Digidexo.com

Hva er farene ved lav kalium?

Kalium er et en rikelig mineral i kroppen og gir mange viktige funksjoner. Som sådan, hvis en ubalanse oppstår, kan det lukte ødeleggelse på helsen til kroppen.

Funksjon

Ikke bare kalium spille en viktig rolle som fungerer som en elektrolytt --- muskel-og nervecelle-funksjon, hjertefunksjon, vannbalanse og distribusjon, nyre-og adrenal-funksjon og syre-base-balanse --- det tjener også i konvertering av blodsukker (glukose) til glykogen (lagret form av blodsukker).

Mangel

Kaliummangel er lite sannsynlig i en frisk person, men kan forekomme med dehydrering på grunn av overdreven diaré eller oppkast, alkoholisme, anoreksi, visse typer nyresykdom, magnesiummangel, bulimi eller en avhengighet av avføringsmidler.

Signs

Kaliummangel produserer tretthet og svakhet i musklene som første tegn. Mer alvorlige symptomer kan inkludere irritabilitet, svakhet, mental forvirring, hjerteforstyrrelser og problemer i muskel sammentrekning og nerve conduction. Ekstreme tilfeller kan føre til lammelser og risikoen for hjertesvikt.

Side Note

Ganske ofte, er det ikke så mye en mangel på kalium som det er en enorm mengde av væsketap. Langvarig trening, spesielt i et varmt miljø, kan øke mengden av kalium tapt. Således kan de som trener regelmessig krever en høyere dose.

Betraktninger

For det meste, er det ganske enkelt å få nok kalium gjennom kosten hjelp av frisk frukt og grønnsaker, korn, nøtter, bønner, kjøtt og meieriprodukter. Anbefalt daglig inntak av kalium er 1.9 til 5.6 gram.