Digidexo.com

Hvorfor er fordøyelsesenzymer Funnet i mage-juice?

Hvorfor er fordøyelsesenzymer Funnet i mage-juice?


Siden mange av maten vi spiser er kompleks og rik på protein og andre næringsstoffer, er kjemikalier fra fordøyelsessystemet brukes til å bryte ned maten til mindre molekyler. Hvert organ i fordøyelsessystemet utskiller egne enzymer, med magen utskillende gastric juice. Gastric juice blir brukt til å bryte ned proteiner, stivelse og fett. Leveren og bukspyttkjertelen også hjelpe med å fordøye maten når den forlater magen og går inn i tarmen.

Fordøyelsessystemet

Den fordøyelsessystemet inneholder en serie av organer og vev som starter ved munningen, og som ender i tykktarmen. Den primære hensikten med fordøyelsessystemet er å innta (spise) og fordøye (prosess) mat for ernæring. Organer og vev utskille forskjellige kjemikalier for å hjelpe i behandlingen av maten. Slike kjemikalier omfatter enzymer, overflateaktive midler og fortynnings-midler.

Mat Absorpsjon

Mennesker er altetende, noe som betyr at vi spiser alle slags matvarer. Fra kjøtt til grønnsaker og alt i mellom, er maten brytes ned under fordøyelsen. Vårt fordøyelsessystem er utviklet for å hjelpe oss å få mest mulig næring ut av alt vi spiser, og mindre molekyler er bedre absorbert. Imidlertid er de proteiner og sukkere eter vi består av store molekyler som er for store til å bli absorbert inn i kroppen. Kjemikaliene i fordøyelsessystemet bidrar til å bryte ned maten til sine mest grunnleggende molekyler.

Enzymer

Enzymer er komplekse kjemikalier som kan benyttes til kjemiske reaksjoner i kroppen. Enzymer fremskynde kjemiske reaksjoner som ellers ville kreve mer energi. Dette gir mer energi for kroppen å absorbere. Opprettelsen av enzymer og tilsette dem til maten starter ved innløpet, hvor enzymer i spytt begynner å hjelpe til med nedbrytning av stivelse til enkle sukkerarter og kjøtt i enklere proteiner. Når i magen, blir gastrisk enzymer tilsettes.

Magesaft

Gastric enzymer inkluderer pepsin, som bryter ned proteiner enda lenger inn aminosyrer små nok til å bli absorbert senere i tarmen. Gelatinase kollapser bindevev i kjøttet. Lipase reduserer fettstoffer (lipider) i mer grunnleggende oljer. En annen enzymet, renin, bryter ned proteiner i melk og andre meieriprodukter. Uten disse enzymene, vil maten når tarmen som større molekyler, ikke i stand til å bli absorbert inn i kroppen.

Andre fordøyelsesenzymer

Den bukspyttkjertelen og leveren også produsere digestive enzymer. Bukspyttkjertelen utskiller amylase å ytterligere bryte ned stivelse. Det skiller også trypsin og nuclease å nedbryte proteiner enda mer; proteinmolekyler er kompliserte strukturer som krever flere enzymer for å redusere dem til deres mest grunnleggende deler. Leveren utskiller galle, som virker som en emulgator for å tillate fett og oljer for å bli vannoppløselige for absorpsjon inn i, og overføre i, i blodstrømmen.