Digidexo.com

Øyeskader epidemiologi og forebygging av oftalmologiske Skader

Ifølge Verdens øyeskader registret nesten to og en halv million øyeskader forekommer hvert år i USA med nesten en million av de skader som resulterer i en slags permanent synshemning. Beregninger fra National Society for å hindre blindhet er at 90 prosent av øyeskader er forebygges.

Øyeskader Epidemiology

Ifølge Bureau of Labor Statistics, 70 prosent av alle øyeskader er et resultat av fallende, flygende gjenstander eller gnister.

Andre vanlige årsaker til øyeskader er forurensning av øyet med kjemiske stoffer eller røyk.

Ifølge Verdens øyeskader Regi de fleste som lider øyeskader er unge, med de fleste hendelser som forekommer hos personer under 30. Skader er andre bare til grå stær i forårsaker tap av syn og er den ledende årsak til sykehusinnleggelser for øyet problemer.

Hindre øyeskader

Tilstrekkelig vernebriller er den mest effektive måten å hindre øyeskader. Ifølge Bureau of Labor Statistics mer enn 1000 øyeskader forekommer på jobb hver dag. Av dette skjedde ca 600 tilfeller når arbeideren ikke hadde på seg skikkelig øyebeskyttelse.

Riktig øyebeskyttelse omfatter briller med linser som er store nok til å beskytte hele øyet og laget av en polykarbonat. Brillene bør passe godt nok til ikke å bli slått av arbeideren i noen form for voldelig hendelse.

Forskrift av Occupational Safety and Health Administration krever at arbeidsgiveren skal gi tilstrekkelig beskyttende briller for arbeidstakerne.

Folk som spiller idrett bør også bruke vernebriller. Sport, spesielt de lukkede rom racket idretter som kickboxing og squash, er kjent for sine raske bevegelser. Baller som treffer øynene kan forårsake betydelig øyeskader.

Boligeiere bør også investere i vernebriller. Husholdning kjemikalier kan forårsake alvorlige skader hvis de kommer i kontakt med øynene. I tillegg til å bruke vernebriller, bør man sørge for å sørge for at sprøytemidler er pekte bort fra ansiktet når de brukes.

Beskyttelsesbriller bør brukes mens du gjør verftet arbeid med elektroverktøy som gressklippere eller streng trimmere. Disse elementene kan sparke opp steiner og annet rusk som kan gjøre skade på øyet. Barn og kjæledyr bør holdes borte fra området for å beskytte øynene også.

Bileiere bør holde et par vernebriller i bilen i tilfelle de trenger å gjøre noen nødreparasjoner. Ved hjelp av startkabler kan forårsake gnister og omgå et batteri kan frigjøre syrer som kan skade øyet.