Digidexo.com

tannbørste skade symptomer

Tegn og symptomer på Tannbørste Slite

Tegn og symptomer på Tannbørste Slite


Å pusse tennene daglig er en del av tannbehandling; Det er imidlertid mulig at børsting feil eller pusser for mye kan føre til tannhelseproblemer. Tannbørste slitasje er en tilstand som skyldes bruk av harde bust tannbørster, pusser for hardt eller pusser for mye. Når tilstanden er kjent, består behandlingen vanligvis av å bruke myke tannbørster og følge riktig børsting teknikker. Hvis slitasje er alvorlig, kan være nødvendig kosmetisk tannbehandling å gjenopprette tannkjøttet.

Tooth Sensitivity

Børsting for hardt, ved hjelp av en børste med hard bust eller børste for ofte kan føre til det øverste laget av tannen din, kalt emalje, blir gnidd bort. Når emaljen er borte, er et stoff som kalles dentin utsatt. Når dentin blir eksponert, kan det oppstå ekstreme følsomhet. Du kan oppleve dette følsomhet når du spiser eller drikker varm eller kald mat, når du pusser tennene eller når noe berører det berørte området.

Tooth Misfarging

Som kraftig børsting slitt bort tannemaljen og eksponerer dentin, vil du legge merke til at tennene begynner å gul, spesielt i området rundt tannkjøttet. Områdene av gult er faktisk hvor dentin i tennene har blitt utsatt for. Hvis du merker noen gulfarging av tennene nær tannkjøttet, bør du søke tannpleie så snart som mulig for å unngå ytterligere skade på tann.

Gum Linje Tilbakeslag

Børsting kraftig kan forårsake alvorlig skade på sensitive tannkjøtt. Når du lider av tannslitasje, kan du merke at tannkjøttet er høyere enn normalt, eller at tannkjøttet trekker vekk fra tennene. Dette er delvis på grunn av skader på tannkjøttet og tannen. Du kan merke at tannkjøttet er rødt og hovent. I noen tilfeller kan tannkjøttet blør.

Tannråte og tap

Alvorlige tilfeller av tannbørste slitasje kan føre til hull i tennene, ekstrem tannråte eller tap av tenner. Når skadelige tannbørste vaner ødelegge emaljen på tennene dine, du begynner å strippe bort dentin på tennene, som kan føre til hull i tennene og tannråte. Når dentin er slitt bort, nervene i tannen din blir utsatt, og du vil sannsynligvis miste tann mindre tannlegen din kan redde tannen gjennom kosmetisk tannbehandling teknikker.

Velge en elektrisk tannbørste for tannkjøtt sykdom

Velge en elektrisk tannbørste for tannkjøtt sykdom

Innledning

Ifølge en studie gjort av Peter Robinson av Sheffield University, elektriske tannbørster, sammenlignet med en tradisjonell tannbørste, redusert plakk 11% bedre og redusert tegn på tannkjøttsykdom og tannkjøttbetennelse med 6%. Med slike resultater, er det ikke rart at flere mennesker er i endring fra den tradisjonelle tannbørste til en elektrisk en.

Fordeler

En fordel med en elektrisk tannbørste i løpet av en manuell ene er en økt mengde av børsting gjort i den samme tidsperiode. En elektrisk tannbørste har den ekstra fordelen av å være i stand til å rotere på en raskere hastighet enn sin bruker kunne børste med en manuell tannbørste. Den ekstra penselstrøk bidra til å fjerne mer plakk og, i mange tilfeller, kan nå steder enn en tradisjonell tannbørste kan. Jo mindre plakk og skitt buildup på tennene, jo mindre sjanse for tannsykdommer som for eksempel tannkjøttsykdom eller gingivitt.

Gum Disease

Tannkjøttsykdom, eller periodontal sykdom, er en infeksjon i vevet rundt tennene. Tannkjøttsykdom normalt rettet mot sulcus rett under tannkjøttet. Hvis ikke tatt vare på, kan det føre til at tannkjøttet rundt tennene til å svekke nok for tennene faktisk faller ut. Tannkjøttet blir smittet på grunn av invaderende plakk. Plaketten forårsaker små sprekker i tannkjøttet og tennene som kan samle rusk. Dersom avfallet ikke er børstet bort, kan det slå inn en infeksjon i vevet rundt sprekken. Den beste måten å behandle tannkjøttsykdom er gjennom regelmessig tannpuss og bruk av tanntråd. Selv om børsting alene vil ikke helt forhindre tannkjøttsykdommer, ved hjelp av en elektrisk tannbørste kan øke mengden av penselstrøk på tvers av tennene. De ekstra slag fjerne ytterligere rusk og plakk, noe som reduserer sjansene for å utvikle tannkjøttsykdom.

Skade

Det har alltid vært en bekymring for at en elektrisk tannbørste kan være i stand til å forårsake skader på tannkjøtt vev fra over-børsting området for raskt. Men det finnes ingen studier som i dag viser at en elektrisk tannbørste ikke lenger skade på tannkjøttet enn en vanlig tannbørste kunne. I tillegg fordelen av å pusse langt oppveier eventuelle skader som bust kan forårsake under tannpuss.

Velge

Når du velger en elektrisk tannbørste for å bekjempe gingivitt, må du ta hensyn til tre viktigste tingene. En ting å vurdere, er ising i tennene. Fordi en elektrisk tannbørste børster overflaten av tennene dine på et mye høyere hastighet enn en vanlig tannbørste, folk med sensitive tenner må være spesielt forsiktig med hvilke børste de kjøper. Heldigvis, akkurat som en vanlig tannbørste, elektriske tannbørster har også modeller med myk bust. Deretter vil du trenger å se på kostnadene. En elektrisk tannbørste kan koste så lite som $ 5 til over $ 100. Balansere de funksjonene du trenger med prisen på tannbørsten. Dessuten vil du trenger å se på funksjoner. Den høyere pris av tannbørsten, desto større er mengden av funksjonene vil være i stand til å ha. Mulige funksjoner inkluderer timere, trykksensorer, forskjellige børstehodestørrelser, prøveperioder og garantier. For mer detaljert informasjon om elektrisk tannbørste funksjonene, kan du se koblingen i ytterligere ressurser i denne artikkelen.

