Digidexo.com

Hepatitt C & Joint Pain

Over 4 millioner mennesker lever med hepatitt C-viruset, også kjent som HCV, i USA. I hele verden er det anslagsvis 170 millioner mennesker smittet med viruset. Hepatitt C er en tilstand som påvirker leveren og kan forårsake leddsmerter. Når smittet med viruset, kan enkeltpersoner utvikler en kronisk form for hepatitt C. Det er viktig å søke legehjelp for å hindre ytterligere komplikasjoner oppstår.

Akutt og kronisk HCV

Om lag 85 prosent av de som har hepatitt C få kroniske infeksjoner senere; denne infeksjonen vanligvis varer i flere tiår. De resterende 15 prosent med HCV har en akutt infeksjon, som kan løses i løpet av noen uker til noen måneder. Kronisk hepatitt er når inflammasjon skjer i leveren. Over tid, kan denne tilstanden utvikle seg til fibrose, som er arrdannelse i leveren. Hvis arrdannelse forverres, blir det skrumplever. Pasienter som har cirrhose kan ende opp med leversvikt eller andre problemer som involverer cirrhose, slik som leverkreft.

Transmission

Hepatitt C overføres gjennom blod. Infisert blod og infiserte blodprodukter, som for eksempel intravenøs nål som brukes av narkotikabrukere kan overføre HCV. Viruset kan også overføres seksuelt. Omtrent 1 til 4 prosent av ikke-infiserte ektefeller blir smittet av sine virus inspisert ektefeller fordi HCV blir isolert i sæd, vaginal væske og spytt. Transmission har ikke vist seg å oppstå fra amming, hoste, kyssing, klemming, nysing, deling kasseroller eller drikkeglass og uformell kontakt. Unngå deling av tannbørster og barberhøvler.

Symtoms

Symptomene forbundet med hepatitt C, er forskjellige for hver infisert individ. Om lag 25 prosent av de infiserte pasienter som har akutt hepatitt C virus vitne tretthet, dårlig appetitt, muskelsmerter og lavgradig feber. Noen ganger oppstår gulsott, som er når øynene og / eller huden blir gule. De resterende 75 prosent av de som er smittet viser få eller ingen tegn til viruset i begynnelsen. Leddsmerter er en av de mer hyppige symptomer assosiert med HCV.

Det er andre tilstander assosiert med HCV, inkludert flere ekstra-leverproblemer, som er plassert utenfor leveren. Den mest bemerkelsesverdige tilstanden er cryoglobulnemia, som oppstår når unormale antistoffer oppstår fra HCV stimulering av lymfocytter, også kjent som hvite blodceller. Symptomer forbundet med denne lidelsen omfatter svakhet, hevelse eller smerter i leddene, lilla utslett som er hevet (for det meste funnet i nedre del av bena), hovne ben og føtter og nerve smerte.

Diagnose

Blodprøver er gitt for å påvise HCV i kroppen.

Behandling

Medisinsk behandling er gitt, blant annet ukentlige bilder av pegylert interferon alfa og en oral medisin som heter ribavirin, tatt to ganger daglig. Behandlingen vil fjerne viruset fra blodet.