Digidexo.com

Ringorm Shampoo Treatment

Ringorm er en soppinfeksjon som presenterer seg i ulike former. En av de mer vanlige er tinea capitis, eller ringorm i hodebunnen. Barn er spesielt utsatt for denne infeksjonen. Medicated shampoos vil drepe soppsporer på hår og hodebunn, men sjampo alene vil ikke kurere soppinfeksjon. De må anvendes i forbindelse med en oral anti-sopp medisinering.

Ringorm symptomer, diagnostisering og Resepter

Symptomer på ringorm er svært kløende hodebunn, skorpedannelse og flasser hud på infeksjonen området, og til og med tap av hår nær det infiserte området. Legen din vil foreskrive en runde med oral anti-fungal medisinering og en aktuell anti-sopp, vanligvis i form av en sjampo. De tre mest vanlige reseptbelagte sjampo inneholder anti-sopp ingredienser selen sulfid, ketokonazol eller ciclopirox. Følg instruksjonene på etiketten når du bruker noen av disse sjampo og unngå dem hvis du er gravid, ammer, eller planlegger å bli gravid. Fortell legen din dersom du tar andre medisiner eller hvis du lider av en annen medisinsk tilstand.

Shampoo Treatment

Selen sulfide er den hyppigst foreskrevet anti-ringorm shampoo. Ifølge Drug Digest, tar seg ikke å få sjampo selen sulfid i øynene, og vask hendene før og etter bruk. Ikke bruk selen sulfid i underlivet. Sjampoen kan kan forårsake alvorlig rødhet eller irritasjon på hodebunnen din, og det kan misfarge permed, farget, bleket, blondt eller grått hår; skylle den ut av håret ditt veldig grundig. Ikke bruk innen 48 timer perming eller farge håret og fjerne alle smykker, som medisiner kan skade overflaten.

Hvis du bruker ciclopirox sjampo, skum det inn i håret og la den på hodet i tre minutter før du skyller. Gjenta behandlingen to ganger i uken, og etterlater tre dager mellom behandlingene, i fire uker. Ciclopirox er irriterende for øynene og mild kløe er en mulig bivirkning. Mer seriøst, noen mennesker opplever en allergisk reaksjon på ciclopirox sjampo som forårsaker rødhet, svie, blemmer eller oser av huden.

Påfør ketokonazol sjampo for å dekke det berørte området og god margin utover det. Skum og la såpeskum på hodet i fem minutter. Unngå å bruke andre hudprodukter som ketokonazol sjampo behandlingen fortsetter. Du kan oppleve utslett, kløe, elveblest, smerte, prikking eller nummenhet.

Forebyggende tiltak

Husk å følge hele behandlingsregime hele veien gjennom til slutt. Bare fordi tegn på ringorm forsvinner fra huden din betyr ikke at soppen selv har blitt drept. Behandling for ringorm i hodebunnen ikke garantere at det ikke vil komme tilbake. Etter en infeksjon, kaste ut dine børster og kammer og kjøpe nye. Vask alt sengetøy, inkludert puter, i varmt såpevann, og ikke dele håndklær. Utbrudd av ringorm oppstår ofte innen familien eller innen en skole en gang ett eller noen få barn blir smittet. Voksne vanligvis ikke utvikler ytre symptomer på ringorm, men de kan bli bærere av soppen etter å ha blitt utsatt for en infisert barnet. Cigna Healthcare anbefaler at voksne som kan være bærere av sopp bruke en medisinert sjampo hver gang på en stund for å holde eventuelle sporer fra utviklingsland.