Digidexo.com

Hvordan spare en finger etter utilsiktet Amputasjon

Hvordan spare en finger etter utilsiktet Amputasjon


Den berømte stumfilm stjerne Harold Lloyd mistet flere fingre i en eksplosjon i 1919, og hadde på seg en protese hanske resten av sin skuespillerkarriere. Medisin har gjort store fremskritt siden da og nå en trenger ikke å leve uten et siffer hvis tapt traumatisk. I stedet bruker disse instruksjonene for å lagre en traumatisk amputert finger.

Bruksanvisning

•  Vær rolig. Holde hodet kaldt gjør forskjellen mellom permanent tap og midlertidig skade. Selv om det ikke er mulig å feste hver amputasjon, panikk kaster bort dyrebar tid, og tid er kjernen når du lagrer et siffer.

Stopp blødning med direkte press. Påfør en ren klut til amputasjon. Hold hånden over hjertet for å minske blodstrømmen.

•  Finn den savnede finger umiddelbart. Få en plast baggie og sette fingeren inne, tetting det stengt. Ikke senk finger direkte til is eller væske som det kan forårsake vevsskade og gjøre reattachment vanskeligere. Har noen med en sterk mage (en toleranse for disse slags ting) hjelpe til hvis det er mulig.

Sett baggie i en beholder fylt med knust is eller is-vann for å bevare vev og tregere forringelse. Bruk noe hendig; selv en stor fast food restaurant drink cup fungerer i en klemme siden fingeren er beskyttet av baggie.

Oppsøk lege øyeblikkelig. Få noen til å kjøre den skadde til sykehuset eller ringe en ambulanse hvis ingen er tilgjengelig for å kjøre. Legevakten lege vil vurdere skaden og fest amputert finger hvis mulig.