Helserisikoen ved en Sonicare tannbørste

Helserisikoen ved en Sonicare tannbørste


Sonicare elektrisk tannbørste fra Philips lover skånsom rengjøring handling som reduserer flekker på tennene og forbedrer tannkjøttet. Det er fem forskjellige stiler av Sonicare, inkludert ett for barn. Sunne tenner og tannkjøtt er viktig for den generelle helse, men noen forbrukere kan lure på om helserisikoen ved bruk av Sonicare tannbørste.

Trykk

En Sonicare tannbørste minimerer arbeidet med å pusse tennene ved å lage opptil 40.000 rask back-og-tilbake vibrerende bevegelser i et minutt. Den gjennomsnittlige person å bruke en manuell tannbørste gjør 300 slag i minutt med mer innsats.

Den raske bevegelser og vibrasjoner kan gjøre det vanskeligere å finne ut hvor mye press du setter på tennene. For mye press kan slites bort emaljen, forårsaker smerte, følsomhet og en større risiko for tannråte.

Effektivitet

Britiske forskere fra universitetene i Birmingham, Edinburgh, Manchester og Sheffield studert effekten av fem forskjellige elektriske tannbørster, inkludert ultrasonisk vibrasjon brukes i Sonicare tannbørste. Tjueni kliniske studier med 2500 deltakere viste elektriske tannbørster var ikke mer effektive enn manuelle børster, med unntak av én.

Rotasjon-svingnings børster ble vist å være den eneste elektrisk tannbørste for å rense bedre enn en manuell tannbørste, fjerne syv prosent mer plakk. En rotasjon-oscillasjon børsten har et sirkulært hode som roterer i en retning, og deretter spinner i den andre retningen i en hurtig mønster.

Selv soniske og andre elektriske tannbørster var ikke mer effektive enn manuelle tannbørster, de gjorde ikke forårsake mer skade på tannkjøttet.

Bruk

Brukere av Sonicare eller andre elektriske tannbørster kan føle den sterke virkningen av tannbørsten gjør alt arbeidet og deres munn er ren. Tannpleie krever riktig bruk av en tannbørste og tanntråd for tannkjøttet. Sunt tannkjøtt er viktig for god helse. Tannkjøttsykdom gjør at bakterier i munnen for å gå inn i blodbanen og kan føre til hjertesykdom eller premature fødsler hos gravide kvinner.

Uansett tannbørste brukes, må det brukes to ganger om dagen med fluortannkrem. Fluor kutter antall hulrom med 24 precent hos barn i alderen fem til 16 år.

Vinkel tannbørsten litt, på omtrent 45 grader, for å rense hele overflaten av tannen og litt under tannkjøttet. Børst i to minutter, inkludert innsiden og tygge overflater av tennene og tungen. Bytt hodet på tannbørsten hver tredje til fjerde måned eller tidligere hvis tannbørstehårene viser tegn på slitasje.

Tanntråd daglig. Dette er et viktig steg for å holde tannkjøttet sunt. Mange floss feil ved bare å flytte tanntråd mellom tennene. Det er viktig å skrape floss mot hver tann for å skrape av plakk.

Hvordan Desinfiser en elektrisk tannbørste

Hvordan Desinfiser en elektrisk tannbørste


Selv om ingen liker å finne noe vokser i eller på sine tannbørster, millioner av bakterier, virus og andre mikroorganismer elsker å gjøre sine hjem i varme, fuktige områder, som for eksempel tannbørsten din. Det er viktig å rengjøre og erstatte tannbørste når det er nødvendig for å redusere risikoen for å bli syk eller spredning infeksjoner til andre. Så, ikke kaste din elektrisk tannbørste hodet inn i nærmeste søppelbøtte før du prøver å desinfisere den først - de kan være dyrt.

Bruksanvisning

Rengjør børstehode

Fjern børstehodet fra tannbørste enheten. Avhengig av din bestemt enhet, kan du enten trekke eller skru den ut fra basen.

Tilsett 1 ss. av blekemiddel til 1 kopp vann og hell i en kopp.

Sug tannbørsten hodet opp ned i koppen for ca 15 til 20 minutter. Når du er ferdig, skyll den grundig under rennende vann i 2-3 minutter.

Lufttørk børstehodet på et lite bad eller et papirhåndkle.

Rengjør Unit

Tilsett 1 ts. av blekemiddel til en kopp varmt vann.

Sett på et par av gummi- eller plasthansker. Dypp et lite håndkle i løsningen og tørk hele tannbørste enheten.

Plasser tannbørsten på et lite håndkle og la det lufttørke. Alternativt, hvis det er bare mildt skitten, kan du tørke av enhet med et varmt vann og såpe løsning.

Hint

 • Sug tannbørsten hodet i en kopp med anti-bakteriell munnen skyll. Studier viser at det bidrar til å redusere bakterier som vokser på tannbørster.
 • Ta kontakt med tannlegen din hvis du har flere spørsmål angående riktig omsorg for din elektrisk tannbørste.
 • The American Dental Association anbefaler at du bytter tannbørste minst en gang hver tredje eller fjerde måned.
 • Unngå helt senke tannbørsten i vann, da det kan skade børster delikate, interne deler.
 • Bruk alltid full styrke blekemiddel i et godt ventilert område, for eksempel i nærheten av et åpent vindu, så det kan avgi giftige gasser.
 • Ikke dele tannbørste med andre, da det kan spre bakterier og andre muntlig overførbare sykdommer.

Hvordan du rengjør en elektrisk tannbørste etter en kald

Elektriske tannbørster er mye mer vanlig i disse dager og rettmessig så. Mange av disse tannbørster har en rensekapasitet som etterligner en profesjonell rengjøring på tannlegekontor, noe som gjør munnen føler skinnende rene på en daglig basis. Når du blir syk er det imidlertid lett å lure på hvor ren elektrisk rart pensel egentlig er. Hver bust begynner å se ut som et sted som bakterier ville elske å hjemsøke. Lær hvordan du kan vedlikeholde din tannbørste for å desinfisere det ikke bare når du er syk, men selv når du ikke er, for å hjelpe deg å holde både deg og din pensel sunt.

Bruksanvisning

•  Hell en kork av blekemiddel i et glass eller en kopp. Legg 1/2 kopp vann.

