Digidexo.com

lave blodplater og proteiner i blodet

Lave nivåer av protein i blodet

Protein er en viktig kosttilskudd stift. Dens nærvær i kroppen guider en rekke fysiologiske funksjoner. Proteinmangel i blodet kan føre til alvorlige helseproblemer hvis den vedvarer over en tidsperiode.

Typer

Det er to typer av protein som er tilstede i blodet: albumin og globulin.

Funksjoner

Proteiner er ansvarlig for transport av materialer, for eksempel jern, vitaminer og hormoner, gjennom blod. De kan også bidra til å bekjempe infeksjoner ved å levere skadelige materialer i blodet til nyrene og leveren for destruksjon.

Viktig

I en studie publisert av det medisinske tidsskriftet The Lancet i 1989, fant forskerne en sterk sammenheng mellom redusert albumin nivåer og dødelighet av kreft, hjertesykdom og andre aliments. Av 7735 menn som ble testet, dødeligheten for dem som albumin blod nivåene var under 40 gram per liter var 23/1000. Dødeligheten for de menn som albumin blod nivåene var over 48 gram per liter var 4/1000.

Årsaker

Lave verdier av proteinet i blodet ofte et resultat av dårlig ernæring, i henhold til G. Maria Essig, MS, ELS. Andre årsaker omfatter nyre-og leversykdom, diabetes, og hjertesvikt.

Normale nivåer

Ifølge Essig, optimale protein i blodet varierer fra laboratorium til laboratorium. En sunn totale proteinverdi er 5,5 til 9,0 gram per decaliter (g / dl). En frisk albumin-verdi er mellom 3,5 og 5,5 g / dl, og en optimal globulin-verdi er mellom 2,0 og 3,5.

Hva er behandlingen for lav Blodplater i spedbarn?

Hva er behandlingen for lav Blodplater i spedbarn?


Når noen lidelse fører lave blodplatenivåer, er det referert til som trombocytopeni. Blodplater hjelpe med å koagulere blod, og når de er lave, er det vanligvis på grunn av senket produksjon i benmargen, økt sammenbrudd i blodet eller i milten eller leveren. Men hos spedbarn, er årsaken sjelden en blodplateproduksjon problem.

Behandling

Behandlingen lave blodplater er avhengig av årsaken til tilstanden av trombocytopeni. Ofte, hvis det er alvorlige, noe som hos spedbarn vil innebære mulighet for en intrakraniell blødning, innbefatter behandling blodtransfusjon.

Spedbarn

Trombocytopeni forekommer i 1 til 4 prosent av spedbarn som er født full sikt, i 40-72 prosent av syke premature babyer, og i 25 prosent av spedbarn innlagt på intensiv barnehager. Av sistnevnte er 75 prosent utvikle sykdommen i løpet av de første 72 timene.

Alvorlig trombocytopeni

Mens sjeldne, kan alvorlig trombocytopeni være ganske alvorlig og krever rask behandling. Vanligvis disse sakene er fra neonatal allo-immun trombocytopeni (NAIT) og behandlingen er platetransfusjon, som består av blodplater fra mor og vasket av antistoffer.

Andre tilfeller

De fleste spedbarn vil ikke ha alvorlige blødninger, med mindre de er alvorlig syk, og vil bli overvåket nøye.

Syke spedbarn

Hvis spedbarn ikke opprettholde en sunn nivå av blodplater og er i fare for blødning, er transfusjon som kreves. Blodplatene må være riktig blodtype og Rh tilpasset til spedbarnet, samt avskjermet nøye som spedbarnet vil sannsynligvis være mottakelig for infeksjon.

Hvordan øke Lave Blodplater

Lave blodplater, eller trombocytopeni, kan føre til overdreven blødning eller andre bivirkninger. Derfor kan det være viktig for personer med trombocytopeni for å prøve å øke blodplatetallet. Selv om noen mennesker med lavt antall blodplater bør bare bli overvåket, bør andre ta mer drastiske tiltak for å heve deres blodplatetall til et normalt nivå.

Bruksanvisning

Overvåk trombocytter. Dette krever tegning blod jevne mellomrom for å estimere antall blodplater i blodet ditt. Legen din vil ta avgjørelser om hvordan du kan øke din blodplatetall basert på resultatene.

Sørg for å avvikle noen medikamenter som kan forårsake lavt antall blodplater, inkludert heparin.

Be legen din om å ta steroider eller intravenøse immunglobuliner (IVIG) til svakt svekke immunforsvaret. Dette vil være en fordel hvis immunsystemet angriper kroppens blodplater, men det vil ikke være gunstig hvis lavt antall blodplater er forårsaket av andre faktorer.

Diskuter muligheten til en platetransfusjon med legen din hvis platetallet faller svært lav, eller hvis du trenger kirurgi mens platetallet er lavt. Denne behandlingen gjør bære alvorlige bivirkninger, men så veie fordeler og ulemper nøye før under en transfusjon.

Tips og advarsler

  • Spør legen din om avvikling bruk av acetylsalisylsyre eller andre blodfortynnende.
  • Sørg for å dele dine bekymringer med legen din. Ikke godta behandling med mindre du forstår risikoen og fordelene av behandling.

