Digidexo.com

Koffein Effekter på Vekt

Ifølge Mayo Clinic, "Noen studier tyder på at å drikke kaffe eller te med koffein kan lett øke vekttap eller forebygge vektøkning." Selv om koffein kan bidra til å holde vekten nede, er det ikke medfører betydelig vekttap. Koffein kan påvirke vekten på ulike måter.

Appetitt

Å drikke en 8 oz. kopp kaffe (120 mg koffein) kan undertrykke appetitt for et par timer. Dette kan slå tilbake etter at virkningene av koffein slites av, forlater den enkelte mer sulten.

Metabolisme

Koffein er et sentralstimulerende. Det stimulerer hjerne, kroppsreaksjoner og metabolisme. Metabolske øker oppstå fordi koffein øker thermogenesis (den energien kroppen din produserer fra fordøyelsen).

Vanndrivende effekt

Koffein er vanndrivende. Det fører til at kroppen for å øke mengden av vann som det utviser fra kroppen i urinen. Ved å øke vanntap, reduserer kroppsvekten din.

Skadevirkninger

Koffein kan øke mat cravings fordi det frigjør hormonet kortisol som induserer stress. For mange, stress kan føre til overspising. Koffein kan også føre til insulinresistens, som påvirker blodsukkeret.

Betraktninger

Hvis du er forbruker koffein for vekttap, må du huske må du unngå sukker, fett meieriprodukter og bearbeidede oljer. Hvis kaffen er den koffeinholdige drikke av valget, drikker den svart for å være effektive.