Slå elektrisk tannbørste opp ned, sette tannbørsten hodet inn blekevannløsning, slik at busten til å suge i flere minutter. Pass på ikke å senke noen av børsten utover hodet, som overdreven vann-kontakten kan skade noen av de mekanismene innenfor børsten forårsaker det å svikte.

Fjern tannbørsten fra blekemiddel vann og skyll tannbørste hodet etter friskt vann fra kranen. Flick busten med fingrene slik at blekemiddel vann for å skylle bort fra bust helt. Tillat børste lufttørke på et papirhåndkle, før du går tilbake til sin ladestasjon.

Alternativt kan du bruke hydrogen peroxide å desinfisere tannbørsten. Hell ufortynnet hydrogen peroxide i en kopp.

Vri børsten opp ned og senk hodet på tannbørsten bare. La det virke i noen minutter.

Fjern børste, skyll bust og la det lufttørke, før du går tilbake til ladebasen.

Noen tannbørste produsenter, slik som Sonicare, nå selger UV sanitizer maskiner som desinfisere elektriske tannbørster ved å trykke på en knapp. Bare å sette inn pensel, trykke på en knapp, vente 10 minutter og din pensel vil kunne renses, eliminere noe arbeid på slutten din.

Best Way for å rense en tannbørste

Best Way for å rense en tannbørste


Super bakterier, antibiotikaresistente bakterier og pandemivirus - mennesker har mange grunner til å være bekymret for hygiene og hypervigilant om renslighet. Den menneskelige munnen inneholder alle typer bakterier, både gode og dårlige. Logikken forteller oss at den daglige praksisen med tannpuss innskudd dem bakterier fra vår munn på våre tannbørster. Det er nok av foreslåtte metoder for dekontaminering av en tannbørste, og de fleste av dem er trolig effektive i å redusere mikroorganismer som lurer i busten. Men du kan bli overrasket over den anbefalte "beste" måten å rense en tannbørste ifølge American Dental Association (ADA).

De DON'Ts

Aldri dele tannbørste, selv med et familiemedlem. Kast gamle børster som har slitt bust. Ikke oppbevar en tannbørste dekket med mindre du er ute og reiser. Ikke stikke tannbørsten i mikrobølgeovnen eller prøve å koke det. Varme skader på nylon bust. Vaske tannbørsten i oppvaskmaskinen er ikke alle som effektiv og eroderer overflaten av tannbørsten. Soaking tannbørsten i munnvann eller protese renere er upraktisk, rotete og unødvendig. Mens Food and Drug Administration har godkjent visse soniske tannbørste sanitizers som effektive i å redusere bakterier, advarer byrået forbrukerne at "ingen kommersielt tilgjengelige tannbørste rengjøringsprodukter har vist seg å sterilisere tannbørster."

Dos

Først og fremst må pusse tennene minst to ganger daglig med en god kvalitet tannbørste. Bruk en tannkrem som har American Dental Association sin kvalitetsstempel på emballasjen. Dette betyr at den antimikrobielle rensemiddel inneholder ingredienser som hjelper til å hindre vekst av skadelige mikroorganismer. Skyll bust grundig med vann fra springen og lagre hvert tannbørste oppreist og atskilt fra andre tannbørster. La busten lufttørke. (Ingen hårføner, please!) Sist men ikke minst --- erstatte tannbørste hver tredje måned, eller før, hvis du har hatt et virus eller bakteriell infeksjon.

Bekymre deg for bakterier på tannbørsten og prøver å rense det vil ikke sikre oral helse eller holde deg fra å bli syk. Men det er mange sunne ting du kan gjøre for å fremme velvære og beskytte immunforsvaret. Skyll munnen med snerpende munnvann ved sengetid for å motvirke skadelige plakk-bakterier fra forming mens du sover. Unngå mellom-måltid snacks. Hvis du må, knaske på crunchy, rå grønnsaker (naturens tenner rengjøringsmidler) i stedet for klissete, søte godbiter. Og ikke glem å bruke tanntråd hver hver dag.

Oral B Elektrisk tannbørste

Oral B Elektrisk tannbørste


I 2007 ble Oral B Professional Care 7850 tannbørste kåret til Best elektrisk tannbørste ved Consumer Search. Det finnes en rekke andre Oral B elektriske tannbørster i forskjellige prisklasser. Det er sannsynlig å være en til å passe de fleste alle budsjett og dental behov.

Betydning

Den pulserende og oscillerende bevegelse av børstene i Oral B tannbørster er integrert i å fjerne plakk fra tennene. Pulsering frembringer en i-og-ut bevegelse med børstehodet, mens svingningen gir god side-til-side bevegelse. I tillegg til den børste handlinger, er den manuelle bruk av den elektriske børste fortsatt av stor betydning. Folk må være sikker på å nå de fronter og ryggen av alle sine tenner mens børsting, selv når du bruker en elektrisk tannbørste.

Funksjoner

Den "Journal of Dentistry" hevder at mens alle elektriske tannbørster fungere godt, linjen til Oral B elektriske tannbørster har en tendens til å gi bedre fjerning av plakk. Folk som bruker Oral B tannbørster har færre dental plager som hull i tennene og tannkjøttsykdommer. Den "Journal of Orofacial Ortopedi" hevder at alle versjoner av Oral B elektriske tannbørster bedre enn andre merker med hensyn til fjerning av plakk (se Ressurser nedenfor).

Typer

Oral B elektriske tannbørster varierer i pris fra noen få dollar til over $ 100. Det er grunnleggende spin-børste modeller tilgjengelig for kjøp i din dagligvarebutikk eller stoff butikken kassa midtgangen. Mer avanserte modeller inkluderer oppladbare tannbørster, og modeller med utskiftbare børstehoder blir ofte holdt bak låste saker som de er varme elementer for tyverier.
De fleste av Oral B elektrisk tannbørste modeller i de høyere områder som priser kommer med garantier som kan forlenges for en symbolsk sum.