Lave Blodplater i Kids

En lav blodplatetelling i blodet er en lidelse kjent som "trombocytopeni." Lav blodplater kan være forårsaket av en rekke forskjellige ting, fra bivirkninger av medikamentene til pasientens eget legeme. Det er en forutsetning for å bli tatt på alvor, og bør behandles av lege. Hvis barnet ditt har lave blodplater, vil du ønsker å lære om trombocytopeni lidelse.

Årsaker

Lavt antall blodplater hos barn skyldes enten barnets kropp ikke produserer nok blodplater eller blodplater faktisk blir ødelagt. Ifølge MayoClinic.com, kan blodplatene være ødelagt på en rekke grunner, inkludert mangel på vitamin B12 og folinsyre, kreft og kjemoterapi. Hvis ditt barns milt er forstørret, vil det resirkulere fanget blodplater, noe som også kan føre dem til å bli ødelagt.

Effekter

Lavt antall blodplater kan føre til overdreven blødning hvis barnet ditt får et kutt eller er skadet. Hvis barnet mister mye blod, kunne han være i faresonen for en blødning. Dette kan være livsfarlig hvis barnets blodplatetallet er lavt nok. Lavt antall blodplater kan også forårsake alvorlig anemi, forvirring og andre nevrologiske problemer. Nyresvikt er også en risiko for de med lavt antall blodplater.

Forebyggende tiltak

Forebyggende tiltak kan iverksettes for å unngå lavt antall blodplater, som for eksempel å unngå bruk av medisiner som er funnet å senke blodplatetall, holde på vitamin B12 og folsyre ved ønskede nivåer og stoppe bruken av heparin produkter, hvis barnet ditt har heparin- indusert trombocytopeni.

Pediatric Hematolog

En pediatrisk hematologist kan bestemme riktig behandling av barnet basert på individuelle behov. Ifølge MayoClinic.com, inkluderer behandlinger administrere et antistoff for Rh-positive pasienter, administrasjon immunglobulin, steroider eller kjemoterapi. Legen kan også beslutte å fjerne milten dersom den er funnet å være å ødelegge blodplater. Legen vil fortsette å observere barnet på en kontinuerlig basis for eventuelle endringer.

Årsak til lav Blodplater

Årsak til lav Blodplater

Introduksjon

Ifølge Mayo Clinic, inneholder blodet vanligvis mellom 150.000 og 450.000 blodplater per mikroliter blod. Blodplater er en viktig aktør for sirkulasjonssystemet, som de produserer propper som hjelper stoppe blødning. Siden den gjennomsnittlige levetiden for en blodplater er bare 10 dager, kroppen stadig produserer nye blodplater i benmargen. Defekter i denne prosessen kan resultere i en lav blodplatetelling, også kjent som trombocytopeni.

Graviditet

Graviditet er en vanlig årsak til lave blodplater. Dette kalles gestational trombocytopeni (GT). Selv om etiologien bak GT er ukjent, ifølge professor i medisin James N. George, MD, vil 5 prosent av kvinnene opplever problemet, vanligvis mot slutten av svangerskapet.

Auto-immune sykdommer

Auto-immune sykdommer er en annen vanlig årsak til lave blodplater i blodet. Auto-immune sykdommer som idiopatisk trombocytopenisk purpura, lupus og leddgikt føre til lav blodplatetall når kroppens immunsystem feil blodplater som utenlandske inntrengere og ødelegger dem.

Blodforgiftning

Blodforgiftning kan også føre til blodplater til å slippe. Forgiftning fra infeksjonsfremkallende bakterier (bakteriemi) kan raskt drepe av blodplater og kan også føre til vanskeligheter produsere nye blodplater for å erstatte de som har blitt ødelagt.

Hemolytisk-uremisk syndrom

Hemolytisk uremisk syndrom, selv om sjeldne, kan føre til et dramatisk og farlig fall i blodplater. Dette syndromet er ofte forårsaket av Escherichia coli (E. coli) bakterier, som kan drepe av blodplater, svekke evnene til nyrene skal fungere, og også ødelegge røde blodceller.

Trombotisk trombocytopenisk purpura

Trombotisk trombocytopenisk purpura (TTP) er en annen sjelden lidelse som kan føre til et lavt antall blodplater. TTP er en lidelse som fører til store mengder blodpropper i hele kroppen ukontrollert. Siden blodpropper krever blodplatene til å danne klumper og alle danner samtidig, bruker opp det meste forstyrrelse av blodplatene som er tilgjengelige i blodet på en gang. Denne lidelsen er svært livstruende, som en enkelt blodpropp kan løsne og lodge i hjernen eller hjertet, forårsaker et hjerneslag eller hjerteinfarkt.

Symptomer på lav Blodplater

Blodplater er nødvendig for å koagulere blodet i kroppen ved å klumpe seg sammen. Når platetallet er lavt, kan komplikasjoner oppstå. Lave blodplater er ofte årsaken til en mer alvorlig tilstand som må behandles før blodplatenivået vil gå tilbake til det normale. Den medisinske termen for lavt antall blodplater er trombocytopeni.

Årsaker

Blodplater blir lavere for flere grunner. Blodplater er produsert i benmargen og minske når det er en lidelse så som leukemi, lymfom eller HIV. Disse lidelser føre til at kroppen til å produsere mindre blodplater, bruke ekstra blodplater eller ødelegge dem. Personer som lider av idiopatisk trombocytopenisk purpura (ITP) har en tilstand der kroppen ser blodplater som en sykdom, og vil ødelegge dem. En annen årsak er en forstørret milt som blokkerer blodplater, noe som gjør dem mindre tilgjengelig i blodet.

