Digidexo.com

Ernæringsmessige verdien av Kamut

Kamut hvete er en slektning av durumhvete, ifølge Robert M. Quinn, som skrev "Kamut: Ancient Grain, New korn." Quinn bemerker at Kamut er "2 til 3 ganger størrelsen av vanlig hvete med 20 til 40 prosent mer protein." Navnet på denne hvete er faktisk varemerkebeskyttet av et selskap, Kamut International, Ltd Det er ernæringsmessige fordeler med å legge Kamut til kosthold.

Fett og kalorier

En porsjon tilsvarer en kopp kokt Kamut og har 251 kalorier. De fleste av disse kaloriene kommer fra karbohydrater og protein, som det er lite fett (bare 2G, eller 2 prosent av det daglige anbefalte mengden).

Karbohydrater

Hvis du ønsker å laste opp på karbohydrater, legger Kamut. En porsjon har 52.4g av karbohydrater, eller 17 prosent av det daglige anbefalte mengden. Den høye stivelsesinnhold resultater i høyt karbohydratnivået Kamut, gjør den en god kilde til energi.

Protein

En servering av Kamut har 11.1g protein, eller 22 prosent av det daglige anbefalte mengden. Protein er nødvendig for å vokse og holde sunt hår, hud og negler og for muskelvekst og reparasjon.

Vitaminer

En servering av Kamut har 24 prosent av det daglige mengden niacin, også kjent som vitamin B3, som er viktig for energi utgivelsen av karbohydrater og proteiner, ifølge Nutrition. En porsjon har også 14 prosent av det daglige verdi av tiamin, eller vitamin B1, som er viktig for nedbryting av karbohydrater og protein og er avgjørende for nerve celle funksjon.

Raw Kamut

Mange ernæringsmessig verdi går tapt når Kamut er kokt. En kopp ukokt Kamut, anvendes som mel, har 27g protein og 17 g kostfiber. En porsjon har høyere nivåer av niacin (59 prosent) og tiamin (73 prosent daglig verdi). Det tilbyr også mer enn 25 prosent av det daglige verdi av jern, magnesium, sink, kobber, mangan og selen.