Typer

Sonic tannbørster er sagt å gi mer enn 30.000 penselstrøk i minuttet. Mens det er noen bekymring for at dette kan skade tannemaljen eller harpiks på harpiksavbundne tenner, slike påstander er falske, i henhold til "Journal of Dentistry."
Oral B elektrisk tannbørste har en sonisk børste kalt Oral B Sonic Complete. Denne børsten lar deg velge mellom en rekke soniske hastigheter. Den har også en myk modus for skånsom rengjøring av tungen og tannkjøttet. Det fungerer på en 2-minutters timer og sikrer brukerne at forsiktig børsting med denne modellen i dette tidsrom vil resultere i de reneste tennene mulig uten et besøk til tannlegen.

Historie

Den første elektriske tannbørste ble patentert i 1880, men ikke selges før 1939 (i Sverige). Den Broxodent var en elektrisk tannbørste først introdusert av Squibb Pharmaceutical for American Dental Association i 1960. Begge disse modellene vil vises ganske primitive forhold med en av dagens mest populære elektrisk tannbørste modeller, men var utvilsomt nøkkelen i avansert forskning kreves for å lage modeller som Orla B elektrisk tannbørste og dens mange varianter.

Fordeler

Tannleger si at enhver form for tannpuss er absolutt gunstig for generelle oral helse, men de fleste er raske til å si at elektriske tannbørster har en kant over manuelle de. Forebygging og fjerning av plakk er langt den største nøkkelen til å opprettholde din egen sunne tenner. Oral B elektriske tannbørster kan kreve en enorm rolle i en slik forebygging og tannhelse vedlikehold.

Den beste måten å rense en tannbørste

Den beste måten å rense en tannbørste


Tannpuss er en viktig del av munnhygiene. Børsting vil fjerne plakk og bakterier fra tennene. Bust av tannbørsten din vil fange dem bakterier og bakterier. The Centers for Disease Control and Prevention indikerer at det har vært noen studier som beviser en forurenset tannbørste vil føre til skade på tennene eller helse. The American Dental Association anbefaler en tannbørste byttes hver 3-4 måneder, og at vanlig tannbørste rengjøring gjøres, mellom erstatning, som en forholdsregel.

Etter Børsting

Etter børsting, bør tannbørsten skylles i vann fra springen. Sørg for å fjerne alle tegn til rusk og left tannkrem. Oppbevar i oppreist stilling. Ikke la busten berøre noen andre tannbørster i samme beholder. La tannbørsten lufttørke.

Soaking

Du kan velge å suge tannbørsten i et antibakterielt munnvann eller et produkt spesielt utviklet for å rense tannbørster. Hvis du velger et rensemiddel, bør det være godkjent av Food and Drug Administration (FDA). Ikke suge mer enn en tannbørste på en gang. Bruk en frisk tilførsel av munnvann eller rensemiddel for hver tannbørste.

The American Dental Association indikerer at det er ingen bevis for at soaking en tannbørste er gunstig for helsen.

Ikke anbefalt

Anbefalinger for å rense tannbørsten ved å plassere den i mikrobølgeovn eller oppvaskmaskin, ikke bør følges. Tannbørster er ikke laget for å tåle en høy grad av varme og kan bli skadet i prosessen.

Ikke del tannbørsten fordi dette kan spre bakterier og bakterier.

Ikke dekk til tannbørsten. Dette skaper et fuktig område hvor bakterier kan vokse.

Hvordan bli kvitt mugg på en elektrisk tannbørste

Hvordan bli kvitt mugg på en elektrisk tannbørste


Noen ganger lading base på en elektrisk tannbørste hodet blir mugne etter lang tids bruk uten rengjøring. Mold kan være giftig, og bør fjernes umiddelbart. Hyppig rengjøring av tannbørsten base er svært viktig å holde mold og mugg i sjakk. Skift alltid hodet på tannbørsten hvis mold er til stede. Bytt ut tannbørsten hodet regelmessig på tre måneders mellomrom.

Bruksanvisning

•  Bland klor med vann på en 1-til-10-forhold.

Fjern hodet fra bunnen av tannbørsten.

Dypp rengjøring tannbørsten inn i kloroppløsning.

skrubbe bunnen av tannbørsten rundt utsiden inntil ingen muggsopp rester. Følg opp med rent, varmt vann og tørk ned.

Skru av mutteren fra toppen av basen og ren innvendig med rengjøring tannbørste og blekemiddel løsning.

6. Dypp kluten i kloroppløsning. Skrubbe ned i ladedelen av den elektriske tannbørste.

Hint

 • Hyppig rengjøring av tannbørsten ved hjelp av en desinfiserende tørk på samme måte som er beskrevet ovenfor vil holde elektrisk tannbørste fri for mugg. Rengjør tannbørste når du utfører regelmessig renhold på badet ditt.
 • Bleach er en etsende væske, så pass på å bruke gummihansker ved rengjøring med det. Kast eller rene grundig noen produkter som brukes i kloroppløsning. Unnlatelse av å gjøre det, eller inntak av denne væsken kan føre til alvorlige skader. Sørg for at den tynne duken er rent hvitt eller noe du ikke bryr deg om, fordi blekemiddel vil misfarges det.

Hvordan bruke en elektrisk tannbørste

Hvordan bruke en elektrisk tannbørste


En elektrisk tannbørste er en effektiv munnhygiene verktøy, redusere flekker og tannkjøttsykdommer, og å motivere deg til å pusse tennene grundig. Ved hjelp av en elektrisk tannbørste tar litt tid å venne seg til fordi handlingen ikke er alle kontrollert av din hånd. I stedet bust flytte på egen hånd for å gi tennene en dyp rengjøring.

Bruksanvisning

•  Bruk en elektrisk tannbørste hvis du har dårlig fingerferdighet, eller hvis du har lite motivasjon til å pusse tennene. Selv uten mye fingerferdighet, kan du rengjøre alle av tennene med en elektrisk tannbørste.

Påfør tannkrem til elektrisk tannbørste. Lederen for en elektrisk tannbørste er som regel litt mindre enn en manuell tannbørste, men du bør likevel bruke samme mengde tannkrem.

Sett tannbørsten inn i munnen din og slå den på. Hvis du slår den på utenfor munnen, kan tannkrem falle av.

Dekk alle overflater av tennene med tannbørsten og børste sakte. Du trenger ikke å bruke den typiske skrubbing handling, siden bevegelsen av børsten gjør det for deg. Gjelder bare et lett trykk og la børsten gjøre jobben mens du styrer den. Pushing bust mot tennene har potensial til å skade emaljen og tannbørsten.