Symptomer

Det viktigste symptomet på en blodplater problem eller nedgang er tydelig blødning under huden. Dette vil vise som røde prikker på leggene. Huden vil lett får blåmerker når en lett skade oppstår. Blødning i tannkjøttet eller blod i urinen eller avføring er et annet symptom på at platetallet er lavt. Dersom et åpent sår skade oppstår, vil blødning være vanskelig å stoppe, blodplater som er nødvendige for blodkoagulering. Alvorlige forhold vil skape uforklarlig blødning som er nesten umulig å stoppe. Som platetallet, drop, finnes mindre koaguleringsevne.

Diagnostisering av Symptomer

En lege vil utføre blodprosent tester når en lavt antall blodplater er mistenkt. Hvis det blir fastslått at platetallet er lavt, vil legen gjøre ytterligere tester for å finne årsaken til de lave blodplater. Diagnosen av feber assosiert med lave blodplater betyr at det er en infeksjon, som må behandles ved diagnose.

Behandling av symptomer

Normale blodplatetall er 150.000 til 450.000 per mikroliter i sirkulerende blod. Platetall som faller under 20.000 krever behandling og sykehusinnleggelse. ITP behandling omfatter medisiner for å blokkere antistoffer som angriper blodplater. I noen tilfeller medisinering er nødvendig for å blokkere antistoff-produksjon i kroppen. For tilfeller hvor milten er forstørret, kan kirurgi være nødvendig for å fjerne organet. Alvorlig blødning vil kreve blodoverføringer for å erstatte blod som går tapt, og platekonsentrater kan gis i alvorlige tilfeller.

Komplikasjoner

Milde tilfeller av trombocytopeni har ingen store komplikasjoner eller varige effekter. Den store komplikasjoner som oppstår i noen tilfeller er blødning i hjernen eller i fordøyelseskanalen. Komplikasjoner er generelt relatert til årsaken til trombocytopeni i stedet for de lave blodplatene selv.

Hva er meningen med lav Blodplater?

Blodplater er cytoplasmatiske organer formet som plater. Disse blodplater er funnet i blod og hjelpe blodpropp, som bremser eller stopper blødning. Lav blodplatenivåer kan ha en alvorlig effekt på denne prosessen.

Trombocytopeni

Trombocytopeni, også kalt lave blodplater, er en situasjon hvor antallet av blodplater i kroppen faller under det normale.

Komplikasjoner

Lave blodplatenivåer kan føre til alvorlig blødning, som kroppen ikke er i stand til å koagulere blod.

Symptomer

De med lavt plateantall vil blø tungt når kuttet eller under operasjonen. Blod kan strømme ut av huden, nesen og tannkjøtt. De med lave blodplatetall blåmerke veldig enkelt. Kvinner har svært tunge perioder.

Årsaker

Lave blodplater kan være forårsaket av leukemi, anemi, graviditet, idiopatisk trombocytopenisk purpura, blodforgiftning, trombotisk trombocytopenisk purpura og hemolytisk uremisk syndrom.

Diagnose

Blodprøver brukes til å diagnostisere lave blodplater.

Behandling

Behandlingen innebærer å bruke medisiner som bekjemper antistoffer som ødelegger blodplater, fjerning av milt og blodoverføringer.

Er noen behandling tilgjengelig for lav Blodplater?

Et lavt antall blodplater, mens ikke nødvendigvis en grunn til bekymring, kan tyde på sykdom eller lidelse. Medisinske myndigheter har ikke nådd en enighet om hva som utgjør et lavt antall blodplater, selv om noen anser en telling av mindre enn 100.000 å være under gjennomsnittet. Indikasjoner på at en person har et lavt antall blodplater kan inneholde blåmerker, overdrevne blødninger fra små sår, neseblod, eller blødning fra mykt vev som tannkjøttet. Årsaker spenner fra folatmangel til alkoholmisbruk. Det finnes flere valg av behandling for å heve telling av blodplater.

Medisinsk behandling

De fleste sykehus vil råde pasienter som kan ha lave blodplatetall, eller som har testet lavt for blodplater, for å bli innlagt på et sykehus eller klinikk. Flere typer behandlinger kan forsøkes av sykehusene for å sikre rimelige blodplatenivåer. Steroid medisiner, for eksempel prednison, kan bidra til å opprettholde sunne blodplatenivåer ved å sikre at din naturlige antistoffer ikke ødelegge blodplater. Milt problemer for lavt antall blodplater blir ofte behandlet av en rekke medisiner, eller i alvorlige tilfeller av fjerning av milten. En transfusjon av blodplater kan gjenopprette blodplate balanse til det normale; det er et alternativ hvis teller er farlig lavt. Du kan bli bedt om å holde seg på sengeleie i flere dager inntil blodplatetallet er tilstrekkelig høy, for å unngå ytterligere skade.

Homøopatisk behandling

Anekdotiske bevis tyder på at noen naturlig rettsmidler kan bidra til å øke blodplatenivåer. Vitamin botemidler for lave blodplatenivåer inkluderer ofte Vitamin E. Selv om høye doser kan øke blødningstendens hos noen mennesker, kan rimelige mengder bidra til å regulere blodplatenivåer før de vender tilbake til det normale. Urtemedisiner kan innebære en kombinasjon av flere naturlige kosttilskudd, inkludert Astragalus, tang-Kuei, Moutan, perilla stilk, lakris og eclipta. All bruk av ukonvensjonelle eller homøopatisk medisin bør sjekkes med en lege først.

