Digidexo.com

Farene i å ta mineraltilskudd

Tar mineraltilskudd er et tema som fører til stor debatt. Mange tror at å ta mineraltilskudd er egnet for de som ikke gjør det regelmessig konsumerer ernæringsmessige, godt balanserte måltider. På den annen side er det en gruppe forskere som mener at mineraltilskudd kan være farlig hvis ikke tatt riktig og bør bare være tilgjengelig via resept.

Historie

I 1986, Dr. Gail Butter av Veterans Administration Medical Center siterte en undersøkelse gjort av Food and Drug Administration som viste at flertallet av folk som tok mineraltilskudd tok dem fordi de trodde pillene ville gi dem ekstra energi og gjøre dem føler bedre. Hun anslo at 11 prosent av den amerikanske befolkningen på den tiden var å ta fem eller flere supplerende piller hver dag. Hun sies at dette laget faren for megadosing, noe som kan gi toksiske reaksjoner i legemet.

Misforståelse

Noen mennesker antar at, fordi kroppen trenger mineraler for å fungere skikkelig, kan de ta store doser for å doble eller tredoble helsemessige fordeler. Men, advarer den amerikanske Dietetic Association at inntak av store doser av mineraltilskudd kan være skadelig for helsen. Det er også den misforståelse at mineraltilskudd sink er en kur for forkjølelse. Studier gjort ved Cleveland Clinic viser at sink hjelper hemme reproduksjon av virus mens fremme produksjonen av virus kjemper interferon, men det vil ikke kurere eller forebygge forkjølelse.

Effekter

Mineraltilskudd kan være fordelaktig når det tas i riktig dosering, men farene kan oppstå når store mengder er fortært. Ifølge The Journal of Pediatric Hematology / Oncology, observerte forskerne en 17 år gammel gutt som tok sink kosttilskudd for seks til syv måneder i et forsøk på å behandle sin akne. Etter økende dosering hans til over fire ganger anbefalt daglig inntak, rapporterte gutten alvorlig tretthet, blant andre symptomer. De store doser av sink til slutt forårsaket anemi, leukopeni og nøytropeni.

Betraktninger

Før du tar mineraltilskudd, er det viktig at du snakker med en lege. Du bør diskutere den typiske kosthold, din medisinske historie, og noen foreskrevet medisiner du kan ta. Etter diskusjon, vil du og legen være i stand til å gjøre en bedre avgjørelse om hvorvidt du bør ta mineraltilskudd.

Forebygging

Du kan forebygge eventuelle farer som kan oppstå fra å ta mineraltilskudd ved å forske kosttilskudd 'fordeler og ulemper før du kjøper dem. Du bør også ta bare det som er anbefalt. For store mengder av vitamin eller mineral kan ha toksiske virkninger på kroppen. Til slutt, ikke bare avhengig kosttilskudd for å gi kroppen din med de næringsstoffene den trenger. Finn en måte å legge frukt og grønnsaker til måltider og moderat forbruket av rødt kjøtt og meieriprodukter.