Digidexo.com

Matvarer med lite karbohydrater og fett

Noen karbohydrater og fett er nødvendig i vårt kosthold, men ikke alle karbohydrater og fett er skapt like. Noen typer er bedre enn andre, og kontrollere inntaket av sunne karbohydrater og fett vil hjelpe deg å lykkes i å miste vekt og holde kroppen trim og sunn. Hvis du ser på karbohydrater og fett, er det noen matvarer du kan nyte skyld-fri.

Grønnsaker

Grønnsaker er naturlig lav i fett, og de fleste mørkegrønne og grønne grønnsaker er svært lav i karbohydrater. Du kan nyte store mengder av dem uten å bekymre.

Bær

Hvis du har en søt tann, tilfredsstiller det med en matbit av friske bær. De fleste bær, for eksempel bringebær, blåbær og jordbær, er blant de laveste carb frukt og inneholder mindre enn et gram fett per servering.

Fjærkre

Hvis du leter etter en kjøttrett, velger kylling. Frisk, ubehandlet kylling inneholder ingen karbohydrater og er mye lavere i fett enn biff, spesielt bryst kjøtt (mindre enn 3 gram per porsjon).

Fisk

All fisk er naturlig lav i karbohydrater, og noen fileter er også lav i fett, spesielt ørret, tilapia, såle, torsk og hvitting. Selv fiske med et høyere fettinnhold, som for eksempel laks, er høyere i sunnere fett og fremdeles et godt valg.

Tofu

Et hjerte-sunt protein laget av soya, kan tofu erstatte kjøtt i mange oppskrifter. Tofu har bare 2 gram karbohydrater og 3 gram fett per servering.