Digidexo.com

Squamous Skin Cancer Treatment

Squamous Skin Cancer Treatment


Squamous hudkreft er også kjent som plateepitelkreft. Disse svulstene er en av de tre vanligste typer hudkreft. De to andre er basalcellekreft og føflekkreft. Plateepitelkreft er oftest funnet hos personer over 50 år.

Betydning

Tilfeller av plateepitel hudkreft står for to av hver 10 diagnostisert hudkreft. Plateepitelkreft kreft kan spre seg hvis den ikke behandles raskt, men utvinningsgraden er 95 prosent når svulster fjernes omgående.

Identifikasjon

Plateepitelkreft hudkreft kan fremstå som en lesjon på huden eller et sår som ikke vil gro. Disse svulstene er oftest lokalisert på ansikt, hals, ører, hender og armer, men kan forekomme hvor som helst på kroppen, spesielt i områder jevnlig utsatt for solen. En føflekk eller vorte som begynner å endre på utseendet og blir ru, skjellende, smertefulle, eller begynner å blø kan være et tegn på plateepitelkreft.

Typer

Den vanligste behandlingen for plateepitelkreft er kirurgi. Den type operasjon utføres, vil avhenge av størrelsen og plasseringen av den squamous celletumor. For små tumorer, en enkel utskjæring, som er lik en biopsi, vil fjerne kreften. Svulsten er rett og slett kuttet ut og huden er sydd sammen igjen. Cryosurgery er fremgangsmåte for anvendelse av flytende nitrogen for å ødelegge svulsten. Dette vil effektivt fryse av plateepitel hudkreft. Mohs kirurgi, eller mikroskopisk barbering, innebærer legen fjerning av tumoren ved å barbere bort ett lag av huden på en gang. Huden blir kontrollert under et mikroskop for å sikre at alle av kreft har blitt fjernet.

Time Frame

Plateepitelkreft kreft anses relativt langsom vekst, men de utvikler raskere enn basalcellekreft. Medisinsk behandling bør søkes ut så snart som mulig for å hindre at kreften sprer seg og påvirke større områder av huden. Rask behandling vil forbedre sjansene for utvinning og redusere arrdannelse fra kirurgi.

Effekter

Fjerningen av squamous celle svulster kan etterlate arr, avhengig av størrelsen av tumoren og det området av huden fjernet. I tilfeller av store svulster, blir huden grafts brukes til å helbrede såret og erstatte manglende vev. Dette kan også redusere mengden av arrdannelse og hjelpe til å gjenopprette hudens utseende.

Outlook

Etter å utvinne fra plateepitel hudkreft, bør pasienter undersøke huden jevnlig som svulster kan vokse. Hudkreft er mest sannsynlig å gjenta seg innen fem år etter behandling, og kan ikke utvikle seg på samme sted. Leger vil ofte anbefaler oppfølgingsbesøk hver 3 til 6 måneder for flere år for å se etter tegn på tilbakefall.