Digidexo.com

Er dysplasi smittsomt?

En diagnose som inneholder ordet dysplasi, for noen, egger stor frykt. Ofte er forbundet med kreft, er dysplasi faktisk i mange tilfeller en pre-kursor til visse typer kreft. Dysplasi er oftere en god oppdagelse enn først antatt, da det kan føre til sin fjerning eller forebygging av en mer alvorlig medisinsk problem som kreft. Dysplasi er ikke en tilstand som er "fanget", og det ikke sprer seg fra en til en annen. Det er tilstedeværelsen av abnormaliteter i celler som påvirker bestemte områder av kroppen.

Identifikasjon

Dysplasi er ikke smittsom. Snarere er det en tilstand der cellene begynner å ta på seg en unormal form og er ofte forbundet med forstadier til kreft eller kreftceller. Det finnes tilfeller hvor dysplasi kan oppstå som et resultat av en smittsom sykdom, slik som humant papilloma virus (HPV), en seksuelt overført infeksjon. HPV forårsaker nesten alltid celleforandringer hos kvinner, og kan føre til livmorhalskreft.

Effekter

Dysplasi fortsetter å spre seg som de unormale celler fra en bestemt sykdom reprodusere. Dysplasi kan påvirke alle områder av kroppen. Effekten av dysplasi er ofte en utvikling til kreft. De vanligste typer kreft forbundet med dysplasi som en pre-markøren til å utvikle kreft er cervical. Alle kreft viser tegn til dysplasi. Når dysplasi er funnet noe annet sted enn i livmorhalsen, er det generelt detektert ved oppdagelsen av full blåst kreft. I organer eller andre områder av kroppen normalt ikke sjekket med jevne mellomrom, for eksempel bukspyttkjertelen eller spiserøret, er funn av dysplasi sjeldne.

Betydning

Celleforandringer blir ofte oppdaget under en kvinnes årlig pap test. Hvis tegn til HPV er til stede, slik som vorter eller lesjoner, dysplasi kan finnes raskere. Menn er sjelden påvirket av dysplasi når kontrahering HPV, men kvinner nesten alltid er. Som med alle typer kreft, tidlig oppdagelse og behandling kan ofte ettergi eller kurere noen kreftformer. En diagnose av dysplasi er ikke en diagnose av kreft, bare at unormale celler finnes, og kan være en pre-markøren til en mer alvorlig tilstand.

Behandlinger

Avhengig hvor dysplasi er oppstått, ulike behandlinger er tilgjengelige. I spiserøret, for eksempel, er det ofte en vente og se tilstand. I enkelte områder dysplasi aldri sprer seg, men replikerer sakte, og kan med hell overvåket eller fjernet. Laserterapi kan være et alternativ til kirurgisk fjerning av dysplasi.

Misforståelse

Dysplasi er en tilstand som vanligvis fortsetter å vokse. Som et resultat av den idé som dysplasi verket - unormale celler - er smittsomt eller kan overføres fra person til person, er ofte dannet. Dette er ikke tilfelle om dysplasi.