Digidexo.com

Osteonekrose Treatment

Osteonekrose er en tilstand der bein dø og kollaps fordi de mister sin blodforsyning. Når dette skjer, fører det til leddgikt og smerte. Årsaken osteonekrose er ukjent, men risikofaktorer inkluderer sykdommer som artritt og kreft, og langsiktig steroider og leddskader. Eventuelle ben kan påvirkes av osteonekrose, men det mest vanlige utvikler seg i det øvre ben og hofteledd. Det er også vanlig i knær, skulder, overarm og ankler. I de fleste tilfeller utvikler tilstanden uten noen symptomer, men som det forverrer folk vil begynne å oppleve smerte.

Kirurgisk behandling

Mange kirurgiske prosedyrer er tilgjengelige for å hjelpe pasienter med osteonekrose. Den type prosedyre anbefales ofte avhenger av hva bein er påvirket av tilstanden. Den vanligste fremgangsmåten er kalt kjerne dekompresjon og innebærer fjerning av en del av den påvirkede ben for å tillate at bein for å dekomprimere og helbrede som lindrer smerte. Kjerne dekompresjon er mest vellykket i saker som ikke er altfor langt fremme. Hel eller delvis hofteoperasjoner blir ofte brukt i mer alvorlige tilfeller. Bone poding, eller ved hjelp av friskt ben for å erstatte den skadede bein, kan bidra til å stimulere ny benvekst for å behandle tilstanden. En annen prosedyre som brukes til å behandle osteonekrose i hip kalles osteotomi, som innebærer å kutte og rotere benet så det er bedre i stand til å bære vekten.

Ikke-kirurgisk behandling

I de fleste tilfeller, ikke-kirurgisk behandling av osteocronosis innebærer å bruke innretninger eller redskaper til å bistå i vektbærende aktiviteter som turgåing. Pasienter kan bruke krykker, rullatorer eller stokker for å hjelpe til med gang uten å oppleve for mye smerte. Ikke-kirurgiske behandlinger er vanligvis brukt før pasienter velger å ha kirurgi for å behandle tilstanden. I mange tilfeller, ved hjelp av krykker, kan en rullator eller stokk å beskytte leddet fra ytterligere skade før operasjonen.

Drug Treatment

Selv om intet medikament er blitt godkjent spesielt for å behandle osteonekrose, er det reseptbelagte medikamenter som kan bidra til. De fleste av de stoffer som er tilgjengelige for behandling av osteonekrose hjelp behandle symptomer på tilstanden, slik som smerte forårsaket av betennelse. Tar anti-inflammatoriske medikamenter eller andre typer smertestillende midler kan bidra til å lindre noe av smerten pasienter opplever. I alvorlige tilfeller, smertestillende og betennelsesdempende medikamenter kan ikke være nok til å stoppe tilstanden påvirker pasientens hverdag.