Digidexo.com

Hypotyreose og Vekttap

Ifølge National Institutes of Health, 133.600.000 amerikanere er enten overvektige eller overvektig. Vektproblemer ofte stammer fra et dårlig kosthold eller mangel på fysisk aktivitet. Imidlertid kan en lidelse som kalles hypotyreose være den skyldige forårsaker en vekt problem for noen mennesker.

Funksjon

Hypotyreose oppstår når skjoldbruskkjertelen ikke fungerer som den skal. Skjoldbruskkjertelen produserer hormoner og regulerer kroppens energi og metabolisme. Ifølge EndocrineWeb, kan skjoldbruskfunksjonsfeil i en av to måter: Den kan være aktiv, som kalles hypertyreoidisme, eller active, som kalles hypotyroidisme.

Betydning

Hvis du har hypotyreose, kan du legge merke til vektøkning og problemer med å miste vekt. The Mayo Clinic sier at folk med hypotyreose vil merke at deres energi og metabolisme nivåene vil bli vesentlig lavere enn andres. Mosjon og normal fysisk aktivitet ofte er vanskelig på grunn av mangel på energi og fordi kroppens stoffskifte fungerer ikke riktig. De to vanligste gruppene av mennesker som har hypotyreose er kvinner og eldre.

Effekter

De mest merkbare symptomer på hypotyreose, ifølge MedicineNet, er kronisk tretthet, depresjon, håravfall, svakhet og hukommelsestap. Hypotyreose kan diagnostiseres gjennom blodprøver.

Betraktninger

Ikke alle problemer knyttet til vanskeligheter å miste vekt er forbundet med hypotyreose. Andre faktorer er din alder, din eksisterende vekt og aktivitetsnivå. For å avgjøre om hypotyreose påvirker deg, bør du oppsøke lege, som kan kjøre tester for å skikkelig undersøke kroppen, særlig før du begynner vekttap prosessen.

Oppløsning

Personer med hypotyreose kan ta reseptbelagte stoffet levotyroksin, som Mayo Clinic sier vil gi hormonene som normalt produseres av skjoldbruskkjertelen. Leger advarer at det kan ta flere uker for å se en forbedring, men en gang på stoffet, må du ta det for resten av livet for å holde skjoldbrusk nivåer i balanse.