Digidexo.com

Bivirkningene og Abstinenssymptomer Lexapro

Lexapro er en antidepressant som er godkjent for behandling for alvorlig depresjon og angstlidelser. Medisinen har vanlige bivirkninger som vanligvis går unna med kontinuerlig behandling. Det har også mindre vanlige bivirkninger som kan ikke gå bort og bli kanskje også ødeleggende for pasienten å fortsette.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene av Lexapro som vanligvis forlate etter noen ukers behandling inkluderer kvalme, hodepine, impotens, vektøkning eller tap, levende drømmer og tretthet. Svimmelhet, munntørrhet og søvnløshet er også rapportert.

Insomnia

Insomnia, en vanlig bivirkning av Cipralex, kan være svært belastende. Forbedre ens søvnvaner vil hjelpe kvele denne bivirkningen. En pasient skal ikke drikke koffein eller alkohol opp til 6 timer før sengetid, eller bør en pasient øvelse 2 timer før sengetid. Holde soverommet kjølig og mørkt skaper en avslappende atmosfære. Ta et varmt bad eller lese kan sette en i humør for søvn.

Hodepine

En liten andel av pasientene klager over hodepine, inkludert migrene, når du tar Cipralex. Tar over-the-counter smertestillende midler kan hjelpe, men hvis smertene er for alvorlig, bør pasienten diskutere symptomer med en lege. Hodepine kan gå bort med kontinuerlig behandling, men hvis de ikke gjør det, kan det være nødvendig å seponere.

Vektøkning

Vektøkning kan være en bivirkning av Cipralex og de fleste antidepressiva. Spise sunt og forholde seg til porsjonskontroll kan hjelpe lindre vektøkning. Trene minst 30 minutter per dag kan bidra til å dempe appetitten og også redusere spenningen.

Munntørrhet

En vanlig, men mindre alvorlige bivirkningen er munntørrhet. Tyggegummi, drikke vann og unngå salt mat kan bidra til å avlaste tørr munn. Sukkerfri harde drops stimulerer spytt flyt. Dessuten bør man unngå alkohol og tobakk, som de kan tørke ut munnen.

Suicidale tanker

Advarsler har blitt utstedt av FDA om antidepressiva til barn og ungdom på grunn av en økning i rapporter om selvmordstanker og tendenser. Hvis en yngre person har blitt diagnostisert med bipolar lidelse eller har forsøkt selvmord i det siste, bør nøye tilsyn være berettiget når du er på Cipralex.

Uttak bivirkninger

Tilbaketrekking fra Lexapro kan ha liknende bivirkninger som i begynnelsen av behandling med stoffet. Man skal aldri plutselig slutte å ta Lexapro. En lege vil sakte avvenne en pasient av medisin for å hindre alvorlige bivirkninger. Vanlige bivirkninger er abstinens irritabilitet, svimmelhet, uklarhet og angst.