Digidexo.com

Hvordan å miste vekt Mens på Effexor XR

Hvordan å miste vekt Mens på Effexor XR


Effexor XR er en antidepressant narkotika produsert av Wyeth Pharmaceuticals og foreskrevet for behandling av angstlidelser og depresjon hos voksne. Vektøkning er en rapportert bivirkning av Effexor XR - omtrent 3 prosent av brukerne i kliniske forsøk rapportert endringer i kroppsvekt, i henhold til produsenten. WebMD har også funnet at opp til 25 prosent av alle antidepressive brukere opplever vektøkning, selv om årsakene er ennå ikke klart. Men er det mulig å gå ned i vekt mens du tar Effexor XR, så lenge du følger de grunnleggende prinsippene for vekttap - spise mindre og trene mer.

Hvordan å miste vekt Mens på Effexor XR

•  Snakk med legen din først om vektøkning bekymringer mens du tar Effexor XR. Legen din kan være i stand til å foreskrive en annen antidepressiva eller opprette en diett og mosjon plan for deg å følge.

Øk daglig mosjon så snart du begynner å bruke Effexor XR. Ifølge Samantha Heller, en registrert kostholdsekspert, kan regelmessig mosjon hjelpe folk ned i vekt selv mens de er på antidepressiva. Sikt i minst 30 til 45 minutter med rask trening, som jogging eller rask gange, minst tre til fire ganger per uke. Hvis du allerede trener regelmessig, legge til en ekstra dag med trening hver uke eller forlenge hver treningsøkt med 10 til 15 minutter.

Bruk en kalori kalkulator som den på MayoClinic.com å bestemme antall kalorier du trenger hver dag for å opprettholde vekten din, og deretter trekke ikke mer enn 500 kalorier per dag fra dette nummeret for å miste vekt mens du er på Effexor XR. Ikke redusere kalorier utover 1200 per dag for kvinner eller 1500 per dag for menn, da dette vil avta stoffskiftet og hindre vekttap.

Fyll din diett med sunn, høy-fiber matvarer som vil hjelpe deg å føle deg mett og fornøyd. Dietitians ved Mayo Clinic anbefaler at flertallet av kostholdet ditt består av hele korn - som brun ris, quinoa og hele hvete brød - magre proteiner, lite fett meieri, og massevis av frisk frukt og grønnsaker. Unngå pakket mat og brus som inneholder en stor mengde kalorier med liten eller ingen næringsverdi.

spise fem på seks små måltider hver dag, i stedet for tre store måltider. Dette vil bidra til å øke stoffskiftet og brenne flere kalorier i løpet av dagen. Hvis du har bestemt at du bør spise 1500 kalorier mens du tar Effexor XR, spise et lite måltid på rundt 300 kalorier hver 2 til 3 timer.

Bruk en food journal eller dagbok for å registrere alt du spiser i løpet av dagen og kaloriinnhold. Ifølge Dr. Brian Wansink, folk konsumerer mer mat hver dag enn de tror de gjør, så nøyaktig opptak alt du spiser kan hjelpe deg å få en ekte følelse av hvor mange kalorier du spiser. Hvis du synes du spiser mer enn det anbefalte kalorimengden, kutte ned på noen snacks eller høy-kalori drikker for å hjelpe deg å miste vekt mens du tar Effexor XR.

•  Vær realistisk. Vekttap vil være litt mer utfordrende for deg mens du er på Effexor XR, så din fremgang kan være tregere enn det ville gjort hvis du ikke var å ta medisinen. Hvis du sliter med, gjør en avtale med din lege eller registrert kostholdsekspert.

Hint

  • Bivirkningene av Effexor XR vil variere med den enkelte. Noen brukere kan være i stand til å kunne gå ned i vekt, mens noen kanskje ikke. Ifølge Dr. Norman Sussman, vil noen brukere av antidepressiva ikke være i stand til å gå ned i vekt uansett hvor mye de trener eller redusere kaloriinntaket. Hvis dette skjer med deg, husk at din manglende evne til å gå ned i vekt er ikke din feil og din viktigste prioritet er å behandle depresjon. Når du har behandlet din depresjon og sluttet å ta Effexor XR, så kan du fokusere på å miste vekt.