Digidexo.com

Hvordan bli gravid med en Tilted Livmor

Kvinner har generelt en livmor som blir stående i en vertikal stilling. Om lag tjue prosent av alle kvinner har en livmor som kan vippes bakover mot bekkenveggen. Denne tilstanden, hvis et symptom på en underliggende tilstand, kan forstyrre hennes evne til å bli gravid og bære en baby til termin. Det kan også være et tegn på et større problem som endometriose. Medisinske behandlinger og operasjoner kan utføres hvis denne tilstand er et problem. Men mange kvinner med en skråstilt - eller retrovertert - vil livmoren bli gravid normalt med standard tidsbestemt samleie av en kvinne med en normal livmor.

Hvordan bli gravid med en Tilted Livmor

Hev hoftene etter samleie. Etter å ha samleie nær eggløsning, kan en kvinne med en skråstilt livmor ønsker å heve hoftene i luften i tjue minutter. Hun bør plassere en pute under ryggen for støtte i denne tiden. Heve hoftene kan noen ganger bidra til å øke sjansene for å bli gravid ved å holde sperm på sin ferd til egglederen. En forhøyet hofte kan også bidra til å reposisjonere livmoren i det minste midlertidig.

ha kirurgi for endometriose. En skråstilt livmor kan noen ganger være et tegn på større reproduktive problemer. Endometriose er en tilstand der endometrievev vokser der det ikke er ment å forårsake blødninger og smerter. Kirurgi for endometriose er vanligvis gjort som en del av en laproscopic prosedyre. En laser anvendes for å brenne vekk overflødig endometrievev, og dermed muligens bedre forholdene for egg implantasjon. Kirurgi kan bidra til å forbedre sjansene for graviditet.

har livmor suspensjon kirurgi. I løpet av denne operasjonen et snitt i bukhulen for å nå livmoren. Livmoren er da flyttes slik at den vender forover i stedet for å vippe bakover. Recovery er generelt mindre enn en uke. Smerte er ofte minimal og sengeleie sjelden nødvendig.

Ha uplift kirurgi. Den heving kirurgisk prosedyre er den samme som av livmorsuspensjonsteknikken. Imidlertid benytter denne fremgangsmåten en laproscope for å redusere smerte og utvinning tid. Livmorveggen er ikke brutt og dermed smerter, potensiell arrdannelse og utvinning tid er sterkt redusert. Hele prosessen tar omtrent ti minutter og utføres som et poliklinisk prosedyre.