Digidexo.com

Slik feilsøker en dialysemaskinen

Slik feilsøker en dialysemaskinen


Hemodialyse maskiner brukes til å erstatte nedsatt (nyre) funksjon hos personer som lider av nyresykdom i siste stadium. Funksjonen til dialysemaskinen er å gi fluidene og andre mekanismer som er nødvendig for rengjøring av pasientens blod og fjerning av overflødig væske. Drift av disse maskinene må utføres av kvalifisert personell. Dialysemaskiner har flere alarmer som kan oppstå under behandlingen, og effektivt feilsøking disse alarmene øker dialyse effektivitet. For å oppnå dette, er det nødvendig å nærme styring av feilsøkings alarm på en systematisk måte.

Slik feilsøker en dialysemaskinen

Feilsøking Instruksjoner

•  Kontroller om blodpumpen har stoppet, og merk hvilken type alarm som har oppstått. Dialysemaskiner varsle brukere av alarmer via både hørbar lyd og blinkende lys på betjeningspanelet på maskinen. Hvis alarmen er en "luft" alarm, følg dialyse klinikkens protokollen, og koble pasienten fra maskinen til all luft er renset fra blodet slangen.

Adresse arterielle og venøse vaskulære tilgangs alarmer, som de vil føre til at blodpumpen for å stoppe. For arterietrykk alarmer, sjekk for knekk eller blodpropp i den arterielle blod slangen mellom pasienten og blodpumpe. Justeringer av pasientens vaskulær tilgang kan være nødvendig for å redusere forekomsten av disse alarmene. Redusere blodpumpehastighet kan også være nødvendig å effektivt feilsøke dette problemet. For høyt venetrykk alarmer, sjekk for å koagulere eller knekk i dialyzer (kunstig nyre) og i den venøse blod-slange mellom dialyzer og pasienten. En lav venetrykk eller et positivt arterietrykk kan tyde på at pasientens slangen blir koblet fra maskinen, eller at blodslange forbindelsen er ellers ikke sikker. Sjekk at alle tilkoblinger er sikre før du gjenopptar behandling.

Adresse dialysat ledningsevne alarmer. Disse alarmene stopper ikke blodpumpen. Grunner for konduktivitet alarmer inkluderer feil dialysat formulering inngått maskinen, initiering av natrium profilering, og tom syre eller bikarbonat mugger.

Adresse alarmer dialysatet temperatur. Den blodpumpe stopper ikke ved forekomst av temperaturalarmer. De er vanlige når maskinen er først satt opp, som det tar tid å varme opp dialysatet til optimal temperatur. Dialysatet Temperaturen er vanligvis angitt ved omtrent 37 grader Celsius.

Adresse blod lekkasjevarslere. Disse alarmene varsle brukeren om mulig blod i dialysatet returledningen, og ikke stoppe blodpumpe. Årsakene til disse alarmene inkluderer en brukket fiber i dialyzer og en skitten blod lekkasje sensor. Hvis dialyzer har brukket fiber, må behandlingen stoppe og dialyzer må skiftes ut. En skitten blodlekkasjesensoren er avhjulpet ved å rense speilet ved siden av blodlekkasjesensoren.

Hint

  • Alarmer som forårsaker blodpumpen til å stanse bør håndteres så raskt som mulig, fordi hvis blodet er stillestående i slangen for lenge, vil den koagulere. Overdreven koagulering i blod-slange kan resultere i behov for å endre hele blodslange sett, noe som er en tidkrevende prosedyre.
  • Under alarmtilstander, stopper dialyse klokke og pasienten ikke får behandling. Overdreven alarmer under behandling i betydelig grad kan øke mengden av tid pasienten må kobles til maskinen.
  • Følg alltid dialyse senterets retningslinjer og prosedyrer for feilsøking.
  • Ved mistanke om feil på maskinen, de fleste dialysesenter retningslinjer og prosedyrer argumentere fjerne pasienten fra maskinen umiddelbart.
  • Alle feilsøkings teknikker som omtales i denne artikkelen er ment å utføres av kvalifiserte medisinske fagfolk. Reseptbelagte elementer er skrevet av en nefrolog (nyre lege); derfor noe endret må gjøres under strengt oppsyn av kvalifisert personell.