Digidexo.com

Barnemark Fakta

Barnemark infeksjoner forekommer over hele verden, og er den vanligste ormen infeksjon i Amerika. Hvem som helst kan utvikle en Barnemark infeksjon, men tilstanden er mest vanlig hos barn i alderen fem og 10. Barnemark infeksjoner spres mest effektivt gjennom et nært menneske-til-menneske kontakt, men er lett kureres med riktig behandling.

Lifecycle

Livsløpet til en Barnemark begynner når en pinworm egg er uvitende inge, klekker deretter inne i verten. Over et par uker, disse eggene klekkes og vokse inn i voksen pinworms. De voksne deretter migrere til området mellom tynn- og tykktarm, kompis, da hunnene reise til endetarmen. Hunnene legger egg rundt kanten av anus, vanligvis om natten. Det vert enn utilsiktet sprer disse eggene ved å skrape endetarms området og berøre andre objekter.

Symptomer

Pinworms er preget av flere forskjellige symptomer, men ikke alle mennesker med Barnemark infeksjoner se symptomer. Det vanligste symptomet på en Barnemark infeksjon er kløe rundt anus, men skrape kan føre til en mer alvorlig bakteriell infeksjon. I sjeldne tilfeller kan pin orm infeksjoner hos kvinner migrere til skjede, forårsaker irritasjon i disse områdene.

Utseende

Pinworms er synlige for det blotte øye og kan noen ganger sees på utsiden av en infisert personer avføring. Pinworms er lys gul eller hvit, og de ser lik korte stykker av tynn tråd. I tilfeller der andre medlemmer av samme familie også kan ha en infeksjon, kan en lege anbefaler alle i familien går gjennom behandling på samme tid.

Behandling

Behandling for pinworms er vanligvis enkel og effektiv. Oftest, pasienter tar ialbendazole

i en enkelt tablett, men en lege administrerer ulike beløp i henhold til alder. Barnemark egg kan overleve i flere uker, så en ny dose tas uker senere hindrer reinfeksjon. Mebendazole er en mindre vanlig behandling for Barnemark infeksjoner. Pasienter tar det to ganger over flere uker.