Styr tannbørste rundt tannkjøttet. Hvis busten gni for mye mot tannkjøttet, vil de sannsynligvis blø, selv om de er helt frisk. Som du øve med elektrisk tannbørste, lærer du hvordan du styrer børsten mer effektivt.

Slå tannbørsten av når du er ferdig med å pusse tennene. Skyll den grundig og returnere den til laderen.

Tannbørste Safety

Tannbørste Safety


Munningen er en av de mest skitne deler av menneskekroppen. Hundrevis av mikroorganismer, gode og dårlige, bebo munnen på en daglig basis. Disse bakteriene overføres til tannbørsten din når du pusser tennene. Å vite hvordan du skal lagre og rense tannbørsten bidrar til å holde sykdommer og infeksjoner i sjakk.

Velg riktig tannbørste

Tannbørste sikkerhet starter når du velger en pensel. Enten du velger en elektrisk, batteridrevet eller manuell tannbørste, opt for myk bust. Hard bust kan skade beskyttende tannemaljen, og når du pusser kraftig, kan gjøre tannkjøttet blør. Se etter en tannbørste med godkjenningsstempel fra American Dental Association (ADA), fordi dette sikrer at busten har trygge avrundede tips, og at børsten effektivt fjerner plakk. Hvis du pusser kraftig, er en manuell tannbørste beste valget fordi det er lettere å kontrollere.

Rengjøring tannbørste

Rengjør tannbørsten etter hver børsting. Skyll den under lunkent rennende vann for å bidra til å holde næringsmiddelpartikler, bakterier og avfall på et minimum. Hvis du bruker en elektrisk eller batteridrevet børste, slå på enheten og hold det bevegelige hodet under rennende vann. En gang i uken, gi tannbørsten en grundig rengjøring. Bland like mengder vann og hydrogen peroxide i en kopp. Rør væsken med tannbørsten din mens du peker bust nedover. Sug penselen opp til fem minutter i væsken for å eliminere bakterier. Bruk en kommersiell tannbørste sanitizer som et alternativ.

Riktig Tannbørste Storage

Etter børsting og rengjøring tannbørsten din, la den lufttørke i oppreist stilling. Legging penselen på vasken stimulerer bakterie multiplikasjon. Hver gang du skylle toalettet, dråper som inneholder bakterier som E. coli og salmonella blir sluppet ut i luften. For å holde disse fra forurensende tannbørsten din, lagre den i et skap. Hvis du kjøper to tannbørster, kan du bruke en mens de andre tørker. Familiemedlemmer må holde sine tannbørster adskilt fordi rørende børster kan overføre bakterier til hverandre.

Skifte tannbørste

Det er mange forskjellige teorier om når du skal skifte tannbørste. Fordi alle børster sine tenner på en annen måte, skader på børstehårene er forskjellig. Se på tilstanden til tannbørstehårene. Hvis de vises frynsete, erstatte tannbørste, fordi skadede bust er en pusteplass for bakterier, og ikke effektivt rengjøre tennene. Når du er i tvil, bytt penselen minst hver tredje måned. Også aldri dele din tannbørste. Den andre personen kan forurense pensel med sine bakterier, som kan spre sykdom.

Hvordan å holde en tannbørste Clean

Holde tannbørsten ren er en viktig del av god munnhygiene. Følg disse tipsene for å bruke vanlige husholdningsartikler å sikre tannbørsten er riktig sterilisering. En ren tannbørste betyr kimefri bust.

Bruksanvisning

•  Vask hendene med såpe og vann før og etter berøring med tannbørsten.

Vask tannbørsten etter hver bruk. Bruk tommelen til å trykke mot bust og la vannet vaske bort matpartikler i minst 10 sekunder.

Desinfiser tannbørste. La tannbørsten til å suge i noen antibakteriell munnvann som inneholder alkohol i 10 minutter etter at du børste. Sug tannbørsten i litt eddik hver 2. uke for å drepe gjenværende bakterier.

Oppbevar tannbørsten i en beholder som gjør at den kan stå oppreist og eksponerer sine bust til luft. La tannbørsten lufttørke holder det mugg-fri. Vurder å kjøpe to eller tre tannbørster og rotere dem slik at hver tannbørste vil ha minst 24 timer for å tørke ut før du bruker det igjen.

Invester i en UV tannbørste renere. Lyset fra støvsugeren dreper bakterier, slik at du ikke må.

Sett tannbørsten på de første tegnene på bøyde bust. Kjøp nye tannbørster når du blir syk å unngå å gjøre deg selv syk igjen. Ellers blir en ny tannbørste hver 3 til 4 måneder.

Hint

 • Bytt barnas tannbørster hver 2 til 3 måneder.
 • Bland natron og vann og suge tannbørsten i at løsningen hvis du ikke har munnvann.
 • Sug tannbørsten i en bit av hydrogen peroxide daglig hvis du ikke har eddik på hånden.
 • Ikke del tannbørster eller la andres tannbørste til å røre deg.
 • Unngå å kjøpe lukkede tannbørste beskyttere. Disse beskyttere holde tannbørste bust fuktig og skape grobunn for mikroorganismer.
 • Unngå å plassere tannbørsten i oppvaskmaskinen, da dette kan skade den.

Tannbørste Teknikker

Colgate hevder at de fleste voksne ikke gir sine tenner så mye oppmerksomhet som de trenger for å effektivt ren og beskytte dem. For å få maksimal effekt fra børsting, må det gjøres med gode teknikker, tannbørster og tannkrem. Hvis ikke, kan børsting faktisk føre til skade på tennene og tannkjøttet.

Børsting Teknikker

Børsting bør ta minst to minutter å effektivt rengjøre tennene. Børsten bør plasseres i en 45 graders vinkel til tennene når du pusser innsiden eller utsiden av tennene ved hjelp av korte, milde penselstrøk fra side til side. Hvert slag bør være omtrent bredden av en tann. Det eneste unntaket er når du pusser bak fortennene du bruker en opp og ned bevegelse for det beste rengjøringsresultatet. Når alle de tennene har blitt renset, gå videre til tungen. Børsting tungen hjelper også å friske pusten.