Minimere risiko

Generell pleie og hygiene kan positivt påvirke eventuelle medisiner eller rettsmidler som administreres. En sunn livsstil fremmer veksten av blodplatenivået og fends av eventuelle syke effektene av lave blodplater. Bruk en myk tannbørste og avvikling bruk av tanntråd vil ofte beskytte mot skader på tannkjøttet. Behandle en tørr munn ved å suge på is chips eller nipper til en drikke ofte er ofte nyttig for pasienter med lave blodplater. Generell omsorg, slik som ikke blåser nesen eller hoste med for stor kraft, kan hindre irritasjon og blødninger forårsaket av blodplate problemer. Ikke bruk produkter som Douches eller tamponger, for å unngå muligheten for betennelse, skjæring eller blåmerker.

Hva er årsakene til lav protein i blodet?

Hva er årsakene til lav protein i blodet?


Blod protein blir målt som en del av rutinen blodprøver, og er også brukt for å diagnostisere og behandle pasienter med kreft, immunlidelser, underernæring og fordøyelsesforstyrrelser og sykdommer i lever, nyre-og tarm. For voksne, normale nivåer av total protein er mellom 6,4 og 8,3 gram per desiliter (g / dl). (Referanseverdier kan variere fra laboratorium til laboratorium.) Lav protein er forårsaket av feilernæring, malabsorpsjon, overhydrering, leversykdom, immunsvikt og noen stoffer.

Blodproteiner

Albumin og globulin er hoved proteiner som finnes i blodet. Albumin utgjør om lag 60 prosent av total protein. Det fungerer som en transport for enzymer, hormoner og narkotika. Albumin står også for "kolloidalt osmotisk trykk", som er ansvarlig for å holde væske i skipene. Globuliner er de viktigste byggesten for flere substanser, inkludert antistoffer, glykoproteiner, lipoproteiner, koagulasjonsfaktorer og andre komponenter i immunsystemet. De fungerer også som transportproteiner. Sammen nivåene av albumin og globulin utgjør den totale blodproteinnivå. Disse proteiner kan også måles separat.

Underernæring

Aminosyrer er byggesteinene i proteiner. Mennesker kan produsere 10 av de 20 aminosyrer, men må ta i andre gjennom kostholdet. Hvis en persons diett mangler protein eller en hvilken som helst av disse aminosyrer, kan kroppen ikke gjøre albumin og globulin, noe som resulterer i lav blodprotein.

Malabsorpsjon og tap av proteiner

Forhold som påvirker tarmen kan redusere kroppens evne til å absorbere proteiner fra maten. Disse er kjent som "protein-tapte enteropathies," fordi proteinene er tapt fra tarmen i stedet for fordøyd. Crohns sykdom, cøliaki og Whipples sykdom kan alle skade tarmen, noe som resulterer i lav blod protein. Nyresykdom kan skade filtreringssystem av nyrene, forårsaker protein til "spill" i urin og være tapt for kroppen.

Overhydrering

Blodproteinnivåer er målt som konsentrasjonen av proteiner per desiliter av blod. Med overhydrering, til blodvolumet øker, forårsaker proteinnivået reduseres i forhold. De absolutte nivå av albumin og globulin er normal, men forholdet av proteiner til væsken har sunket.

Liver Disease

Albumin og noen globuliner er laget i leveren. Når leverceller er skadet av sykdom, kan de ikke syntetisere albumin. Således totale proteinnivåer, og spesielt nivåer av albumin, blir brukt til å diagnostisere og behandle leversykdom.

Immune Deficiency

Globulin er byggesteinen for immunglobuliner, hovedprotein av immunsystemet. Med immunsvikt, er antallet av immunglobuliner reduseres, noe som senker blodproteinnivåer.

Narkotika

Flere legemidler kan redusere de totale blodproteinnivåer. Blant dem er østrogener, p-piller og noen stoff som er giftig for leveren.

Hva er behandlingen for lav Blodplater?

Trombocytopeni er den medisinske uttrykket for en lav blodplatetall. Blodplater (trombocytter) er blodceller som hjelper blodet å levre. De forhindrer blodtap ved bunching sammen og koble opp blod fartøy hull. Trombocytopeni kan skyldes en medisinsk lidelse, defekt immunsystemets funksjon eller som en bivirkning av medisiner. Behandlinger vil variere basert på flere faktorer.

Generell behandling Informasjon

Du kan ha trombocytopeni uten å oppleve noen symptomer, utelukker behovet for noen behandling; dette gjelder særlig for barn. I slike tilfeller kompenserer benmargen for mangel på blodplater ved å gjøre store mengder nye til hva utløste tilstand bedres eller går bort. Gravide kvinner iblant oppleve trombocytopeni, men behandlingen er vanligvis ikke nødvendig siden blodplatetall som regel tilbake til det normale når de har født.

