Digidexo.com

Cooper / Clayton Metode for å slutte å røyke

Cooper / Clayton metoden er en vitenskapelig og forskningsdrevet program som hjelper røykere sparke en vane. Målet med programmet er å nærme røyking som en vane som må reduseres. Snarere enn å være svært rådgivning orientert, bruker programmet en kombinasjon av utdanning, kompetanse og opplæring og sosial støtte. Selvhjelps kits og support-gruppe kits tilbys på slutten. Selvhjelp er i kjernen av dette programmet. Tilnærmingen ber røykere å suspendere sin vane for varigheten av kurset. Etter 10 eller flere slike økter, de fleste røykere gi opp vane for livet.

Om programmet

Cooper / Clayton metoden ble startet i 1980 av Thomas Cooper og Richard Clayton. Cooper, en tannlege, var en storrøyker med en nikotinavhengighet, og Richard Clayton, en forsker, spesialisert på narkotikaavhengighet. De to mennene jobbet sammen ved Universitetet i Kentucky, og da Cooper ønsket å slutte å røyke, han sammen med Clayton å kunne planlegge effektive Cooper / Clayton Metode for å slutte å røyke. Metoden tilbys som et selvhjelpsprogram, komplett med DVDer og videoer, eller gjennom klasserom og støtte økter tilbys av spesialister landsomfattende som har fått opplæring i Cooper / Clayton Method.

Slik fungerer det

Dette programmet kjører på et par prinsipper. Først hevder det at det å gi opp røyking er akkurat som å lage noen annen plan, ved at det er behov for å bli tenkt på og gjennomføres i etapper, tar hensyn til alle mulige snublesteiner. For det andre, går programmet på prinsippet om å bryte opp de store problemet av røkeavhengighet i mindre deler. Det mener også svar på tre spørsmål er avgjørende for å hjelpe deg å slutte å røyke. Disse tre spørsmålene er:
Husker du hvorfor du begynte å røyke? Har grunnene til at du begynte å røyke fortsatt eksisterer? Har du noen gang vurdert at du kan være bedre som en nonsmoker?

Når du har identifisert svar på disse spørsmålene og avklart din forpliktelse til røyking, fokuserer programmet på å redusere din cravings og erstatte nikotin-erstatningsprodukter for sigaretter.

Redusere cravings innebærer å finne innovative måter å takle ditt ønske om en sigarett. For eksempel, hvis du er vant til å haste utenfor for en sigarett etter et måltid, foreslår programmet å pusse tennene etter måltidet i stedet, som forholdene hjernen til å strekke seg etter tannkrem i stedet for sigarett for å signalisere at måltidet er over.

Programmet krever at du også å velge en nikotin-erstatning produkt som passer best for deg, samt å utstyre deg selv med tilbakefall forebyggende strategier, sunn livsstil informasjon og stress management teknikker. Den nikotin-erstatningsprodukt er en viktig komponent i formasjonen. Erstatningsprodukter omfatter nikotinplaster, nikotintyggegummi og pastiller som har lavere nivåer av nikotin enn sigaretter. Den nikotin erstatning Produktet benyttes som regel i 12 uker.

Timing

Den totale lengden på programmet går over 12 uker, uavhengig av om du gjør programmet som en selvhjelpsprogram eller delta støttegrupper i ditt område og gjøre programmet med andre. Den første fasen av programmet varer ca en uke, og i denne tiden må du være oppmerksom på antall sigaretter du røyker. Dette gjøres for å hjelpe deg, eller personen organisere kurset, for å forstå graden av avhengighet. I den andre fasen, som varer i ca seks uker, er et passende erstatningsprodukt foreslått og gjennomført i faser. Fokuset i den tredje og siste fasen, som varer i ca fire uker, bidrar til å hindre deg fra relapsing til en vane ved å fokusere på selvhjelpsteknikker diskutert. Hvis du arbeider alene, er videoene og selvhjelps kit laget for å hjelpe deg gjennom programmet. Hvis du skal delta i en støttegruppe, vil antall deltakere varierer avhengig av etterspørselen i ditt område.