Tannbørste Selection

Det finnes et bredt spekter av tannbørste typer å velge fra. En av de viktigste funksjonene er bust. Bust bør være myk eller medium fordi hard bust kan skrape av emalje og kutte tannkjøttet. Busten bør også være laget av syntetisk materiale i stedet for naturlige materialer fordi syntetisk beholde mindre bakterier.

Tannbørster må skiftes for å kunne fortsette å være effektive. Børster varer vanligvis mellom tre og seks måneder. Når du bestemmer om en børste må forkastes, se etter busten mister sin form og tekstur. Hvis du nylig har hatt en kald, endre tannbørsten for å unngå å fortsette å komme i kontakt med bakterier igjen på tannbørsten.

Plukke en Tannkrem

Fluor finnes i mange tannkremer for sine hulrom forebygging krefter. Men hvis små barn skal bruke det, kan en fluoritt-fri tannkrem være et bedre alternativ fordi fluor kan være farlig når den er svelget. Sensitive tenner kan bli løst ved hjelp av en spesiell tannkrem. Den aktive ingrediensen i slike tannkremer er
strontiumklorid, som faktisk bidrar til å forsegle tenner for å minimalisere følsomheten.

Fordeler med Tanntråd

Tanntråd kan gi betydelige fordeler som børsting alene kan ikke, som for eksempel fjerning av små biter av mat som sitter fast mellom tennene på steder som børster ikke kan nå. Den strand av dun bør være mellom en fot og to meter lang. Snurre rundt i det midterste finger på hver hånd, slik at tommelen og pekefingeren kan brukes til å lede tråd. Skyv floss mellom par av tennene og skyv det mot hver av tennene flere ganger og gjenta denne prosessen til alle tennene har blitt flossed. Hvis du tanntråd for hardt, kan du kutte tannkjøttet.

Hvordan en elektrisk tannbørste Motor arbeid?

Slik fungerer det

En elektrisk tannbørste motor arbeider på grunn av en elektrisk ladning som produseres av et lite batteri i tannbørsten. Noen elektriske tannbørster fungerer ved induktiv lading, som er når to deler av en transformator inni børsten blir brakt sammen og et lite magnetfelt skaper en elektrisk strøm til å lade batteriet. Når ladningen aktiverer motoren, skaper det en vibrerende og oscillerende virkning, og en serie av stenger og reseptorer bærer denne bevegelse helt til børsten, slik at den roterer. Andre elektriske tannbørster er operert av disponibel, utskiftbare eller oppladbare batterier. De elektroniske bestanddeler i tannbørstene er forseglet for å hindre at vann trenger inn og skade produktet.

Effektivitet

Forskning har faktisk vist at en elektrisk tannbørste ikke fungerer mye bedre enn en manuell tannbørste. Selv oscillerende elektriske tannbørster er bare litt mer effektive enn vanlige børster. En fordel med den elektriske tannbørste er timeren. 2-minutters timer oppfordrer folk til å pusse lenger, mens med en manuell tannbørste, børsting varierer og folk flest ikke børste for en tilstrekkelig mengde tid. Studier har vist at de fleste utilstrekkelig dental hygiene er et direkte resultat av børsting for mindre enn 2 minutter og noen ganger for mindre enn 1 minutt.

Hvordan velge riktig tannbørste

Å velge riktig tannbørsten er det viktigste steget i å holde tennene og tannkjøttet sunt og sykdom gratis, noe som sikrer at du beholder dine Pearly hvite hele liv.Du bør erstatte tannbørste hver 3. måned, eller tidligere hvis busten vise slitasje eller hvis du har vært syk. Her er hvordan du velger den rette hver gang.

Bruksanvisning

•  Velge en tannbørste som er behagelig er nøkkelen. Hvis du ikke liker det, vil du ikke børste så lenge du bør (2 minutter). Hodet bør passe godt mellom tennene og kinnet og bør være liten nok til å rengjøre sidene av de bakre jekslene. Alles munn er en annen størrelse; hvis du er i tvil, velg den mindre størrelsen.

Opt for en tannbørste med myke eller halvfaste bust. Med mindre tannlegen har spesifikt bedt deg om å kjøpe en tannbørste med hard bust, er det uklokt å gjøre det siden hard bust kombinert med hard børsting kan skade tannkjøttet og emaljen på teeth.Soft bust fungerer best for å fjerne plakk og børste bort bakterier . De beste bust er avrundet til å nå mellom tennene.

Be ditt barns tannlege som pensel er best for barnet ditt. Generelt sett noen myk børste som er ADA-godkjent er hva du bør kjøpe. Har barnet ditt velger blant de godkjente de. Husk at et barn er sannsynlig å børste lenger hvis han valgte børsten themselves.TIP: En batteridrevet børste kan være bare billett for å få barnet til å pusse tennene ofte og for den anbefalte tiden!

Velg en tannbørste som har en kinnet renere på baksiden av børsten, som automatisk renser bakterier og dårlig ånde-forårsaker bakterier fra kinnene dine som du pusser.

Velge mellom en batteridrevet eller en manuell tannbørste er en ren smakssak, som vitenskapelige studier viser nesten ingen forskjell i renseevne. En batteridrevet ene koster mer, og du fremdeles vil måtte erstatte den eller hodet hver 3. måned.

Hint

 • Bruk kasserte tannbørster for å rengjøre små steder som rundt kraner eller sprekker der gulvet møter veggen. Merk den med maskeringstape, slik at det ikke ender opp i noens munn!
 • Bytt ut tannbørsten etter en forkjølelse eller influensa for å hindre reinfecting selv.

Hvordan rense en mekanisk tannbørste

Hvordan rense en mekanisk tannbørste


Ikke bare gjøre elektriske tannbørster bli skitten under bruk, men hverdagslige bad aktiviteter som spyle toalettet eller ta en dusj kan også dekke dem med en rekke unappealing og potensielt farlige bakterier, mugg og virus. Selv om det ikke er mulig eller nødvendig å holde tannbørsten helt sterilt, rense den grundig etter hver bruk vil holde bakterier innenfor trygge grenser og sørger for en mer behagelig pusseopplevelse.

Bruksanvisning

•  Skyll tannbørsten grundig med vann fra springen etter børsting. La børsten løpe å hjelpe til med rensing. Fjerne gjenstridige matrester og tannkrem klumper for hånd, hvis det er nødvendig.