Ofte kan det hende at eneste behandlingen bestå av å behandle sykdommen forårsaker trombocytopeni eller justere medisiner. Andre ganger vil det føre til idiopatisk trombocytopenisk purpura (ITP), en tilstand som kan forårsake lett og overdreven blåmerker og blødninger. Du vil trenge behandling som spesifikt omhandler ITP

Medisiner

Medisiner som mål å blokkere antistoffer som angriper blodplater. Vanligvis dette inkluderer kortikosteroider og i tilfelle du trenger for å raskt øke blodplatetall, intravenøs immunglobulin. Hvis steroider bevise ineffektiv, kan du bli foreskrevet immunsuppressive som hemmer dannelsen av de uakseptable antistoffer; ofte foreskrevet medisiner inkluderer Cytoxan eller Imuran.

Kirurgi

Milten spiller en viktig rolle i produksjonen av blodceller og blodsykdommer eventuelle påvirke dens funksjon. Hvis du ikke reagerer på de vanlige medisiner, kan splenektomi (fjerning av milten) forbedre ITP.

Blodtransfusjon og Plasma Utveksling

Hvis blødningen er alvorlig, vil du få en blodoverføring som består av røde blodceller. Du vil også motta platekonsentrater, spesielt hvis tilstanden er relatert til kreft eller kreft behandlinger.

I noen tilfeller kan du utvikle trombotisk trombocytopenisk purpura (TTP), noe som fører til plutselige blodpropper i kroppen som kan blokkere oksygenstrømmen til vitale organer. Dette er en meget alvorlig tilstand som krever en plasma utveksling i tillegg til de ovennevnte behandlinger. Plasma er den flytende delen av blodet som spiller en svært viktig rolle i blødningen og clotting funksjoner. Under denne prosedyren, noe av blodet er fjernet, nye plasma satt i den, og blodet er returnert til kroppen din.

Self-Care

Hvis du har trombocytopeni, bør du unngå aspirin; det forstyrrer blodplateaktivitet. Minimer inntaket av alkohol og unngå kontaktsport som øker sjansen for skader og blødninger.

Lave karbondioksid nivåer i blodet

Lave karbondioksid nivåer i blodet


Driften av alle kroppssystemene og organer avhengig av et syre-basebalansen i kroppsvæsker. Et lavt nivå av karbondioksid i blodet, kalt hypokapni, er et rødt flagg signaliserer at noe er opprørende balanse.

Normalitet

Uavhengig av høyden, er den normale konsentrasjonen av CO2 i blodet tilsvarer en atmosfærisk-partialtrykk ved havoverflaten av 35 til 45 mmHg, i henhold til boken "medisinsk-kirurgisk sykepleier."

Ubalanse

Et partialtrykk for CO2 (PaCO2) lavere enn 35 mmHg indikerer at blodet ikke lenger er tilstrekkelig surt, observerer boken "medisinsk-kirurgisk sykepleier."

Betydning

Metabolske reaksjoner avhenger av syre-base balansen, observere Professor Arthur Vander og hans medforfattere i boka "Human Physiology." For lite eller for mye syre i kroppsvæsker viser noen underliggende tilstand som, hvis det vedvarer, vil gjøre utbredt skade , forstyrrer nerveimpulser og muskelsammentrekninger.

Mulige årsaker

Lav PaCO2 kan oppstå fra tap av sure væsker, for eksempel gjennom oppkast; dreven retensjon av natrium-bikarbonat; eller hyperventilering, ifølge boken "Understanding patofysiologi."

Symptomer

Symptomer kan inkludere svakhet; muskelkramper; grunne, langsomme respirasjon; forvirring; kramper; unormalt rask juling av de øvre hjertekamrene (atrial takykardi); svimmelhet; prikking i ekstremitetene; eller koma, observere forfatterne Sue Huether, Ph.D. og Kathryn McCance, Ph.D.

Hva gjør Lave Blodplater Mean?

Hva gjør Lave Blodplater Mean?


Leger sjekke blodplatetall for å se etter en rekke sykdommer. En lav telling, som er kjent som trombocytopeni, kan skyldes en rekke faktorer.

Blødning Problemer

En person som har et vedvarende problem blødning, slik som en kronisk magesår blødning, vil ha et lavere antall blodplater.

Autoimmune sykdommer

Blodplater er ødelagt av sykdommer som angriper organene. For eksempel vil et immunsystem av noen lupus vil produsere antistoffer som angriper organer.

Medisiner

Visse medisiner og medikamenter kan redusere din teller. Paracetamol og Valium er to av de vanligste slike medisiner. En person som gjennomgår strålebehandling også vil ha en lavere teller.

Bone Marrow

Enhver sykdom som påvirker den naturlige produksjonen av blodplater av benmargs kan bety en lavere teller. Eksempler inkluderer leukemi, anemi og virusinfeksjoner som HIV.

Graviditet

Under graviditet, kan en kvinne oppleve et fall i blodplateproduksjonen. Det er anslått at om lag fem prosent av alle mødre vil ha trombocytopeni mens hun var gravid.

Lav Kolesterol & High Protein Foods

Protein er et essensielt næringsstoff for menneskekroppen. Den spiller en rekke roller, blant annet regulere mange prosesser i kroppen, reparere vev og hindrer tretthet. Dessverre er mange matvarer som inneholder mye protein er også høy i mettet fett, som kan føre til høyt kolesterol. Heldigvis er det også flere av høy protein, lav fett matvarer som kan bidra til å fremme sunne nivåer av kolesterol.

