Digidexo.com

Hvordan identifisere en sprukket Disk

En sprukket disk innebærer diskene som finnes i ryggsøylen som bidra til å gi bevegelse og støtte for ryggraden. En sprukket disk er en disk som har glidd eller flyttet ut av sted. Normalt er ryggraden i stand til å bøye seg og bøye seg, men tilstedeværelsen av et sprukket disk hindrer en slik bevegelse. Disken er en pute eller pute som er myk og fylt med en gel-lignende stoff som vokser hardere som et individ aldre. Disse diskene opptre som buffere og tilveiebringe demping mellom ryggvirvlene av ryggraden. Lære å identifisere symptomer på en sprukket disk kan bidra til å forebygge komplikasjoner som muskel tap og svakhet eller langvarig skade.

Bruksanvisning

Merknad hvis du opplever skyting smerter i ryggraden. Dette er ofte de første tegnene på en ryggskade. Ryggraden gir beskyttelse for millioner av nervebaner som spenner fra hjernen til alle andre deler av den menneskelige form. Ta hensyn til noen form for smerte som synes å stamme i ryggområdet eller smerte som synes å skyte ned baken til baksiden av ett eller begge ben.

Se for problemer med å flytte, eller bevegelse som gir smerter i beina. Ryggmargsskader ofte produsere skarpe, skyting smerter som reiser nedover beina. Slike smerter kan gi en nesten kramper følelse i beina på dem som lider av en sprukket disk.

Ta hensyn til ubehag eller manglende evne til å stå eller rette fra liggende eller sittende stilling. Også se opp for manglende evne til å bøye seg ned uten å forårsake alvorlige spasmer i midten til lavere tilbake regioner.

Vær oppmerksom på tegn på nummenhet eller prikking i hender, armer, føtter eller ben som ofte følger en rygg skade eller sprukket disk. Tap av styrke eller evne til å holde gjenstander med hendene er ofte en indikasjon på at en sklei eller sprukket disken er å legge press på en nerve.

Hint

  • Unngå å løfte objekter eller plutselige kronglete beveger seg når du lider av en sprukket disk. I tillegg bruker riktig holdning og ergonomiske metoder når du løfter ethvert objekt.
  • Gi tilbake tid til å gro. Dette kan ta flere dager eller flere uker, avhengig av alvorlighetsgraden av skaden. Ring legen din dersom du opplever noen økning av smerte eller svakhet i bena eller blærekontroll.