Digidexo.com

High Protein & Low Fat Diet

Høy protein og lite fett dietter er populære på grunn av deres effektivitet i å fremme vekttap. The Atkins Diet er et eksempel på en slik diett. Med et høyt protein og fettfattig kosthold er det noen klare fordeler så vel som noen få grunner til bekymring hvis dietten er brukt for lenge av gangen.

Protein rik mat

For en høy proteindiett, bør det legges vekt gjøres på å spise lean proteiner. Det betyr å unngå ting som lunsj kjøtt og pølse. I stedet bør protein være fått fra ting som kalkun, fisk, bønner og egg. Ifølge en artikkel i Seattle Times, bør mengden av protein i en høy protein og lavt fettinnhold ligge mellom 25 og 30 prosent.

Low Fat Foods

På en diett som er lav i fett, bør sunt fett være den type fett som er inntatt. Mat som er lite fett og tilby sunne fett inneholder avokado, nøtter og vegetabilske oljer som olivenolje. Tjue prosent av et høyt protein og lite fett kosthold bør bestå av sunt fett i henhold til en artikkel i Seattle Times.

Fordeler

En diett som er høy i protein og lite fett bidrar til vekttap. Dette skjer på grunn av protein som gir deg en følelse av å være full raskere, noe som resulterer i redusert følelser av sult. Høy protein og lite fett dietter også snu kroppen til en fettforbrenning maskin som det er mindre inntak av karbohydrater, som vanligvis brukes til energi. Med mindre karbohydrater tilgjengelig, bruker kroppen fett til energi i stedet. Denne type diett blunts også kroppens insulin respons som protein konverterer til glukose på en mye langsommere enn karbohydrater, som er gode nyheter for diabetikere og andre med insulinproblemer.

Mulige Bekymringer

Ifølge The Health Professional guide til høye protein dietter, det er noe bekymring om hvordan høye protein dietter påvirker nyrefunksjon. Bekymring har også blitt uttrykt på eksistensen av nyrestein hos unge kvinner som er på høye protein dietter. En høy protein og lite fett kosthold bør ikke være en langsiktig helseplan, men i stedet må overholdes for rundt seks måneder.