Eggehvite

Det er 26 gram protein i en kopp eggehviter. De er også kolesterol-fri og inneholder nesten ikke noe fett.

Skinnfri hvitt kjøtt Tyrkia

Skinless hvitt kjøtt kalkun er en utmerket kilde til protein. Det er svært lite fett og kan føre til redusert LDL (dårlig kolesterol) nivåer.

Laks

Laks inneholder svært lite mettet fett og trans-fettsyrer. Samtidig, er laks høy i Omega-3, som faktisk kan bidra til å forbedre kolesterolnivået. Det er også rik på høykvalitets protein, som fremmer en sunn metabolisme.

Soya

Soya kan bidra til lavere kolesterol og selv beskytter hjertet mot sykdommer. Soyaprodukter er svært høy i protein, noe som gjør dem til et utmerket kjøtt alternativ for vegetarianere.

Raw gresskarkjerner

Ikke bare gjøre rå gresskarfrø har et høyt proteininnhold, de inneholder også fytosteroler, som bidrar til å opprettholde sunne kolesterolet i kroppen.

Behandling av Red Gjær Rice For Osteoporose

Osteoporose er en tilstand som påvirker skjelettet preget av lav beintetthet og utvikling av porøse bein som er skjør og svak. Det øker risikoen for benbrudd. Bein bryte med letthet når du utfører dagligdagse oppgaver som å løfte eller bøyd. Symptomer inkluderer tap av høyde, ryggsmerter, og hyppige benbrudd. Årsaker til osteoporose inkluderer en reduksjon i beincelleproduksjon, lav kalsium og vitamin D-nivåer, og redusert østrogen i overgangsalderen og postmenopausale kvinner. Red gjær ris kan bidra til å lindre noen symptomer på osteoporose.

Hva er Red Gjær Rice?

I Resept for Nutritional Healing: The A-til-Z Guide til kosttilskudd, forklarer Phyllis A. Balch at rød gjæret ris er en spesiell form for ris som er skapt av fermen risen i monascus purpureus Gikk gjær, en form for rød gjær. Red gjær ris er noen ganger kalt Hung-chu eller Hong-Qy. Denne risen er konsumert å kontrollere fordøyelsesplager, dårlig sirkulasjonsprosesser, og for å senke kolesterolnivået. I Kosttilskudd av vegetabilsk opprinnelse: En Nutrition and Health Approach, forklarer Massimo Maffei at rød gjæret ris inneholder statiner som fremmer beindannelse og vekst. Dermed forbruk av rød gjæret ris beviser gunstig for dem som lider av osteoporose ved å bremse bein forverring og oppmuntre til utskifting av bein formasjoner.

Statiner Fordeler

Statiner i rød gjæret ris kan kontrollere kolesterolnivået ved å redusere mengden av lav tetthet lipid proteiner i blodet ditt. De samme statiner som bidrar til å kontrollere kolesterolnivået også oppfordre beindannelse ved å øke mengden av benmorfogenetisk protein-2-genet i din beinceller. Kroppen din trenger benmorfogene proteiner for å skape nye bein og for å hjelpe dine eksisterende bein helbrede. Proteinet genet spiller en betydelig rolle i beincellefylling.

Red Gjær Rice Supplements

Red gjær ris er tilgjengelig i kapselform. Ta en 1200-mg tablett en gang daglig for å forbedre osteoporose forhold, for å fremme bein healing og oppreisning, og å oppmuntre beincellevekst. Ikke forbruke rød gjæret ris hvis du ønsker å bli gravid, eller hvis du allerede er gravid. Personer under 20 år bør ikke bruke rød gjær ris kosttilskudd siden kroppens bein produksjonen ikke blir hindret. Unngå rød gjæret ris hvis du bruker mer enn to alkoholholdige drikker i døgnet. Hvis du har en leversykdom, må du ikke bruke dette tillegget; rød gjæret ris hindrer enzym produksjoner i leveren.

Mulige bivirkninger av rød gjæret ris inkluderer leddsmerter, sårhet, og influensalignende symptomer; Hvis du notere bivirkninger, slutte å bruke supplement. Du kan også oppleve ubehag i magen eller hodepine utbruddet. Vær forsiktig når du bruker rød gjær ris kosttilskudd hvis du har en blødning lidelse, eller hvis du bruker antikoagulantia; dette tillegget kan øke problemer med blødninger.

Lav Blood Protein & sykdom

Proteiner er næringsstoffer som er nødvendige for strukturen av celler, vev og organer, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Lav blodprotein eller protein mangel er vanligvis et tegn på en underliggende sykdom, og har potensiale til å forårsake alvorlige helseproblemer.

Bakgrunn

Nyrene er et par organer som brukes til å fjerne overflødig væske fra kroppen ved å produsere urin. Som blodet passerer gjennom nyrene, proteiner og andre næringsstoffer som vanligvis forblir i blodstrømmen, hvor de kan bli brukt for biologiske prosesser.

Nefrotisk syndrom

Nefrotisk syndrom er en type nyresykdom som påvirker glomeruli, strukturene som er ansvarlige for å holde protein i blodet. Når glomeruli er skadet, er protein tillates å passere inn i det urin, noe som resulterer i lave blodproteinnivåer.

