Digidexo.com

Tobakk Effect på Excretory System of Human Body

Tobakk Effect på Excretory System of Human Body


Sigaretter inneholder giftstoffer som må håndteres av kroppen. Det er en rikelig mengde bevis for å vise de negative effektene av røyking. Mens fokus er ofte plassert på lungekreft, men kan røyke ha andre negative effekter på den menneskelige excretory system.

Nyrer og urinveier

Den menneskelige ekskretoriske systemet består av lunger, hud, lever og nyrer. Disse organer er ansvarlig for fjerning av giftstoffer og avfall fra kroppen. Fordøyelsessystemet fungerer også med excretory system for å fjerne avfall gjennom prosesser som avføring eller eliminering.

Tobakk Toksiner

Sigarettrøyk har omtrent 4000 forbindelser, hvorav mange er giftige og kan forårsake celleskader. Noen forbindelser er kreftfremkallende eller kreftfremkallende. De tre viktigste ingrediensene i sigarettrøyk er nikotin, karbonmonoksid og tjære. Sigarettrøyk inneholder andre farlige ingredienser, inkludert aceton, ammoniakk, arsenikk, benzen, kadmium og formaldehyd.

Nyreskader og nyrestein

Røyking kan føre til høyt blodtrykk ved å hemme blodårer. Virkningene av høyt blodtrykk kan føre til nyreskader.

Oppbygging av giftstoffer i urinen kan forårsake krystaller å danne. Hvis disse krystallene forblir i nyrene og er ikke eliminert gjennom urinen, kan de tiltrekke andre elementer for å danne små harde gjenstander som er kjent som steiner. Passerer en nyre stein kan være en svært smertefull opplevelse, og kan kreve kirurgi, avhengig av størrelsen på steinen.

Leversykdom

Leveren er en av kroppens organer ladet med behandlingen giftstoffer og utlading dem fra kroppen. Sigarettrøyk og de tilsvarende giftstoffer kan redusere leverens effektivitet for å avgifte kjemikalier. Dessuten kan røyke gjør leveren utsatt for farlige virkningene av stoffer som paracetamol.

Skin Cancer

Forskning har funnet at tobakksrøykere er mer enn tre ganger så stor risiko for å utvikle plateepitelkarsinom i huden. Høyere forekomst av røyking har også vært knyttet til høyere forekomst av hudkreft.

Lung Cancer

Lungene arbeide for å fjerne karbondioksid og andre giftstoffer fra kroppen. Tobakk er kreftfremkallende, ved innånding, samles inne i lungene. Over tid kan disse kjemikaliene utvikle seg til svulster inne i lungene. Røyking er nr 1 årsaken til lungekreft.

Fordøyelsessystemet

Excretory systemet fungerer med fordøyelsessystemet for å fjerne giftstoffer. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, har røyking vært knyttet til fordøyelsessystemet sykdommer som Crohns sykdom, ulcerøs kolitt, mage og duodenal magesår, halsbrann, gallestein, magesår og divertikulitt.