Digidexo.com

Øye floaters Årsak og behandling

Eye flytere er små svarte eller grå flekker drivende rundt når øynene beveger seg. De kan også se ut som strenger eller spindelvev. De er mest merkbar når du ser på noe vanlig og lyse som en hvit vegg eller himmelen. De fleste vil oppleve flytere i deres øyne.

Symptomer

Symptomer inkluderer å se mørke flekker eller klare strenger beveger seg over synsfeltet. Disse flekker og strenger flytte så øynene dine bevege seg, men flytte ut av syne når du prøver å se direkte på dem.

Årsaker

Eye flytere er vanligvis forårsaket av aldersrelaterte forandringer i glasslegemet, en geleaktig substans i øynene. Glasslegemet endringene føre til rusk å blokkere lys som passerer gjennom øyet og kastet skygger på netthinnen.

Risiko

Risikofaktorer for øye floaters inkluderer øyebetennelse, nærsynthet, diabetisk retinopati, komplikasjoner fra katarakt kirurgi og være over 40 år.

Behandling

Når det er så mange øye flytere at de forstyrrer synet kan det være nødvendig å kirurgisk behandle problemet. Men øye floaters vanligvis ikke krever behandling.

Medisinsk hjelp

Kontakt en øyelege når mengden av øye flytere øker plutselig og betydelig. Øyet floater økningen kan signalisere en netthinnerift, noe som kan føre til synstap.