Digidexo.com

Hvordan kan du detox fra Diet Soda?

Diett brus er hver dieter venn, er de ikke? For å være i stand til å drikke en tilnærmet kalorifritt drikke med litt smak til det har fått mange dieter gjennom en vekt-tap programmet. Men mange mennesker er bekymret for eventuelle farer for dietter brus, inkludert kreftrisiko, koffein overbelastning og tann misfarging. De som ønsker å detox fra diett brus har nok å vurdere, inkludert den beste måten å gjøre det.

Diet Soda Ingredienser

De fleste soda er laget med vann, et kunstig søtningsmiddel (slik som aspartam), kunstige farger og smaker, karbonatisering og fosforsyre (som bidrar til å holde den fra å gå flatt soda) .. De fleste varianter også inneholder koffein. Disse er ment å gi lignende smaker til full-kalori versjoner av de samme brus.

Helsemessige bekymringer

Men mange er bekymret for at aspartam har blitt knyttet til kreft, selv om dette har vært omstridt av US Food and Drug Administration og National Cancer Institute.

I tillegg er det bekymring for at den fosforsyre lekker kalsium fra ben og tenner, og slites bort mageslimhinnen og tannemaljen, gradvis fører til tannråte og bentap. Diet Colas også misfarge tennene.

Ironisk nok, en studie ved Purdue University synes å indikere at aspartam og andre kunstige søtningsmidler finnes i brus kan faktisk fremme vektøkning

Going "Cold Turkey"

På grunn av den høye koffein innhold av de fleste diett brus, er det generelt ansett best å kutte tilbake diett brus inntak over tid, snarere enn plutselig å kutte dem ut alle sammen. "Going cold turkey" kan føre til koffein tilbaketrekning hodepine som kan være ødeleggende. Plutselige tilbaketrekning fra koffein kan også føre til apati, depresjon og ekstrem søvnighet. Selv om disse symptomene forsvinne i løpet av den første uken, kan de være vanskelig å håndtere.

Gradvis tilbaketrekking

Det er generelt ansett bedre å gradvis redusere bruken av diett brus. En metode er å drikke ett glass vann for hvert glass brus først, deretter øke til to glass vann for hvert glass brus etc.

En annen metode er å først måle hvor mange gram av diett brus du drikker hver dag, da forplikte seg til å kutte ned sakte. For eksempel, hvis du drikker fire 12-oz bokser hver dag, prøve å drikke tre daglig i en uke. Når som føles behagelig, kutte ned til to osv, helt til du ikke lenger er drikking

Tips

Hvis du ønsker noe smakfull men lav kalori å drikke, prøve å eksperimentere med blandinger av club soda og fruktjuice. Du vil ha smak og kullsyre, men uten de kunstige søtstoffer og koffein.

Et annet triks er å bruke sukkerfrie pust mints for å ha noe i munnen. Eller, ta et minutt å pusse tennene: Munnen vil føle deg så godt at du ikke ønsker smaken av brus sirup.

Hvis koffein tilbaketrekning hodepine er virkelig plagsom, ta en bufret aspirin (som inneholder koffein, men ikke så mye som i brus) for å lindre smerten. De koffein abstinenssymptomer bør avta i ca en uke.

Som med alle andre avhengighet, er det vanlig når du prøver å sparke en diett brus til "backslide" og gå tilbake til å drikke den, og med måneder etter at du har gitt dem opp. En sporadisk overbærenhet bør ikke forårsake noen skade, men ikke la det spore av din innsats. Hvis du oppdager at du har gjenopptatt din vane, er det greit å starte på nytt.