Slå tannbørsten av. Fjerne hodet og skyll skaftet. Slå trykker av. Rist akselen kraftig for å fjerne overflødig vann.

Tørk av tannbørstehåndtaket med en fuktig klut. Bruk et mildt rengjøringsmiddel eller destillert hvit eddik, hvis ønskelig.

Tørk tannbørste holder rent med en bomullsdott dynket i destillert hvit eddik.

Sett hodet på håndtaket. Plasser tannbørsten oppreist i holderen og la det lufttørke.

Hint

 • Soaking børsten i 10 minutter i en alkohol-basert munnvann kan bidra til å redusere bakterier. Skyll børsten etterpå og rist ut overflødig vann.
 • Hold toalettlokk ned når rødme. Oppbevar tannbørsten i et skap, hvis mulig.
 • Ikke prøv å sterilisere tannbørsten i en oppvaskmaskin eller mikrobølgeovn, da dette er sannsynlig å skade børsten.
 • Ikke oppbevar tannbørsten i en lufttett beholder. Fuktige, lukkede rom oppmuntre bakterievekst.

Hvordan bruke en batteridrevet tannbørste

Hvordan bruke en batteridrevet tannbørste


Sunt tannkjøtt og tenner er viktig for god helse, ifølge American Dental Association. Neglisjere munnhygiene kan føre til problemer som tannråte, tannkjøttsykdom, kreft i munnhulen og selv hjertesykdom. Børsting med en batteridrevet tannbørste kan forhindre slike dental helseproblemer og fjerne plakk.

Bruksanvisning

•  Kontroller batteriene å sikre at de fungerer. De fleste batteridrevne tannbørster bruker AA-batterier, og hvert merke har retninger for å fjerne og erstatte batterier i sin produkt omsorg manual.

Klem tannkrem på den batteridrevne pensel. Vent til tannbørsten er i munnen for å slå den på for å hindre at de roterende børstehoder fra sprøyting tannkrem.

Plasser børstehodet i en 45-graders vinkel til tennene og tannkjøttet. Børst frem og tilbake med korte strøk. Børste den indre, ytre og tyggeoverflatene til tennene. Rense de innvendige overflater av tennene med spissen av børsten, ved hjelp av opp og ned slag. Børst tennene i to minutter.

Pensle tungen for å fjerne bakterier og friske pusten.

Hint

 • Bytt tannbørste eller flyttbare børstehode hver tredje måned eller når busten blir spredt ut.
 • Bytt ut tannbørsten etter en sykdom, siden bakteriene kan fortsatt finnes i bust.
 • Skyll bust etter hver børsting, men ikke suge dem i vann. Få vann i bryteren området kan skade tannbørsten.

Hvordan en elektrisk tannbørste fungerer?

Hvordan en elektrisk tannbørste fungerer?

Hva det er

En elektrisk tannbørste er en batteridrevet tannbørste som er avhengig av elektrisk strøm for å bevege børstehodet. Den første elektriske tannbørste ble opprettet på 1880-tallet. De var opprinnelig ment for personer med begrensede motoriske ferdigheter som ikke kunne bruke sine armer eller hender til å pusse tennene med en manuell tannbørste. Mange tror at elektriske tannbørster fungerer bedre enn manuelle tannbørster fordi de rydde mer grundig, spesielt de mer vanskelig tilgjengelige områder som baksiden av tennene.

Slik fungerer det

En elektrisk tannbørste fungerer ved å vibrere og oscillerende. Bevegelsen er vanligvis forårsaket av en elektrisk ladning som produseres av et lite batteri i tannbørsten. Noen elektriske tannbørster fungerer ved induktiv lading, som er når to deler av en transformator inni børsten blir brakt sammen og et lite magnetfelt skaper en elektrisk strøm til å lade batteriet. Andre elektriske tannbørster er operert av disponibel, utskiftbare eller oppladbare batterier. De elektroniske bestanddeler i tannbørstene er forseglet for å hindre at vann trenger inn og skade produktet. Mange av de elektriske tannbørster har også en innebygd timer som driver tannbørste for opptil to minutter, som er den ideelle mengden tid at folk må bruke pusser tennene.

Effektivitet

Dental forskning har vist at en elektrisk tannbørste ikke nødvendigvis fungere noe bedre enn en manuell tannbørste. Faktisk, selv oscillerende elektriske tannbørster er bare minimalt mer effektive enn vanlige tannbørster. En god del av den elektriske tannbørsten er selvutløseren. De to-minutters timer oppfordrer folk til å pusse lenger mens med en manuell tannbørste, børsting tid varierer med folk flest ikke pusse lenge nok. Studier har vist at de fleste utilstrekkelig dental hygiene er et direkte resultat av børsting for mindre enn to minutter, og noen ganger i mindre enn ett minutt.

Sonic Tannbørste Problemer

Sonic tannbørster har revolusjonert tannpleie. Nesten enstemmig godkjent av tannleger, de er kreditert med å lage en umiddelbar forskjell i plakk nivåer og tann hvithet og med drastisk kutte ned på de fleste tann ills, inkludert tannkjøttsykdom. De har også kommet ned i pris, med de billigste modellene som nå er tilgjengelig for mindre enn $ 10. Som gadgets går, de kunne ikke vært enklere å drifte og vedlikeholde, og er relativt fri for problemer.

Historie

Elektriske tannbørster er ikke akkurat ny. De første modellene kom på markedet et halvt århundre siden. Selv den soniske børsten begynner å bli litt lang i tannen. Den første Sonicare ble tilgjengelig i 1983. Selv om Sonicare er fortsatt den dominerende merkevaren, det er det advent av budsjettet soniske børster fra Crest og Colgate som har gjort populariteten av enheten eksplodere.

Identifikasjon

For det blotte øye, har bust av en sonisk børste egentlig ikke ser ut til å være i bevegelse. Selv når du trykker på dem til tennene, er følelsen mer en av vibrasjoner enn bevegelse. Faktisk er bustene i bevegelse, men med en svært høy hastighet. De nyeste modellene generere mer enn 40.000 penselstrøk i minuttet. Konvensjonelle elektriske tannbørster produsere 2,500-7,500 slag per minutt.