Diagnose

Leger noen ganger diagnostisere lav blod protein gjennom rutinemessige blodprøver, men ofte tilstanden oppdages gjennom urinanalyse. Når urinanalyse avslører overflødig protein i urinen, eller proteinuri, leger er i stand til å konkludere med at en pasient er i fare for proteinmangel.

Effekter

Hos barn kan ubehandlede lave blodproteinnivåer hemme vekst. Andre effekter av lav blodproteinnivå inkluderer sprø eller fint hår, håravfall, falming av hårfarge, Meuhrcke linjer eller hvite linjer under neglene, muskelsvakhet og forsinket sårtilheling, ifølge NetNutritionist.com.

Behandling

Normalt må forholdene som forårsaket nefrotisk syndrom, som høyt kolesterol eller blodtrykk, først behandles før blodproteinnivåer kan korrigeres. Når dette skjer, kan blod protein nivået normaliseres på egen hånd eller krever en spesialisert diett og bruk av proteintilskudd.

Hva gjør en lav Protein nivå Angi?

Hva gjør en lav Protein nivå Angi?


Den viktigste protein i blodet er albumin, en antioksidant laget av leveren. Siden albumin er viktig for transport av næringsstoffer til cellene i kroppen, kan en lav proteinnivå i blodet indikere flere tilstander eller sykdommer.

Underernæring

Et lavt proteinnivå i enten små barn, den gamle eller den fattige kan indikere feilernæring. Når kroppen ikke får nok protein, som kjøtt, meieriprodukter, nøtter eller bønner, vil blodnivåene være lav.

Nyrer

Nyrene er konstruert for å filtrere ut avfallet fra blodstrømmen og holde nyttige næringsstoffer, slik som proteiner; Hvis nyrene ikke fungerer som de skal, kan proteiner spyles ut med avfallet, en indikasjon på nyresykdom.

Protein i urinen

Når høye nivåer av protein påvises i urinen, er lavt protein nivå forventes i blodet; filtreringssystem av nyrene ikke fungerer som det skal og protein blir spylt fra kroppen i urinen.

Infeksjon

Når blodproteinnivået er lavt hos barn syk av dårlige sanitærforhold eller forurensede vannforsyninger, bruker kroppen opp næringsstoffer og protein for å bekjempe infeksjonen.

Cure

Legge proteinrik mat til kosthold vil øke nivåene av protein i blodet. Hvis nyresykdom eller infeksjon er årsaken, og deretter behandling av sykdom eller infeksjon med antibiotika er avgjørende.

Hva er årsakene til lav Plasma Protein?

Hva er årsakene til lav Plasma Protein?


Forhold, inkludert nyresykdom, autoimmune lidelser, kosttilskudd feilernæring og underernæring som følge av smittsomme sykdommer ofte føre til lave plasma protein nivåer. Lav plasmaprotein, også kalt hypoproteinemia, kan i stor grad bidra til negative utfall av disse forholdene.

Store årsaker

Noen sykdommer som nyresykdom manifest fra andre uheldige helsemessige forhold som diabetes, fedme og hjertesykdommer. The National Diabetes Information Clearinghouse sier at, fordi disse forholdene kan føre til nyreskader og nyrene normalt filtrere proteiner i blodet, funksjonsfeil nyrer spille en stor rolle i mange tilfeller av hypoproteinemia.

Andre årsaker

Ifølge National Diabetes Information Clearinghouse, alvorlig underernæring, inkludert lav protein inntak og ernæring tap på grunn av smittsomme sykdommer som Dengue og malaria, fører også til lav plasma protein. Autoimmune sykdommer kan også forårsake hypoproteinemia grunn for å utvikle blodcelleuregelmessigheter som til slutt påvirker viktige organer som nyrer.

Viktigheten av Protein

Vital i blodet for funksjoner som for eksempel væske regulering og balanse, proteiner også fungere som byggesteiner for muskler, hår, bein, hud, negler og kropp reparasjoner. De fleste store kroppens organer som hjerte, lever og nyrer begynner å svikte uten nok protein som finnes i blodet.

Symptomer

Bare en laboratorietest kan bekrefte lave plasmaproteinnivåer i blodet, men vanlige symptomer inkluderer skummende urin eller blod i urinen samt ødem. Noen sykdom som forårsaker nyreskader kan føre til hypoproteinemia.

Behandling

Ifølge National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, behandling av denne tilstanden i stor grad er avhengig av behandling for selve sykdommen forårsaker lav plasma protein. Alvorlige tilfeller kan kreve dialyse eller større organtransplantasjoner hvis årsaken hypoproteinemia står ubehandlet.

Hva gjør Lav Total protein Indikerer?

Lave totale proteinnivåer kan indikere ulike lidelser i lever eller nyrer. Det kan også indikere feil protein fordøyelse eller absorpsjon. Lave totale proteinnivået er typisk i tilfeller av feilernæring, cøliaki eller andre tarmrelaterte spørsmål.

Albumin

Den mest utbredte protein som er tilstede i blodet er serum albumin, som er nødvendig for reabsorpsjon inn i kapillærene etter at prosessen med filtrering. Hvis blodproteinnivået er for lavt, vil væsken ikke reabsorbert effektivt. Dette bevirker alltid overskytende væske og svelling i forskjellige områder av kroppen.

Testing

Hvis blod protein er for lav, vil testene være nødvendig for å fastslå hvilke spesifikke proteiner er lavt, slik at tiltak kan iverksettes for å bringe det opp til tilstrekkelig nivå.

