Digidexo.com

Når skal man oppsøke lege for blodtrykket

Et høyt eller lavt blodtrykk diagnose kan bety fullstendige forandringer i livet i forhold til helse og kosthold. Imidlertid kan en tidlig diagnose og rutinesjekk for de med høyt eller lavt blodtrykk bety forskjellen mellom et sunt liv og alvorlige helseproblemer. Hvis du allerede er diagnostisert med unormale blodtrykket eller tror du kan ha oppstått symptomer er det viktig å vite når en lege bør kontaktes.

High Blood Pressure

Omtrent en av tre mennesker har høyt blodtrykk (hypertensjon) i USA. Høyt blodtrykk er forårsaket når blodet presser mot veggen av arteriene jobber for hardt for å få blod gjennom. En normal blodtrykk lesing er ca 120/75. Høyt blodtrykk er identifisert som en lesning som når 140/90 eller høyere. Det er viktig å merke seg at høyt blodtrykk ofte kan føre til merkbare symptomer, som kan gjøre det vanskelig å detektere. Men symptomer på høyt blodtrykk som bør tas opp av lege omfatter svimmelhet, kvalme, tretthet, hodepine eller tåkesyn. Alle disse symptomene er klare tegn på at blodtrykket kan kreve behandling og medisinering.

Lavt blodtrykk

Lav blodtrykket er identifisert som lav blodstrøm som reiser til hjertet. Selv om dette ikke er så alvorlig en tilstand som høyt blodtrykk, hvis venstre ubehandlet kan det likevel føre til store problemer. Lavt blodtrykk problemer som er igjen ubehandlet kan skade de viktigste organene i kroppen. Av denne grunn, blir klar over tegn og symptomer som krever en lege oppmerksomhet er viktig. Disse symptomene er svimmelhet, svakhet og tretthet. Mer spesifikke symptomer kan være følelse ør etter å ha stått opp eller å ha tetthet i brystet. Endringer i atferd og energi bør bemerkes.

Behandlinger

For både unormalt lavt og høyt blodtrykk er det tilgjengelige behandlinger behandlinger kan enten holistisk eller medisinsk. Holistiske behandlinger innebære en endring i dietten, som omfatter vitaminer og kosttilskudd, og få rikelig med mosjon. Hvis holistiske behandlinger er ikke et alternativ, vil en lege foreskrive riktig medisin for å enten øke eller senke blodtrykket nivå.