Funksjon

Foruten sin skrubbing handlingen, er den soniske tannbørste spioneringen å arbeide under tannkjøttet. Den gjør dette gjennom sin vibrasjon, som sies å agitere spytt og andre fluider rundt tannen for å fjerne plaque og partikler fra steder hvor busten ikke kan nå.

Beskyldninger

Den mest alvorlige påstanden om at soniske tannbørster ansikt motsier en av sine viktigste krav: at den fremmer sunt tannkjøtt.

I fora på nettet, noen brukere klandre problemer med tannkjøttet trekker på deres bruk av en sonisk tannbørste, og ofte siterer sine tannleger i form av bekreftelse. En tannlege, Mark Bornfeld, har publisert råd advarsel om at "overdreven eller på annen måte utilbørlig bruk av tannbørste eller annen hygiene implementere bærer med seg visse korte og langsiktige risiko, for eksempel tannkjøtt resesjon eller slitasje av harde tann vev."

Men studier har blitt gjennomført som synes å vise bekymring å være ubegrunnet. Patricia Walters og Shelly L. Campbell, to muntlige helseforskere, rapporterer at kortsiktige sikkerhetsstudier viser "det ikke er mer utsatt for tannkjøtt slitasje eller resesjon med en elektrisk tannbørste enn med en manuell tannbørste." Noen få langtidsstudier fremkalte lignende resultater.

Andre klager på soniske tannbørster har en tendens til å dreie seg om sine kostnader, vanskeligheten i å holde dem rene, noisiness av noen merker, den innebygde "planlagt foreldelse" fordi noen bruker oppladbare batterier som har en begrenset levetid, men kan ikke erstattes, og forekomst av børster som rett og slett slutter å virke.

Men mens high-end børster trenger fortsatt dyrt, low-end modeller nå detaljhandel for under $ 10, ofte bruker utskiftbare batterier, og har vist seg å være like effektivt, om ikke mer, som høyere lige modeller. De er også lett å holde ren, selv high-end Sonicares har også blitt redesignet for å bekjempe gunk oppbygging. De fleste brukere med børster har sluttet å jobbe rapport at produsentene raskt erstatte dem.

Betraktninger

Andre klager på soniske tannbørster har en tendens til å dreie seg om sine kostnader, deres vanskeligheter med å holde rent, noisiness av noen merker, er "planlagt ukurans" bygget inn det faktum at noen bruker oppladbare batterier som har en begrenset levetid, men kan ikke erstattes, og forekomst av børster som rett og slett slutter å virke.

Men mens high-end børster trenger fortsatt dyrt, low-end modeller nå detaljhandel for under $ 10, ofte bruker utskiftbare batterier, og har vist seg å være like effektivt om ikke mer. De er også lett å holde ren, selv high-end Sonicares har også blitt redesignet for å bekjempe gunk oppbygging. De fleste brukere med børster har rett og slett sluttet å fungere rapport at produsentene raskt erstattet dem.

Elektrisk tannbørste kontra manuell tannbørste

Elektrisk tannbørste kontra manuell tannbørste


Hva er et bedre valg, en elektrisk eller manuell tannbørste? Valget kan ikke være for hardt etter veiing av egenskapene og funksjonene til elektrisk versus manuell. Finn ut hva noen av ekspertene sier, og kostnaden for hver enkelt å hjelpe deg å ta denne beslutningen.

Sier ekspertene

The American Dental Association godkjenner ikke enten manuell eller elektrisk tannbørste. Faktisk kan elektriske og manuelle tannbørster har den samme effektiviteten hvis det brukes riktig. Elektriske tannbørster har en bedre manøvrering makt; de kan komme seg rundt tannkjøttet og på sidene av tennene bedre. Elektriske tannbørster er også et middel til fjerning av pest. Imidlertid vil beslutningsfaktorer for elektrisk eller manuell være i pris og funksjoner som appellerer til deg.

Manuell Tannbørste

Den manuelle tannbørsten er tennene børsting metoden de fleste er vant til. Den manuelle tannbørsten har et plasthåndtak med nylonbust på hodet på tannbørsten. Den manuelle tannbørsten kommer i mange bust stiler og kunne ha noen spesielle funksjoner.

Den manuelle tannbørsten kan komme i følgende formater: krysset, ekstra lang, multi-level bust; polert, avrundet bust tips; tekstur bust; cupped-bust å forbedre bleking; erogonmic håndtak med spesielle grep; konisk eller vinklet børstehode; tannkjøtt stimulatorer; og tunge renere pads.

Elektrisk tannbørste

Den elektriske eller elektrisk tannbørste er en del av den nye bølgen av teknologien. Tannbørsten har et oppladbart batteri sak som kan plugges inn i en stikkontakt. Mange av de elektriske tannbørste funksjonene er hi-tech og kunne fremme bedre pussevaner.

Noen av de hi-tech funksjoner av den elektriske tannbørsten omfatter: ulike pussemoduser, noen for sensitive tenner eller bleking og tannkjøtt masserende funksjoner; trykksignaler for å indikere når du pusser for hardt; timere til annen lengde på børsting hver kvadrant av munnen; digitale påminnelser for å varsle når det er på tide å skifte tannbørste hodet; oscillerende-roterende eller sonisk teknologi; og kompatible børsting hoder til å velge den beste børstetypen for hver person.

Vei Cost

Kostnadene kommer alltid inn i bildet når du tenker på å holde den gamle trofaste manuell tannbørste eller ta en børste på hi-tech side av elektriske tannbørster. En manuell tannbørste varierer fra $ 2 til $ 4. Elektriske tannbørster kjøre alt fra $ 25 til $ 100. Men, elektriske tannbørster vare lenger enn manuelle tannbørster. Det anbefales å skifte en manuell tannbørste hver tredje måned.

The Dentist Opinion

Tannlegen kan anbefale et bytte til en elektrisk tannbørste på grunn av alle de funksjonene som er nevnt ovenfor. Uansett anbefalingen kan være, er det viktig å velge en tannbørste, enten manuell eller elektrisk, som er godkjent av American Dental Association. Også uavhengig av elektrisk eller manuell, er det viktig å børste to ganger om dagen i to minutter hver gang og å bruke tanntråd hver dag.