Digidexo.com

Hvordan får folk Energy?

Mat Inneholder energikilder

Nesten hvert element som finnes, om det kan svelges eller ikke, inneholder noen mengden av lagret energi. I matvarer, er en kompleks matematisk beregning som brukes til å utlede den energiinnhold i matvaren; i en prosess som kalles "Fakultet Method", energien fra hver komponent i matvaren - komponenter som fett, karbohydrater og proteiner - er analysert, beregnes og legges sammen for å gi hele energi verdien av varen. Denne prosessen er fortsatt noe vanskelig, men som ikke alle deler av matvaren kan fordøyes; i tillegg er forskjellige typer av karbohydrater gir varierende mengder energi. Uavhengig av den nøyaktige energiinnholdet, imidlertid ikke den matvare har minst noen energi til den person som bruker den.

Folk fordøye maten

Når matvarer blir spist, blir de brutt ned til et molekylært nivå av personen fordøyelsessystem. Når den har blitt brutt hele veien ned til mikroskopiske molekyler, maten kan bli sirkulert til de forskjellige systemer i kroppen. Energi blir absorbert fra maten gjennom hele fordøyelsesprosessen, selv om hoveddelen av karbohydratenergi, den utbredte kilde til energi i de fleste vestlige mat absorberes i tynntarmen, og distribuert til kroppen. Selvfølgelig er ikke alle av den energi som er lagret i mat-varen kan sirkuleres eller til og absorberes av kroppen; noen er rett og slett for komplisert til å bli fordøyd mens en del av energien blir brent under fordøyelsesprosessen (fremdeles annen energi frigjøres i form av kroppsvarme).

Kroppen lagrer litt energi

Som maten absorberes av kroppen, er det sirkuleres til celler, hvor det er enten umiddelbart brukes eller oppbevares som energi. Noe av energien fra maten blir brent under fordelingsprosessen, mens en del av det blir levert, og umiddelbart benyttet av den mottakende celle (dette umiddelbar bruk er grunnen til at karbohydrat-rike næringskilder virke til å produsere en plutselig energi snart etter forbruk). I mange tilfeller, om ikke alle av elementets energi kan bli satt til umiddelbar bruk; for å tillate en mest mulig effektiv retensjon, lagrer kroppen denne overskuddsenergi i fettceller. Når kroppen begynner å bli lite på energi, som skjer når for få kalorier forbrukes eller i perioder med mye trening, konverterer kroppen fettcellene tilbake til brukbar energi for umiddelbar bruk.