Digidexo.com

Bruker for kinesiske urter

Bruker for kinesiske urter


Urter har vært brukt i Kina siden forhistorisk tid. De har blitt anvendt både for medisinske formål, og som smakstilsetninger i mat. I mange tilfeller, medisinske urter er de samme urter som de som brukes i matlaging, og vice versa.

Oversikt over kinesisk medisin

Grunnlaget for kinesisk medisin er i å manipulere og balansere chi. Chi er den livskraft eller energi, som er tilstede i alle levende ting. Chi går gjennom kroppen langs meridianene. Ubalanser i chi er beskrevet som den chi blir for varm, varm, kald eller kald. I tillegg må chi ha den riktige balansen mellom yin og yang. En ubalansert chi eller en chi som er en usunn temperatur kan både være årsaken til fysiske problemer, og en indikasjon på fysiske problemer. Kinesiske urter arbeide for å tone og balansere chi.

Urter for Hot Chi

En chi som er for varmt krever sterkere, og ofte mer, urte medisiner enn en chi som er rett og slett for varmt. Selv om det er mange urter som er bra for kjøling av chi, Forsythia, lakris, gardenia og peon er flere vanlige urter. En varm chi er assosiert med blant andre tilstander, urinforstyrrelser, nyrestein, gallestein, fedme og hudsykdom.

Urter for Warm Chi

Selv om varmt chi er lik varmt chi, er det forskjellige sykdommer assosiert med en varm chi. Auto-immune sykdommer, som strekker seg fra allergier til multippel sklerose, er auto-immune sykdommer assosiert med en varm chi. Urter som ligner de som foreskrevet for varmt chi er også foreskrevet til personer med en varm chi. Hensyn må tas for ikke å kjøle chi for mye.

Urter for Cool Chi

En av de mest kjente urter for oppvarming et kjølig chi er Panax ginseng. Ginseng har vært brukt siden forhistorisk tid til å behandle en rekke sykdommer forårsaket av en kul chi. Ginseng er også veldig bra for leverproblemer forårsaket av en kul chi. På grunn av sin styrke i oppvarming av chi, er bare små mengder av ginseng som kreves for å varme opp chi.

Urter for Cold Chi

En kald chi er en innsnevret chi. Problemer forårsaket av en kald chi inkluderer kramper og en rekke hudsykdommer. I tillegg til mange andre urter, blant annet ginseng, ekstrakt av Kypros, eller Xiangfu i kinesisk, er svært en svært vanlig urt for oppvarming av chi.

Urter for Svak Yin

Symptomer på en svak yin kløende hud, konstant sult eller en kronisk hoste. Ginseng, krysantemum og Astragalus rot er blant de mange urter som er foreskrevet for å tone og styrke yin.

Urter for Svak Yang

Symptomene på en svak yang er ofte motsatt av de av en svak yin. Vanlige symptomer er manglende appetitt, apati og inkontinens. En svak yang også kan være indisert ved et sug etter krydret mat. Ingefær er ofte foreskrevet for en svak yang, Angelica sinensis, Huang Qi og bai Shao, blant mange andre.