse; de kan være begynnelsen stadium av kreft.