Digidexo.com

Dietter for frisk nyre Funksjon

Nyrene spiller en viktig rolle i å holde kroppen sunn og jevn drift. Nyrene arbeider kontinuerlig med å "detox" kroppen din, ridding det av overflødig væske og avfallsstoffer. Den viktigste funksjonen til nyrene er å filtrere avfall og overflødig væske ut av blodet, som til slutt forlater kroppen som urin. Nyrer også bidra til å opprettholde blodtrykket og holde bein og blod sunt. Opprettholde en diett lav i natrium og høy i frukt og grønnsaker, så vel som forbruker store mengder vann og magre proteiner, kan bidra til å holde nyrene friske.

Limit inntak av natrium

Nyrene er instrumental i å opprettholde sunne natrium nivåer i kroppen din. Hvis du forbruker for mye sodium - og de fleste amerikanere er, faktisk, forbruker dobbelt deres anbefalte daglige inntaket - du nyrene må jobbe overtid for å bli kvitt alt som overflødig salt. For optimal nyre helse, unngå salting mat selv, og be restauranter å sette sauser og marinader på siden.

Hvis du er bekymret for natrium i kostholdet ditt, kan du også ønsker å unngå fast food. De fleste fast food måltider er svamper for salt, og inneholde minst en hel dag er verdt av natrium, om ikke mer. Mest pakket mat også inneholde høye natrium nivåer, og du bør sjekke natriuminnholdet i maten du spiser på en jevnlig basis. Velg lav-natrium alternativer når du kan.

Drikk rikelig med vann ... men ikke for mye

Nyrene bryte ned toksiner og avfallsprodukter ved hjelp av vannet vi drikker. Uten tilstrekkelig vann, nyrene ikke klarer å fungere skikkelig. Men noen eksperter - for eksempel Stanley Goldfarb, MD, en nyre ekspert ved University of Pennsylvania - har rapportert at å drikke store mengder vann reduserer nyrenes evne til å filtrere ut avfall. Fem glass vann om dagen er mer enn nok til å opprettholde en sunn nyrefunksjon.

Spis Simply

Siden nyrene arbeider kontinuerlig for å filtrere avfall ut av kroppen, er en av de beste tingene du kan gjøre for nyrene din gjøre jobben enklere. Unngå bearbeidet mat med høyt fett, sukker og konserveringsmidler som nyrene må jobbe hardt for å skille ut. I stedet velger for enkle matvarer som finnes i naturen: frukt, grønnsaker, bønner og helkorn.

Mange typer bær - spesielt, tyttebær og blåbær - inneholder antioksidanter som kan hjelpe nyrene preform. Andre matvarer som inneholder sunne antioksidanter inkluderer tomater, mørke, grønne blader, druer og soya.