Digidexo.com

Hvordan Stopp AIDS i Afrika

Nesten to tredjedeler av verdens HIV-positive individer lever i Afrika sør for Sahara, og over 75 prosent av AIDS-relaterte dødsfall forekommer i Afrika. Epidemien herjer kontinentet, og bare flittig tiltak for å stoppe spredningen vil være effektiv i å spare millioner av afrikanere.

Hvordan Stopp AIDS i Afrika

Forebygging av HIV-smitte

En hjelpe kvinner bli økonomisk selvhjulpne. Den viktigste middel for HIV-smitte i Afrika er gjennom heterofil samleie. Mange kvinner er avhengige av sine ektemenn for husholdningenes sikkerhet, og mange flere tur til tilfeldig sex arbeid for å supplere sine inntekter. Programmer som hjelper kvinner blir økonomisk selvhjulpne vil tillate dem å nekte usikker sex praksis, redusere heterofile og mor-til-barn smitte.

Gjør kondomer tilgjengelig. Forskning har bekreftet at bruken av kondomer er den mest effektive måte å redusere risikoen for HIV-infeksjon fra samleie. Både mannlige og kvinnelige kondomer må være tilgjengelig, og informasjon om riktig bruk av kondom må bli undervist på skoler, klinikker og kirker i kjønnsnøytral språk.

Øke opplæring om og tilgang til testing. Flertallet av folk som bor i Afrika vet ikke sin hivstatus. Gratis testing tjenester er ikke lett tilgjengelig, spesielt på landsbygda, der mesteparten av befolkningen bor. Stigmas knyttet til HIV-infeksjon ofte motet fra de med tilgang fra å lære sin hivstatus. Understreker viktigheten av å kjenne ens status og øke tilgjengeligheten av gratis testing tjenester vil føre til større kunnskap om de enkelte statuser, og forhåpentligvis føre til sikrere sex praksis.

Behandling av HIV / AIDS

Gi gratis antiretrovirale medisiner. Noen kombinasjoner av medisiner har vært brukt i vestlige land for å redusere HIV-virusmengde til ikke målbare nivåer. Kostnadene ved disse stoffene er uoverkommelige for nesten alle i Afrika. Programmer som gir gratis eller sterkt subsidierte antiretrovirale legemidler kan gjøre en stor innvirkning på lengden og kvaliteten på HIV-positive pasienter liv i Afrika.

øke tilgangen til støttebehandling. Mange AIDS-pasienter i Afrika lider og dør, fra forebygges og behandles opportunistiske infeksjoner som lungebetennelse, tuberkulose og malaria. Øke tilgjengeligheten av og tilgang til helsestasjoner og gratis medisiner vil lindre sykdommer som oppstår som resultat av nedsatt immunforsvar.

Gi ernæringsmessig støtte. Mange HIV / AIDS-pasienter i Afrika lider samtidig fra ernæringsmessige mangler og selv sult. Kroppene deres er ikke sterk nok til å montere effektive tiltak mot infeksjoner og syndromer som følger HIV og AIDS. Programmer som gir kvalitet ernæringsmessig støtte, både mat og vitaminer, kan bistå i å forlenge livet til AIDS-pasienter i Afrika.

Hint

  • Den eneste 100% effektiv måte å hindre AIDS er å hindre overføring av HIV. Behandling av AIDS-pasienter er viktig og humane, men forebygging må være hovedfokus for å stoppe epidemien.