CMP

Den totale blod protein testen er utført sammen med flere andre tester for å fastslå om det er symptomer på en lever- eller nyresykdom eller uforklarlig hevelse. Det er gjort som en del av en omfattende Metabolsk Panel tester.

Alvorlige forhold

Lave nivåer av total protein i blodet kan også være en indikasjon på mer alvorlige problemer som for eksempel myelom eller autoimmune sykdommer.

Riktig kosthold

Hvis du øker mengden av vanlige proteiner vil være ineffektivt i å påvirke testresultatet. Vanligvis er imidlertid tilstanden reversibel med et balansert kosthold og tillegg av de manglende proteiner som anvist av lege.

Kilder av blodplater

Kilder av blodplater


Blodplater er fragmenter i blodet som hindrer koagulering som er produsert i benmargen - svampete, bløtvev, liggende i sentrum av lange bein, som de i bena. Mennesker med lav blodplatetall (en tilstand som kalles idiopatisk trombocytopenisk purpura, ITP) risikerer milde konsekvenser, slik som blåmerker, eller mer alvorlig seg, som for eksempel anemi og indre blødninger. Kilder eksisterer for pasienter som har behov for blodplater, inkludert medikamenter, blodplate donasjoner, stamceller transplantasjoner og en kirurgisk prosedyre.

Narkotika

ITP behandling er basert på blodplatetallet, og blødningen alvorlighetsgrad. Den første behandling er vanligvis medisinering. Mange medisiner er på markedet for å øke blodplatetall. Kortikosteroider, eller steroider, som for eksempel prednison, er en av de mest vanlig brukte, ifølge Cleveland Clinic. Disse steroider redusere immunaktivitet, noe som kan øke blodplatetall. Noen pasienter, derimot, har bivirkninger, som noen ganger vises når behandlingen avsluttes. Andre medikamenter, gitt intravenøst, er immunglobulin og anti-RH (D) immunglobulin.

Donasjoner

Donasjon er en annen kilde til trombocytter, et annet navn for blodplater. I denne prosedyren blir en intervenous nål benyttet for å fjerne blod fra en givers arm. Blodplater blir deretter skilt ut fra blodet i en "sofistikert celle-skille maskin", ifølge Røde Kors. Den resterende del av blodet returneres enten til den samme eller en annen arm. Nok blodplater er fjernet for å tilveiebringe 1-3 pasientbehandlinger.

Stamceller

Stamceller i blodet er små celler som vokser inn i forskjellige blodkomponenter, som for eksempel blodplater og røde og hvite blodlegemer. De er produsert inne i benmargen. Når stamcellene har modnet, de forlater benmargen og inn i blodstrømmen. De blodplate stamceller kan deretter fjernes, lagres og senere transplantert inn i en pasient ITP.

Splenektomi

Når andre behandlinger mislykkes, og blødningen er alvorlig, fjerne milten kirurgisk er kanskje en endelig kilde for blodplater. Milten er et organ i øvre venstre del av magen - så liten som en ping-pong i barn, og like stor som en appelsin hos voksne. Den produserer antistoffer, proteiner som bistår i å bekjempe infeksjoner, men de i milten kan ødelegge blodplater. Spleen fjerning stopper blodplate ødeleggelse.

Tegn på lavt Blodplater

Tegn på lavt Blodplater


Lav blodplater, også kjent som trombocytopeni, er en tilstand som folk har færre blodplater enn normalt. Normal blodplatenivået er vanligvis mellom 150.000 og 450.000 mennesker. Vanligvis alle med mindre enn 100.000 blodplater anses å ha trombocytopeni. Blodplate celler hjelpe blodet til å koagulere. Når blodplatenivået drop, kan en rekke symptomer oppstår.

30.000 til 50.000 Blodplater

Mange pasienter med mild trombocytopeni ikke opplever symptomer. Når nivåene falle til rundt 50.000, kan små, uforklarlige blåmerker begynner å utvikle seg. Den mest vanlige stedet for bruising å oppstå er på underarmene. Som blodplatenivåer fortsetter å falle, mellom 30.000 og 50.000, vil det være stadig lettere for de med tilstanden til blåmerke, og blødning fra mindre skader kan oppstå.

10.000 til 30.000 Blodplater

Som blodplater fortsetter å falle til nivåer mellom 10.000 og 30.000 blodplater, symptomene forverres. I tillegg til uforklarlige sår, blødning kan også forekomme for tilsynelatende uten grunn. I denne fasen, blåmerker ofte virke større og oppvokst, eller kan ligne et utslett. Neseblødning og blødning i munnen er også vanlig. Kvinner med tilstanden ofte opplever tunge perioder. Pasienter med lave blodplatenivåer også vil ha problemer med å stoppe blødninger fordi det er vanskeligere for blodet å koagulere med tilstanden. Indre blødninger fra mindre skader er også mulig.

Mindre enn 10.000 Blodplater

I de mest alvorlige tilfeller kan blodplatenivået faller under 10.000. I denne fasen av tilstanden, symptomer inkluderer store, hevet blåmerker; utslett-lignende blåmerker; hyppig neseblod; blødning fra munnen; ekstremt kraftige menstruasjonssykluser for kvinner og tilsynelatende uforklarlige blødninger. I de mest ekstreme tilfeller kan blødning i hjernen oppstår.