Digidexo.com

Bivirkninger av Avastin for Eyes

Avastin (bevacizumab) er en kreftbehandling, men noen leger har vært forskrivning det "off label", som betyr at de bruker det for annet enn hva det ble opprettet for lidelser. En av de lidelser som behandles med Avastin er våt makuladegenerasjon, en sykdom i netthinnen.

Funksjon

Våt makulær degenerasjon skyldes den unormale vekst av nye blodkar i øynene. Avastin virker ved å blokkere veksten av blodkar.

Prosedyre

Avastin injiseres direkte inn i den berørte øyeeplet. Avastin injeksjoner administreres vanligvis i et sykehus. Selve injeksjonen tar bare noen få minutter, og vil bli etterfulgt av en anvendelse av antibiotika dråper for å beskytte mot infeksjon.

Side Effects

Fordi doseringen av Avastin gis til øye pasienter er langt mindre enn det som er gitt til kreftpasienter, bivirkninger er sjeldne og er tretthet og kvalme.

Risiko

Det er en liten risiko for øyeinfeksjoner fra injeksjon, det er derfor de er administrert på sykehuset, i et sterilt miljø.

Betraktninger

Ifølge Royal College of Øyeleger ', er det ingen informasjon om sikkerheten av Avastin i sin bruk for behandling av våt makuladegenerasjon.