Digidexo.com

Hva er fordelene med hormon piller?

De fleste hormon piller, også kjent som kombinasjons eller p-piller, inneholder østrogen og progestin. Dette er hormoner som er vanligvis laget av kvinnens eggstokker. Det er også progestin-bare piller, ofte kalt en mini-pille. Hormon piller har andre fordeler i tillegg til å hindre graviditet.

Kreft og cyster

Tar hormon piller reduserer risikoen for å få kreft i eggstokkene og cyster, samt kreft i slimhinnen i livmoren. Kvinner som tar disse pillene er også les sannsynlig å få bekken inflammatorisk Diease eller har en graviditet utenfor livmoren. Det kan også være gunstig for kvinner som har en tilstand som kalles endometriose.

Osteoporose

Tar hormon piller kan også bidra til å forebygge osteoporose. Osteoporose fører til at bein blir sprø og utsatt for pauser eller sprekker.

Bryst klumper

Hormon piller kan bidra til å redusere forekomsten av cyster, fibroadenomas og pseudo klumper. Alle disse er ufarlig, men kan være alarmerende for deg eller kan endre utseende og følelsen av brystet ditt.

Acne og menstruasjonssyklusen

Hormon piller kan også bidra til å redusere forekomsten av akne og sette menstruasjonen i remisjon. Selvfølgelig, ingen av disse er skadelig for deg, men å være uten dem kan gjøre deg mer komfortabel og trygg. Menstruasjonssmerter kan ikke være så smertefullt som de en gang var, mensen kan bli mer vanlig og sjansen for ettertiden anemi vil bli redusert.

Betraktninger

Bivirkninger av hormonpiller inkluderer kvalme, hodepine, humørsvingninger og vektøkning.