Digidexo.com

Grunner for Feeling Utmattet

Grunner for Feeling Utmattet


Ganske mye alle vet den ubehagelige følelsen - å være alvorlig overtrøtt, døsig og redusert av all energi og vitalitet. Hvis du er rett og slett utslitt og føler at det ikke kan forandre, uansett hva du gjør, må du ta affære og undersøke alle mulige grunner for din nåværende tilstand. En rekke årsaker kan føre til utmattelse.

Sleep

En av de største årsakene bak utmattelse er, ikke overraskende, mangel på søvn om natten. For å bli frisk og full av energi, må du opprettholde riktig sovende hygiene, både ved å få nok søvn om natten (omtrent syv til åtte timer), og ved å gå til sengs og våkne opp på samme tid på en daglig basis. Hvis distraksjoner hindrer deg fra å motta tilstrekkelig Lukker øynene, sørg for å slå TV-en av og holde mobiltelefonen vekk fra synsfeltet.

Koffein

Forbruker for mye koffein kan også bringe på alvorlig utmattelse. Selv om koffein er et sentralstimulerende og kan gi deg en rask energi boost, kan det boost innen et par timer føre deg til å krasje og brenne, føler seg mer svak, nedslitt og lethargic enn noensinne. Også, hvis du bruker koffein rett før sengetid, kan det gjøre at du føler deg kablet, kan føre til en manglende evne til å sovne raskt og enkelt.

Mat

Sult kan være en trigger for utmattelse. Hvis du rett og slett ikke spiser nok, vil du sannsynligvis føle utmattelse over en lengre periode. Sørg for å følge en balansert og næringsrik diett, for å opprettholde sunne blodsukkeret. Når blodsukkernivået reduseres, kan en person plutselig opplever intense følelser av energitap og utmattelse.

Mental Helse

Personer som lider av psykiske vansker også ofte føler seg utmattet. Noen eksempler på vanlige psykiske tilstander som er forbundet med overdreven utmattelse inkluderer sorg, nervøsitet, følelsesmessig stress og alvorlig depresjon.

Dehydrering

Å drikke nok vann er viktig for en rekke årsaker, blant annet å hindre utmattelse. Uansett hva du gjør, er nok vann er nødvendig for et organ for å opprettholde kjølig og forbli funksjonelle og varsling. Mål for åtte glass vann hver dag.

Medisin

Utmattelse er en bivirkning som er knyttet til mange forskjellige typer reseptbelagte medisiner, inkludert mange angst medisiner, hypertensjon medisiner, steroider, antihistaminer, steroider og diverse antidepressiva. Hvis du tar disse typer medisiner, kan utmattelsen du føler bare være en bivirkning.

Helseproblemer

Overveldende utmattelse kan også være en indikasjon på et større helseproblem. Konsumpsjon er et symptom på mange forskjellige helsetilstander, slik som overaktiv og man skjoldbrusk, diabetes (type 1 og 2), anemi, søvnapné, revmatoid artritt, kreft, leversykdom, nyresykdom, anorexia nervosa, Addisons sykdom, fibromyalgi, kongestiv hjertesvikt og underernæring. Hvis du opplever unormal følelse av utmattelse, kan det være en indikasjon på et større problem.