Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Bronchiectasis

Hvordan diagnostisere Bronchiectasis


Bronchiectasis manifesterer seg som en uregelmessig forstørring og strekking av luft stammen forårsaket av slim blokkeringer. Mucus tresko og akkumuleres i lungeluftveiene. Infeksjon kan oppstå som et resultat av blokkering som deretter fører til betennelse, svekkelse av de luftveiene, deformiteter og arrdannelse som bakterier akkumulerer og syklusen fortsetter.

Bruksanvisning

•  Få en kiste X-ray av hjerte og lunger. Denne testen kan finne arrdannelse og infeksjon på veggene i luftveiene.

Forvent din lege for å be om en computertomografi (CT) scan. Denne testen gir en datamaskin bilde av luftveiene og vevet i lungene. Det gir et mer detaljert bilde enn en rutine brystet X-ray og fungerer som den definitive test for å vise luftveisskader.

gjennomgå blodprøver som legen din trenger for å diagnostisere bronkiektasier. Testene kan også vise om du har en infeksjon.

Forventer at du kan bli bedt om å gi en spyttprøve for kultur. Oppspytt har puss og slim, samt bakterier og blod i den.

Spør legen din om behovet for å gjennomgå en lunge-funksjonstest for å finne ut hvor godt lungene arbeid og hvor mye lungeskade du har. Legen får verdifull informasjon om din respirasjonsstatus fra denne testen.

Kjenn dine alternativer hvis du må ha mer konsise diagnostiske vurderinger som en fiberoptisk bronkoskopi. I denne prosedyren, setter legen et langt rør inn i deg nese eller munn. Dette gjør legen din for å få vev for diagnostiske formål og kan gjøres på poliklinisk basis.